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Danish medical bulletin1999Jun01Vol.46issue(3)

ヒト胃腸管の管腔内pH

,
PMID:10421978DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Review
概要
Abstract

短い紹介の後(第1章)胃腸pHの測定方法については、第2章で説明します。この方法は、挿管技術とチューブレス方法に分割され、利点と欠点について説明します。pHに敏感な放射性放射型カプセルによる測定が強調表示され、これらのカプセルの方法論的問題が説明されています。第3章では、健康な被験者の胃腸のpHプロファイルに関するものです。管腔内pHは、胃の高酸から十二指腸の約pH 6に急速に変化します。pHは、末端回腸のpH 6から約7.4に小腸のpHが徐々に増加します。盲腸でpHは5.7に低下しますが、再び増加し、直腸でpH 6.7に達します。これらのpH値の生理学的背景について説明します。第4章では、胃腸のpHが細菌の植物相、ビタミンと電解質の吸収、および消化酵素の活性に対する効果について説明します。小児のpHプロファイルは第5章で説明されています。プロファイルは成人のプロファイルと同一であるため、pH依存性の制御放出調製物からの薬物の放出も成人のプロファイルと同一であると結論付けられています。第6章では、特定の疾患と胃腸pHの相関について説明します。結腸の切除と回腸層の作成は、残りの腸のpHに影響しません。回腸極切除により、小腸輸送時間が短くなり、近位結腸のpHが増加しますが、小腸のpHプロファイルは変化しません。慢性膵炎と嚢胞性線維症は、近位小腸のpHを減少させるようです。重度の活動性潰瘍性大腸炎やクローン病では非常に低い結腸pH値が観察されていますが、この現象の背景と臨床的意味は明らかではありません。第7章では、胃腸のpHに対する食事と薬物の調節効果について説明します。食事は主に結腸pHに影響を及ぼしますが、薬物は小腸と結腸の両方のpHに影響を与える可能性があります。さまざまな効果について説明します。最後に、第8章では、胃腸のpHに関する現在の知識を要約し、将来の調査が提案されています。

短い紹介の後(第1章)胃腸pHの測定方法については、第2章で説明します。この方法は、挿管技術とチューブレス方法に分割され、利点と欠点について説明します。pHに敏感な放射性放射型カプセルによる測定が強調表示され、これらのカプセルの方法論的問題が説明されています。第3章では、健康な被験者の胃腸のpHプロファイルに関するものです。管腔内pHは、胃の高酸から十二指腸の約pH 6に急速に変化します。pHは、末端回腸のpH 6から約7.4に小腸のpHが徐々に増加します。盲腸でpHは5.7に低下しますが、再び増加し、直腸でpH 6.7に達します。これらのpH値の生理学的背景について説明します。第4章では、胃腸のpHが細菌の植物相、ビタミンと電解質の吸収、および消化酵素の活性に対する効果について説明します。小児のpHプロファイルは第5章で説明されています。プロファイルは成人のプロファイルと同一であるため、pH依存性の制御放出調製物からの薬物の放出も成人のプロファイルと同一であると結論付けられています。第6章では、特定の疾患と胃腸pHの相関について説明します。結腸の切除と回腸層の作成は、残りの腸のpHに影響しません。回腸極切除により、小腸輸送時間が短くなり、近位結腸のpHが増加しますが、小腸のpHプロファイルは変化しません。慢性膵炎と嚢胞性線維症は、近位小腸のpHを減少させるようです。重度の活動性潰瘍性大腸炎やクローン病では非常に低い結腸pH値が観察されていますが、この現象の背景と臨床的意味は明らかではありません。第7章では、胃腸のpHに対する食事と薬物の調節効果について説明します。食事は主に結腸pHに影響を及ぼしますが、薬物は小腸と結腸の両方のpHに影響を与える可能性があります。さまざまな効果について説明します。最後に、第8章では、胃腸のpHに関する現在の知識を要約し、将来の調査が提案されています。

After a short introduction (chapter 1) methods of measuring gastrointestinal pH are described in chapter 2. The methods are divided into intubation techniques and tubeless methods, and the advantages and disadvantages are discussed. Measurements with pH-sensitive, radiotransmitting capsules are highlighted, and methodological problems with these capsules are described. Chapter 3 concerns the gastrointestinal pH profile of healthy subjects. The intraluminal pH is rapidly changed from highly acid in the stomach to about pH 6 in the duodenum. The pH gradually increases in the small intestine from pH 6 to about pH 7.4 in the terminal ileum. The pH drops to 5.7 in the caecum, but again gradually increases, reaching pH 6.7 in the rectum. The physiological background of these pH values is discussed. Chapter 4 describes the effect of gastrointestinal pH on bacterial flora, absorption of vitamins and electrolytes, and on the activity of digestive enzymes. The pH-profile in children is described in chapter 5. The profile is identical with that of adults, and it is therefore concluded that the release of a drug from pH-dependent, controlled-release preparations is also probably identical with that of adults. Chapter 6 describes the correlation between certain diseases and the gastrointestinal pH. A resection of the colon and the creation of an ileostomy do not affect the pH of the remaining gut. An ileocaecal resection shortens the small intestinal transit time, increases pH of the proximal colon, but does not change the pH-profile of the small intestine. Chronic pancreatitis and cystic fibrosis seem to decrease pH of the proximal small intestine. Very low colonic pH values have been observed in severe active ulcerative colitis and in Crohn's disease, but the background and clinical implication of this phenomenon are not clear. Chapter 7 describes the modulating effect of diet and drugs on gastrointestinal pH. Diet primarily has an effect on the colonic pH, whereas drugs might affect both small intestinal and colonic pH. The different effects are described. Finally, chapter 8 summarizes the present knowledge about gastrointestinal pH, and future investigations are proposed.

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