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尿中シュウ酸塩は、シュウ酸カルシウム腎臓結石形成の重要な決定因子です。高用量のビタミンB6はシュウ酸塩産生を減少させる可能性がありますが、ビタミンCはシュウ酸塩に代謝される可能性があります。この研究は、ビタミンB6とCの摂取量と女性の腎臓結石形成のリスクとの関連を調べるために実施されました。ビタミンB6とCの摂取量と症候性腎臓結石のリスクとの関係は、腎臓結石の既往がない85,557人の女性のコホートで前向きに研究されました。半定量的な食物頻度アンケートを使用して、食品とサプリメントの両方からのビタミン消費を評価しました。腎臓結石の合計1078のインシデントケースが14年の追跡期間中に記録されました。ビタミンB6の高摂取量は、石形成のリスクと反比例していました。他の食事因子を調整した後、最低カテゴリ(<3 mg/d)と比較して、B6摂取量(> OR = 40 mg/d)の最高カテゴリ(> OR = 40 mg/d)の女性の入射石形成の相対的なリスクは0.66でした(95%の信頼性間隔、0.44〜0.98)。対照的に、ビタミンCの摂取量はリスクと関連していませんでした。最低カテゴリ(<250 mg/d)と比較して、ビタミンC摂取量の最高カテゴリ(> OR = 1500 mg/d)の女性の多変量相対リスクは1.06(95%信頼区間、0.69〜1.64)でした。大量のビタミンB6は、女性の腎臓結石の形成のリスクを減らす可能性があります。石の形成を防ぐためのビタミンCの日常的な制限は、不当に思われます。
尿中シュウ酸塩は、シュウ酸カルシウム腎臓結石形成の重要な決定因子です。高用量のビタミンB6はシュウ酸塩産生を減少させる可能性がありますが、ビタミンCはシュウ酸塩に代謝される可能性があります。この研究は、ビタミンB6とCの摂取量と女性の腎臓結石形成のリスクとの関連を調べるために実施されました。ビタミンB6とCの摂取量と症候性腎臓結石のリスクとの関係は、腎臓結石の既往がない85,557人の女性のコホートで前向きに研究されました。半定量的な食物頻度アンケートを使用して、食品とサプリメントの両方からのビタミン消費を評価しました。腎臓結石の合計1078のインシデントケースが14年の追跡期間中に記録されました。ビタミンB6の高摂取量は、石形成のリスクと反比例していました。他の食事因子を調整した後、最低カテゴリ(<3 mg/d)と比較して、B6摂取量(> OR = 40 mg/d)の最高カテゴリ(> OR = 40 mg/d)の女性の入射石形成の相対的なリスクは0.66でした(95%の信頼性間隔、0.44〜0.98)。対照的に、ビタミンCの摂取量はリスクと関連していませんでした。最低カテゴリ(<250 mg/d)と比較して、ビタミンC摂取量の最高カテゴリ(> OR = 1500 mg/d)の女性の多変量相対リスクは1.06(95%信頼区間、0.69〜1.64)でした。大量のビタミンB6は、女性の腎臓結石の形成のリスクを減らす可能性があります。石の形成を防ぐためのビタミンCの日常的な制限は、不当に思われます。
Urinary oxalate is an important determinant of calcium oxalate kidney stone formation. High doses of vitamin B6 may decrease oxalate production, whereas vitamin C can be metabolized to oxalate. This study was conducted to examine the association between the intakes of vitamins B6 and C and risk of kidney stone formation in women. The relation between the intake of vitamins B6 and C and the risk of symptomatic kidney stones were prospectively studied in a cohort of 85,557 women with no history of kidney stones. Semiquantitative food-frequency questionnaires were used to assess vitamin consumption from both foods and supplements. A total of 1078 incident cases of kidney stones was documented during the 14-yr follow-up period. A high intake of vitamin B6 was inversely associated with risk of stone formation. After adjusting for other dietary factors, the relative risk of incident stone formation for women in the highest category of B6 intake (> or =40 mg/d) compared with the lowest category (<3 mg/d) was 0.66 (95% confidence interval, 0.44 to 0.98). In contrast, vitamin C intake was not associated with risk. The multivariate relative risk for women in the highest category of vitamin C intake (> or =1500 mg/d) compared with the lowest category (<250 mg/d) was 1.06 (95% confidence interval, 0.69 to 1.64). Large doses of vitamin B6 may reduce the risk of kidney stone formation in women. Routine restriction of vitamin C to prevent stone formation appears unwarranted.
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