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コンテキスト:世界保健機関(WHO)によって貧血として定義されたヘモグロビン濃度が高齢者の死亡率の増加に関連しているかどうかは不明です。 目的:高齢者のヘモグロビン濃度と原因特異的死亡率との関連を調査する。 設計:1986年から1996年まで実施されたコミュニティベースの研究(追跡期間、10年)。 設定:ライデン、オランダ。 参加者:85歳以上の合計1016人のコミュニティ居住者が資格があり、872人が血液サンプルを採取することに同意しました。ヘモグロビン濃度は755人(74%)で測定されました。 主な結果測定:ヘモグロビン濃度、10年生存、および主要な死因。WHOの基準によれば、貧血は、女性の7.5 mmol/L(120 g/L)未満、男性の8.1 mmol/L(130 g/L)未満のヘモグロビン濃度として定義されました。 結果:ヘモグロビン濃度が正常な人と比較して、死亡リスクは貧血の女性では1.60(95%信頼区間[CI]、1.24-2.06; p <.001)、貧血患者の2.29(95%CI、1.60-3.26; p <.001)でした。両性では、ヘモグロビン濃度が低いにつれて死亡リスクが増加しました。ベースラインの自己報告された臨床疾患のない人では、貧血の死亡リスクは2.21(95%CI、1.37-3.57; P = .002)でした。悪性疾患および感染症による死亡率は、貧血患者の方が高かった。 結論:WHO基準によって定義された貧血は、85歳以上の人の死亡リスクの増加に関連していた。したがって、基準は高齢者に適しています。老年期のヘモグロビン濃度が低いことは、病気を意味します。
コンテキスト:世界保健機関(WHO)によって貧血として定義されたヘモグロビン濃度が高齢者の死亡率の増加に関連しているかどうかは不明です。 目的:高齢者のヘモグロビン濃度と原因特異的死亡率との関連を調査する。 設計:1986年から1996年まで実施されたコミュニティベースの研究(追跡期間、10年)。 設定:ライデン、オランダ。 参加者:85歳以上の合計1016人のコミュニティ居住者が資格があり、872人が血液サンプルを採取することに同意しました。ヘモグロビン濃度は755人(74%)で測定されました。 主な結果測定:ヘモグロビン濃度、10年生存、および主要な死因。WHOの基準によれば、貧血は、女性の7.5 mmol/L(120 g/L)未満、男性の8.1 mmol/L(130 g/L)未満のヘモグロビン濃度として定義されました。 結果:ヘモグロビン濃度が正常な人と比較して、死亡リスクは貧血の女性では1.60(95%信頼区間[CI]、1.24-2.06; p <.001)、貧血患者の2.29(95%CI、1.60-3.26; p <.001)でした。両性では、ヘモグロビン濃度が低いにつれて死亡リスクが増加しました。ベースラインの自己報告された臨床疾患のない人では、貧血の死亡リスクは2.21(95%CI、1.37-3.57; P = .002)でした。悪性疾患および感染症による死亡率は、貧血患者の方が高かった。 結論:WHO基準によって定義された貧血は、85歳以上の人の死亡リスクの増加に関連していた。したがって、基準は高齢者に適しています。老年期のヘモグロビン濃度が低いことは、病気を意味します。
CONTEXT: Whether hemoglobin concentrations defined as anemia by the World Health Organization (WHO) are associated with increased mortality in older persons is not known. OBJECTIVE: To investigate the association between hemoglobin concentration and cause-specific mortality in older persons. DESIGN: Community-based study conducted from 1986 to 1996 (follow-up period, 10 years). SETTING: Leiden, the Netherlands. PARTICIPANTS: A total of 1016 community residents aged 85 years and older were eligible and 872 agreed to have a blood sample taken. Hemoglobin concentration was measured in 755 persons (74%). MAIN OUTCOME MEASURES: Hemoglobin concentration, 10-year survival, and primary cause of death. According to the WHO criteria, anemia was defined as a hemoglobin concentration below 7.5 mmol/L (120 g/L) in women and below 8.1 mmol/L (130 g/L) in men. RESULTS: Compared with persons with a normal hemoglobin concentration, the mortality risk was 1.60 (95% confidence interval [CI], 1.24-2.06; P<.001) in women with anemia, and 2.29 (95% CI, 1.60-3.26; P<.001) in men with anemia. In both sexes, the mortality risk increased with lower hemoglobin concentrations. In persons without self-reported clinical disease at baseline, the mortality risk of anemia was 2.21 (95% CI, 1.37-3.57; P=.002). Mortality from malignant and infectious diseases was higher in persons with anemia. CONCLUSIONS: Anemia defined by the WHO criteria was associated with an increased mortality risk in persons aged 85 years and older. The criteria are thus appropriate for older persons. A low hemoglobin concentration at old age signifies disease.
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