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Journal of the American Dietetic Association1999Oct01Vol.99issue(10)

食事の変化は、高齢者の骨のリモデリングに好意的に影響します

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文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Multicenter Study
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:牛乳摂取量を増やすための栄養カウンセリングがカルシウム経済に有用な変化をもたらす可能性があるかどうか、そしてもしあれば、他の栄養関連の変化が生成される可能性があるかどうかを判断する。 設計:無作為化、オープントライアル。 被験者/設定:55歳から85歳の2004人の健康な男性と女性は、1日あたり1.5サービングの乳製品を習慣的に消費しました。米国の6つの学術保健センター。 介入:被験者は、毎日の食事の一部として1日あたり3サービングまたは1%の牛乳を消費するように指示されました。 主な結果測定:牛乳摂取量と3日間の食品記録から評価されたエネルギーと栄養摂取量。ベースラインおよび8週および12週間での血清カルシオトロフィックホルモンレベル。12週間でのカルシウムとN-テロペプチドの尿排出。 統計分析:繰り返し測定分散分析。 結果:牛乳補充群では、カルシウム摂取量が729 +/- 45 mg/日(平均+/-標準誤差)、血清副甲状腺ホルモンレベルが約9%減少し、骨骨脱毛葉の尿中排泄が減少しました。吸収マーカーは、13%減少しました。尿カルシウムの排泄は、乳補充の被験者で21 +/- 7.6 mg/日増加しました(平均+/-標準誤差)。これらの変化はすべて、牛乳グループのベースライン値や対照群の対応する変化とは大きく異なりました。骨特異的アルカリホスファターゼレベル(骨形成マーカー)は、両方のグループで約9%減少しました。インスリン様成長因子-1(IGF-1)の血清レベルは、牛乳群で10%増加し(p <.001)、インスリン様成長因子結合タンパク質4(IGFBP-4)のレベルはわずかに低下しました(1.9%)牛乳群では、対照群で大幅に上昇しました(7.9%)(p <.05)。 応用/結論:カルシウムの食物源の消費を通じてカルシウム経済で観察された変化は、カルシウムサプリメント錠剤について以前に報告されたものと親切に程度で類似しています。IGF-1レベルの増加とIBFBP-4レベルの減少は、骨の健康に有益な新しい観察結果です。骨格代謝の重要な改善は、カルシウムの食物源を消費することにより、高齢者では確実に発生する可能性があります。栄養士は、食物が機能すると確信することができ、その望ましいカルシウム摂取量は食物源を使用して達成できます。

目的:牛乳摂取量を増やすための栄養カウンセリングがカルシウム経済に有用な変化をもたらす可能性があるかどうか、そしてもしあれば、他の栄養関連の変化が生成される可能性があるかどうかを判断する。 設計:無作為化、オープントライアル。 被験者/設定:55歳から85歳の2004人の健康な男性と女性は、1日あたり1.5サービングの乳製品を習慣的に消費しました。米国の6つの学術保健センター。 介入:被験者は、毎日の食事の一部として1日あたり3サービングまたは1%の牛乳を消費するように指示されました。 主な結果測定:牛乳摂取量と3日間の食品記録から評価されたエネルギーと栄養摂取量。ベースラインおよび8週および12週間での血清カルシオトロフィックホルモンレベル。12週間でのカルシウムとN-テロペプチドの尿排出。 統計分析:繰り返し測定分散分析。 結果:牛乳補充群では、カルシウム摂取量が729 +/- 45 mg/日(平均+/-標準誤差)、血清副甲状腺ホルモンレベルが約9%減少し、骨骨脱毛葉の尿中排泄が減少しました。吸収マーカーは、13%減少しました。尿カルシウムの排泄は、乳補充の被験者で21 +/- 7.6 mg/日増加しました(平均+/-標準誤差)。これらの変化はすべて、牛乳グループのベースライン値や対照群の対応する変化とは大きく異なりました。骨特異的アルカリホスファターゼレベル(骨形成マーカー)は、両方のグループで約9%減少しました。インスリン様成長因子-1(IGF-1)の血清レベルは、牛乳群で10%増加し(p <.001)、インスリン様成長因子結合タンパク質4(IGFBP-4)のレベルはわずかに低下しました(1.9%)牛乳群では、対照群で大幅に上昇しました(7.9%)(p <.05)。 応用/結論:カルシウムの食物源の消費を通じてカルシウム経済で観察された変化は、カルシウムサプリメント錠剤について以前に報告されたものと親切に程度で類似しています。IGF-1レベルの増加とIBFBP-4レベルの減少は、骨の健康に有益な新しい観察結果です。骨格代謝の重要な改善は、カルシウムの食物源を消費することにより、高齢者では確実に発生する可能性があります。栄養士は、食物が機能すると確信することができ、その望ましいカルシウム摂取量は食物源を使用して達成できます。

OBJECTIVE: To determine whether dietary counseling to increase milk intake could produce useful changes in the calcium economy and what, if any, other nutrition-related changes might be produced. DESIGN: Randomized, open trial. SUBJECTS/SETTING: Two hundred four healthy men and women, aged 55 to 85 years, who habitually consumed fewer than 1.5 servings of dairy foods per day. Six academic health centers in the United States. INTERVENTION: Subjects were instructed to consume 3 servings per day of nonfat milk or 1% milk as a part of their daily diets, or to maintain their usual diets, for a 12-week intervention period, which followed 4 weeks of baseline observations. MAIN OUTCOME MEASURES: Energy and nutrient intake assessed from milk intake logs and 3-day food records; serum calciotrophic hormone levels at baseline and at 8 and 12 weeks; urinary excretion of calcium and N-telopeptide at 12 weeks. STATISTICAL ANALYSES: Repeated-measures analysis of variance. RESULTS: In the milk-supplemented group, calcium intake increased by 729 +/- 45 mg/day (mean +/- standard error), serum parathyroid hormone level decreased by approximately 9%, and urinary excretion of N-telopeptide, a bone resorption marker, decreased by 13%. Urine calcium excretion increased in milk-supplemented subjects by 21 +/- 7.6 mg/day (mean +/- standard error), less than half the amount predicted to be absorbed from the increment in calcium intake. All of these changes were significantly different from baseline values in the milk group and from the corresponding changes in the control group. Bone-specific alkaline phosphatase level (a bone formation marker) fell by approximately 9% in both groups. Serum level of insulin-like growth factor-1 (IGF-1) rose by 10% in the milk group (P < .001), and the level of insulin-like growth factor binding protein-4 (IGFBP-4) fell slightly (1.9%) in the milk group and rose significantly (7.9%) in the control group (P < .05). APPLICATIONS/CONCLUSIONS: The changes observed in the calcium economy through consumption of food sources of calcium are similar in kind and extent to those reported previously for calcium supplement tablets. The increase in IGF-1 level and the decrease in IBFBP-4 level are new observations that are beneficial for bone health. Important improvements in skeletal metabolism can feasibly occur in older adults by consumption of food sources of calcium. Dietitians can be confident that food works, and that desired calcium intakes can be achieved using food sources.

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