Loading...
Journal of agricultural and food chemistry1999Oct01Vol.47issue(10)

ホモゲン酸酸:ストロベリーツリーのマーカーとしてのフェノール酸(arbutus unedo)蜂蜜

,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

ストロベリーツリー(Arbutus unedo)の蜂蜜における有機酸の分析により、主成分として未知の酸の存在が示されました。この化合物は分離され、MSおよびNMR技術によってホモゲン酸酸(2、5-ジヒドロキシフェニル酢酸)として同定されました。蜂蜜の平均含有量は378 +/- 92 mg/kgでした。蜜の分析により、蜂蜜に含まれる化合物の花の起源が確認されました。この酸は異なるモノフロラルハニーのいずれでも検出されなかったため、イチゴの木(A. unedo)蜂蜜のマーカーとして使用できます。

ストロベリーツリー(Arbutus unedo)の蜂蜜における有機酸の分析により、主成分として未知の酸の存在が示されました。この化合物は分離され、MSおよびNMR技術によってホモゲン酸酸(2、5-ジヒドロキシフェニル酢酸)として同定されました。蜂蜜の平均含有量は378 +/- 92 mg/kgでした。蜜の分析により、蜂蜜に含まれる化合物の花の起源が確認されました。この酸は異なるモノフロラルハニーのいずれでも検出されなかったため、イチゴの木(A. unedo)蜂蜜のマーカーとして使用できます。

Analysis of organic acids in strawberry-tree (Arbutus unedo) honey showed the presence of an unknown acid as the main constituent. This compound was isolated and identified as homogentisic acid (2, 5-dihydroxyphenylacetic acid) by MS and NMR techniques. Its average content in honey was 378 +/- 92 mg/kg. Analysis of nectar confirmed the floral origin of the compound found in honey. Since this acid was not detected in any of the different monofloral honeys, it could be used as a marker of strawberry-tree (A. unedo) honey.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google