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Molecular and cellular biochemistry2001Feb01Vol.218issue(1-2)

食事性ビタミンCの補給は、自然発生ラットの血圧を低下させる

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

自発的に高血圧ラット(SHRS)では、膜タンパク質のスルフヒドリル基に結合し、膜Ca2+チャネルを変化させ、細胞質を含まないカルシウムと血圧を増加させます。チオール化合物であるN-アセチルシステインは、過剰な内因性アルデヒドを結合することにより、SHRの血圧上昇を正常にします。ビタミンCは、組織システインおよびグルタチオンのレベルを増加させる可能性があります。本研究の目的は、ビタミンCの食事補給が組織アルデヒドと血圧を下げて、SHRの関連する生化学的および組織病理学的変化を正常化できるかどうかを調査することでした。生後12週間から、動物はそれぞれ6匹の動物の3つのグループに分けられました。WKY-ControlグループおよびSHR-Controlグループの動物には、通常の食事とSHR-ビタミンCグループAダイエットが与えられました。9週間後、収縮期血圧、血小板[Ca2+] I、血漿インスリンおよび肝臓、腎臓と大動脈のアルデヒドコンジュゲートは、WKYコントロールおよびSHR-ビタミンCグループと比較して、SHRコントロールで有意に高かった。SHRSコントロールは、腎臓の小さな動脈と動脈の平滑筋細胞過形成も示しました。SHRSの食事性ビタミンCの補給により、収縮期血圧、組織アルデヒドのコンジュゲート、および有害な腎血管の変化が減衰しました。

自発的に高血圧ラット(SHRS)では、膜タンパク質のスルフヒドリル基に結合し、膜Ca2+チャネルを変化させ、細胞質を含まないカルシウムと血圧を増加させます。チオール化合物であるN-アセチルシステインは、過剰な内因性アルデヒドを結合することにより、SHRの血圧上昇を正常にします。ビタミンCは、組織システインおよびグルタチオンのレベルを増加させる可能性があります。本研究の目的は、ビタミンCの食事補給が組織アルデヒドと血圧を下げて、SHRの関連する生化学的および組織病理学的変化を正常化できるかどうかを調査することでした。生後12週間から、動物はそれぞれ6匹の動物の3つのグループに分けられました。WKY-ControlグループおよびSHR-Controlグループの動物には、通常の食事とSHR-ビタミンCグループAダイエットが与えられました。9週間後、収縮期血圧、血小板[Ca2+] I、血漿インスリンおよび肝臓、腎臓と大動脈のアルデヒドコンジュゲートは、WKYコントロールおよびSHR-ビタミンCグループと比較して、SHRコントロールで有意に高かった。SHRSコントロールは、腎臓の小さな動脈と動脈の平滑筋細胞過形成も示しました。SHRSの食事性ビタミンCの補給により、収縮期血圧、組織アルデヒドのコンジュゲート、および有害な腎血管の変化が減衰しました。

In spontaneously hypertensive rats (SHRs) excess endogenous aldehydes bind sulfhydryl groups of membrane proteins, altering membrane Ca2+ channels and increasing cytosolic free calcium and blood pressure. The thiol compound, N-acetyl cysteine, normalizes elevated blood pressure in SHRs by binding excess endogenous aldehydes. Vitamin C can increase tissue cysteine and glutathione levels. The aim of the present study was to investigate whether a dietary supplementation of vitamin C can lower tissue aldehydes and blood pressure and normalize associated biochemical and histopathological changes in SHRs. Starting at 12 weeks of age, animals were divided into 3 groups of 6 animals each. Animals in the WKY-control group and SHR-control group were given a normal diet and the SHR-vitamin C group a diet supplemented with vitamin C (1000 mg/kg feed) for the next 9 weeks. After nine weeks, systolic blood pressure, platelet [Ca2+]i, plasma insulin and liver, kidney and aortic aldehyde conjugates were significantly higher in SHR controls as compared to WKY controls and the SHR-vitamin C group. SHR-controls also showed smooth muscle cell hyperplasia in the small arteries and arterioles of the kidneys. Dietary vitamin C supplementation in SHRs lowered the systolic blood pressure, tissue aldehyde conjugates and attenuated adverse renal vascular changes.

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