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Journal of investigational allergology & clinical immunology20000101Vol.10issue(1)

松のナッツへのアナフィラキシーと松の花粉タンパク質との免疫学的交差反応性

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PMID:10780800DOI:
文献タイプ:
  • Case Reports
  • Journal Article
概要
Abstract

松の実の幅広い使用にもかかわらず、パイナスパイナの果実は、それらに対するアレルギー反応の報告がわずかにしか公開されていません。ここでは、特定のIgE抗体の血清に存在しているにもかかわらず、松の花粉に臨床症状を示さなかった患者の松のナッツに対する食物アレルギーの症例を提示します。松のナッツに対する反応がIgEを媒介したかどうかを検証するために、松のナッツと花粉に対する特定のIgEを皮膚の刺し傷、刺し傷による刺し傷とrastによって評価しました。免疫ブロッティングと免疫ブロッティング阻害を使用して、両方の抽出物とそれらの交差反応性のアレルギー性成分を評価しました。新鮮な松のナッツで刺すと、松の実と松の花粉抽出物でrastで刺すと、患者は両方の抽出物に対して高レベルの特定のIgEを持っていることが示されました。免疫ブロット実験により、松の実と花粉のいくつかの成分に対するIgE抗体の血清に存在することが示されました。免疫ブロッティング阻害実験により、いくつかの交差反応成分が存在することが示されました。これらのデータは、松のナッツによって誘発される食物アレルギーの存在を裏付けています。松のナッツに対するこの感作は、松の花粉症の症状なしに発達しました。花粉症の発症には、アレルゲンへの曝露の長時間が必要になる場合があります。松のナッツと松の花粉抽出物の間の交差反応性に基づいて、これら2つのアレルゲンへのコセンス化が可能になる可能性があります。

松の実の幅広い使用にもかかわらず、パイナスパイナの果実は、それらに対するアレルギー反応の報告がわずかにしか公開されていません。ここでは、特定のIgE抗体の血清に存在しているにもかかわらず、松の花粉に臨床症状を示さなかった患者の松のナッツに対する食物アレルギーの症例を提示します。松のナッツに対する反応がIgEを媒介したかどうかを検証するために、松のナッツと花粉に対する特定のIgEを皮膚の刺し傷、刺し傷による刺し傷とrastによって評価しました。免疫ブロッティングと免疫ブロッティング阻害を使用して、両方の抽出物とそれらの交差反応性のアレルギー性成分を評価しました。新鮮な松のナッツで刺すと、松の実と松の花粉抽出物でrastで刺すと、患者は両方の抽出物に対して高レベルの特定のIgEを持っていることが示されました。免疫ブロット実験により、松の実と花粉のいくつかの成分に対するIgE抗体の血清に存在することが示されました。免疫ブロッティング阻害実験により、いくつかの交差反応成分が存在することが示されました。これらのデータは、松のナッツによって誘発される食物アレルギーの存在を裏付けています。松のナッツに対するこの感作は、松の花粉症の症状なしに発達しました。花粉症の発症には、アレルゲンへの曝露の長時間が必要になる場合があります。松のナッツと松の花粉抽出物の間の交差反応性に基づいて、これら2つのアレルゲンへのコセンス化が可能になる可能性があります。

Despite the wide use of pine nuts, the fruit of Pinus pinea, only a few reports of allergic reactions to them have been published. We present herein a case of food allergy to pine nuts in a patient who showed no clinical symptoms to pine pollen despite the presence in her serum of specific IgE antibodies. In order to verify whether the reaction against pine nuts was IgE mediated, specific IgE against pine nuts and pollen were evaluated by skin-prick test, prick by prick and RAST. Immunoblotting and immunoblotting-inhibition were used to evaluate the allergenic components of both extracts and their cross-reactivity. Prick by prick with fresh pine nuts and RAST with pine nut and pine pollen extracts showed that the patient had high levels of specific IgE against both extracts. Immunoblotting experiments showed the presence in serum of IgE antibodies against several components in pine nuts and pollen. Immunoblotting-inhibition experiments demonstrated the presence of some cross-reacting components. These data confirm the existence of food allergy induced by pine nuts. This sensitization to pine nuts developed with no symptoms of pine pollinosis. Development of pollinosis may require a longer time of exposure to allergens. Based on the cross-reactivity between pine nut and pine pollen extracts, cosensitization to these two allergens could be possible.

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