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Sheng wu gong cheng xue bao = Chinese journal of biotechnology2000Jul01Vol.16issue(4)

[大腸菌BL21(DE3)における組換えタンパク質の発現に対する誘導因子としての乳糖の影響]

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PMID:11051820DOI:
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

組換え微生物の発酵プロセスで共通の誘導IPTGを代用するために、乳糖を誘導者として使用する可能性を深く調査しました。乳糖濃度、成長媒体組成、誘導点、および組換えタンパク質の発現に対する誘導期の持続時間などの培養条件の影響を分析し、詳細に研究しました。次の実験では、乳糖は大腸菌BL21(DE3)(PFU)の高細胞密度培養プロセスで使用されました。最終的な細胞密度(OD600)は40を超えました。組換えタンパク質の発現レベルは、総細胞タンパク質の約15%でした。培養密度と外来タンパク質発現レベルの両方は、IPTGによって誘導されたものよりも低かった。しかし、人間に対する潜在的な毒性とIPTGの高コストのため、乳糖の使用は、外来タンパク質の発現を誘導する代替手段を提供する可能性があります。これは、組換えタンパク質の産業規模の生産においてより魅力的です。結果は、ラクトースが発酵プロセスで誘導因子として使用できることを確認しました。

組換え微生物の発酵プロセスで共通の誘導IPTGを代用するために、乳糖を誘導者として使用する可能性を深く調査しました。乳糖濃度、成長媒体組成、誘導点、および組換えタンパク質の発現に対する誘導期の持続時間などの培養条件の影響を分析し、詳細に研究しました。次の実験では、乳糖は大腸菌BL21(DE3)(PFU)の高細胞密度培養プロセスで使用されました。最終的な細胞密度(OD600)は40を超えました。組換えタンパク質の発現レベルは、総細胞タンパク質の約15%でした。培養密度と外来タンパク質発現レベルの両方は、IPTGによって誘導されたものよりも低かった。しかし、人間に対する潜在的な毒性とIPTGの高コストのため、乳糖の使用は、外来タンパク質の発現を誘導する代替手段を提供する可能性があります。これは、組換えタンパク質の産業規模の生産においてより魅力的です。結果は、ラクトースが発酵プロセスで誘導因子として使用できることを確認しました。

The possibility of using lactose as an inducer to substitute the common inducer IPTG in the fermentation process of the recombinant microorganism was deeply investigated. The influences of culture conditions such as lactose concentration, growth medium composition, the point of induction and the duration of the induction phase on the expression of the recombinant protein were analyzed and studied in detail. In the following experiments, lactose was then used in the high cell density culture process of E. coli BL21 (DE3)(pFu). The final cell density (OD600) was over 40. The expression level of recombinant protein was about 15% of the total cellular protein. Both the culture density and foreign protein expression level were lower than those induced by IPTG. However, because of the potential toxicity to human beings and the high cost of IPTG, the use of lactose might provide an alternative means of inducing foreign protein expression. This would be more attractive in industrial scale productions of recombinant proteins. The results confirmed that lactose could be used as an inducer in the fermentation process.

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