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Public health reports (Washington, D.C. : 1974)20000101Vol.115issue(6)

鉛汚染された輸入タマリンドキャンディーと子供の血液鉛レベル

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

1999年、調査により、タマリンドキャンディは、血液鉛レベルが大幅に上昇した子供の鉛暴露の潜在的な原因(BLL)として関与しました。オクラホマシティカウンティ保健局は、2種類のTamarind吸盤とリードコンテンツのパッケージをテストしました。テストした吸盤の50%以上が、このタイプの製品における鉛に対する米国食品医薬品局(FDA)レベルの懸念を上回っています。著者らは、1日で2種類の吸盤のうちの4分の1を摂取している子供が、鉛の容認可能な摂取量の最大FDAプロビスを超えると計算しました。2種類のラッパーの高い鉛濃度は、汚染の潜在的な源として浸出を示唆しました。著者は、環境保護庁の統合された暴露摂取生体発生術(IEUBK)モデルを使用して、BLLのポピュラに対する汚染されたタマリンド吸盤の消費の影響を予測しました。IEUBKモデルは、1日1回の割合でのいずれかのタイプの吸盤を消費すると、オクラホマ州の6〜84か月の子供の平均BLLが劇的に増加し、BLLが上昇した子供の割合で劇的に増加すると予測しました(>または= 10マイクログラムデシリターごと[マイクログ/dl])。著者は、これらの製品の消費は潜在的な公衆衛生の脅威であると結論付けています。さらに、輸入されたTamarind製品における鉛汚染の歴史は、追加の鉛曝露を防ぐのに輸入制御手段が完全に効果的ではない可能性があることを示唆しています。

1999年、調査により、タマリンドキャンディは、血液鉛レベルが大幅に上昇した子供の鉛暴露の潜在的な原因(BLL)として関与しました。オクラホマシティカウンティ保健局は、2種類のTamarind吸盤とリードコンテンツのパッケージをテストしました。テストした吸盤の50%以上が、このタイプの製品における鉛に対する米国食品医薬品局(FDA)レベルの懸念を上回っています。著者らは、1日で2種類の吸盤のうちの4分の1を摂取している子供が、鉛の容認可能な摂取量の最大FDAプロビスを超えると計算しました。2種類のラッパーの高い鉛濃度は、汚染の潜在的な源として浸出を示唆しました。著者は、環境保護庁の統合された暴露摂取生体発生術(IEUBK)モデルを使用して、BLLのポピュラに対する汚染されたタマリンド吸盤の消費の影響を予測しました。IEUBKモデルは、1日1回の割合でのいずれかのタイプの吸盤を消費すると、オクラホマ州の6〜84か月の子供の平均BLLが劇的に増加し、BLLが上昇した子供の割合で劇的に増加すると予測しました(>または= 10マイクログラムデシリターごと[マイクログ/dl])。著者は、これらの製品の消費は潜在的な公衆衛生の脅威であると結論付けています。さらに、輸入されたTamarind製品における鉛汚染の歴史は、追加の鉛曝露を防ぐのに輸入制御手段が完全に効果的ではない可能性があることを示唆しています。

In 1999, an investigation implicated tamarind candy as the potential source of lead exposure for a child with a significantly elevated blood lead level (BLL). The Oklahoma City-County Health Department tested two types of tamarind suckers and their packaging for lead content. More than 50% of the tested suckers exceeded the US Food and Drug Administration (FDA) Level of Concern for lead in this type of product. The authors calculated that a child consuming one-quarter to one-half of either of the two types of suckers in a day would exceed the maximum FDA Provis onal Tolerable Intake for lead. High lead concentrations in the two types of wrappers suggested leaching as a potential source of contamination. The authors used the Environmental Protection Agency's Integrated Exposure Uptake Biokinetic (IEUBK) model to predict the effects of consumption of contaminated tamarind suckers on populat on BLLs. The IEUBK model predicted that consumption of either type of sucker at a rate of one per day would result in dramatic increases in mean BLLs for children ages 6-84 months in Oklahoma and in the percentage of children wth elevated BLLs (> or =10 micrograms per deciliter [microg/dL]). The authors conclude that consumption of these products represents a potential public health threat. In addition, a history of lead contamination in imported tamarind products suggests that import control measures may not be completely effective in preventing additional lead exposure.

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