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目的:グレープフルーツジュースは、CYP3Aによって代謝される多くの薬物の血液濃度を増加させます。Amiodaroneは、CYP3AからN-Desethylamiodarone(N-DEA)から代謝されます。この研究の目的は、グレープフルーツジュースの有無にかかわらず管理されたときにアミオダロンの動態を決定することでした。 方法:11人の健康な成人ボランティアが、単一のシーケンス、繰り返し測定設計研究に参加しました。アミオダロンの薬物動態のために6か月前に評価された各被験者は、同じ日に300 mLのグレープフルーツジュースを3杯のグレープフルーツジュースで1回のオーラル用量(17 mg kg-1)を投与されました。 結果:グレープフルーツジュースは、すべての被験者におけるアミオダロンの主要な代謝物であるN-DEAの生産を完全に阻害し、アミオダロン(CMAX)の地域(AUC)および最大濃度を50%および84%増加させました。それぞれ、グレープフルーツジュースの代わりに水が投与された制御期間と比較して(AUC:35.9 +/- 14.3対23.9 +/- 11.2マイクログML-1 H、P <0.005およびCMAX:3.45 +/- 1.7 vs1.87 +/- 0.6マイクログML-1、P <0。02、それぞれ)(平均+/- S.D.)。N-DEA産生のこの阻害は、PRおよびQTC間隔でのアミオダロンによって引き起こされる変化の減少をもたらしました。 結論:グレープフルーツジュースは、アミオダロンの代謝をN-DEA産生の完全な阻害と劇的に変化させます。これらの結果は、アミオダロンの代謝におけるCYP3 Aの関与を指すin vitroデータと一致しており、この抗不整脈薬を処方する際にこの相互作用を考慮すべきであることを示唆しています。
目的:グレープフルーツジュースは、CYP3Aによって代謝される多くの薬物の血液濃度を増加させます。Amiodaroneは、CYP3AからN-Desethylamiodarone(N-DEA)から代謝されます。この研究の目的は、グレープフルーツジュースの有無にかかわらず管理されたときにアミオダロンの動態を決定することでした。 方法:11人の健康な成人ボランティアが、単一のシーケンス、繰り返し測定設計研究に参加しました。アミオダロンの薬物動態のために6か月前に評価された各被験者は、同じ日に300 mLのグレープフルーツジュースを3杯のグレープフルーツジュースで1回のオーラル用量(17 mg kg-1)を投与されました。 結果:グレープフルーツジュースは、すべての被験者におけるアミオダロンの主要な代謝物であるN-DEAの生産を完全に阻害し、アミオダロン(CMAX)の地域(AUC)および最大濃度を50%および84%増加させました。それぞれ、グレープフルーツジュースの代わりに水が投与された制御期間と比較して(AUC:35.9 +/- 14.3対23.9 +/- 11.2マイクログML-1 H、P <0.005およびCMAX:3.45 +/- 1.7 vs1.87 +/- 0.6マイクログML-1、P <0。02、それぞれ)(平均+/- S.D.)。N-DEA産生のこの阻害は、PRおよびQTC間隔でのアミオダロンによって引き起こされる変化の減少をもたらしました。 結論:グレープフルーツジュースは、アミオダロンの代謝をN-DEA産生の完全な阻害と劇的に変化させます。これらの結果は、アミオダロンの代謝におけるCYP3 Aの関与を指すin vitroデータと一致しており、この抗不整脈薬を処方する際にこの相互作用を考慮すべきであることを示唆しています。
AIMS: Grapefruit juice increases blood concentrations of many drugs metabolized by CYP3A. Amiodarone is metabolized by CYP3A to N-desethylamiodarone (N-DEA). The aim of this study was to determine amiodarone kinetics when administrated with and without grapefruit juice. METHODS: Eleven healthy adult volunteers took part in a single sequence, repeated-measures design study. Each subject, who had been evaluated 6 months previously for amiodarone pharmacokinetics, was given a single oral dose of amiodarone (17 mg kg-1) with three glasses of 300 ml of grapefruit juice on the same day. RESULTS: Grapefruit juice completely inhibited the production of N-DEA, the major metabolite of amiodarone, in all subjects and increased the area-under-the-curve (AUC) and maximum concentration of amiodarone (Cmax) by 50% and 84%, respectively, as compared with the control period during which water had been administrated instead of grapefruit juice (AUC: 35.9 +/- 14.3 vs 23.9 +/- 11.2 microg ml-1 h, P < 0.005 and Cmax: 3.45 +/- 1.7 vs 1.87 +/- 0.6 microg ml-1, P < 0. 02, respectively) (means +/- s.d.). This inhibition of N-DEA production led to a decrease in the alterations caused by amiodarone on PR and QTc intervals. CONCLUSIONS: Grapefruit juice dramatically alters the metabolism of amiodarone with complete inhibition of N-DEA production. These results are in agreement with in vitro data pointing to the involvement of CYP3 A in the metabolism of amiodarone and suggests that this interaction should be taken into account when prescribing this antiarrhythmic drug.
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