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ゼラチンAおよびBとN、N-(3-ジメチルアミノプロピル)-N'-エチルボジミド塩酸塩(EDC)およびN-ヒドロキシシンシニド(NHS)との架橋は、一定のEDC濃度でNHS/EDCモル比を変化させることにより最適化されました。。ネイティブおよび架橋ゼラチンゲルは、腫れの程度、遊離アミン基の数、相転移温度、カルボン酸残基の滴定を使用して特徴付けられました。架橋反応は、NHSとEDCモル比0.2で最も効率的でした。より高いNHS/EDCモル比では、EDCとNHSの反応がより顕著になり、それにより架橋に有効量のEDCが減少します。架橋ゼラチンゲルの膨潤測定は、NHSが使用されなかったときに逸脱した結果をもたらしました。これは、ゼラチンゲル内の架橋の不均一な局在によって説明されました。架橋反応中に、望ましくない化合物のゼラチンゲルへの取り込みは観察されませんでした。最適なNHS対EDCモル比では、ゼラチンAとBをEDC/Cohgelatinモル比の増加を使用して架橋しました。非常に低いクロスリンク密度から非常に高い架橋密度(高EDC/クーゲラチン)までさまざまなサンプルが得られました。架橋密度が増加するとゲルの安定性が向上しますが、40度Cで安定したゼラチンゲルを取得するには、最小限の架橋密度が必要です。
ゼラチンAおよびBとN、N-(3-ジメチルアミノプロピル)-N'-エチルボジミド塩酸塩(EDC)およびN-ヒドロキシシンシニド(NHS)との架橋は、一定のEDC濃度でNHS/EDCモル比を変化させることにより最適化されました。。ネイティブおよび架橋ゼラチンゲルは、腫れの程度、遊離アミン基の数、相転移温度、カルボン酸残基の滴定を使用して特徴付けられました。架橋反応は、NHSとEDCモル比0.2で最も効率的でした。より高いNHS/EDCモル比では、EDCとNHSの反応がより顕著になり、それにより架橋に有効量のEDCが減少します。架橋ゼラチンゲルの膨潤測定は、NHSが使用されなかったときに逸脱した結果をもたらしました。これは、ゼラチンゲル内の架橋の不均一な局在によって説明されました。架橋反応中に、望ましくない化合物のゼラチンゲルへの取り込みは観察されませんでした。最適なNHS対EDCモル比では、ゼラチンAとBをEDC/Cohgelatinモル比の増加を使用して架橋しました。非常に低いクロスリンク密度から非常に高い架橋密度(高EDC/クーゲラチン)までさまざまなサンプルが得られました。架橋密度が増加するとゲルの安定性が向上しますが、40度Cで安定したゼラチンゲルを取得するには、最小限の架橋密度が必要です。
Cross-linking of gelatin A and B with N,N-(3-dimethylaminopropyl)-N'-ethyl-carbodiimide hydrochloride (EDC) and N-hydroxysuccinimide (NHS) was optimised by varying the NHS/EDC molar ratio at constant EDC concentration. Native and cross-linked gelatin gels were characterised using the degree of swelling, the number of free amine groups, the phase transition temperature, and titration of the carboxylic acid residues. The cross-linking reaction was most efficient at a NHS to EDC molar ratio of 0.2. At higher NHS/EDC molar ratios, the reaction of EDC with NHS becomes more pronounced, thereby reducing the effective amount of EDC for cross-linking. Swelling measurements of cross-linked gelatin gels gave deviating results when no NHS was used, which was explained by heterogeneous localisation of cross-links in the gelatin gel. The incorporation of undesired compounds into the gelatin gels during the cross-linking reaction was not observed. At optimal NHS to EDC molar ratio, gelatin A and B were cross-linked using increasing EDC/COOHgelatin molar ratios. A range of samples varying from very low cross-link density to very high cross-link density (at high EDC/COOHgelatin) was obtained. Stability of the gels is enhanced with increasing cross-link density, but a minimal cross-link density is required to obtain gelatin gels which are stable at 40 degrees C.
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