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タンパク質代謝に対するニンニク補給の効果は、異なるタンパク質レベルの食事を与えたラットにおける精巣テストステロンと血漿コルチコステロンを測定することにより調査されました。実験1では、ラットを、0.8 g/100 gのニンニク粉末の有無にかかわらず、異なるタンパク質レベル(40、25または10 g/100 gのカゼイン)で実験食を与えました。28日間の摂食後、精巣のテストステロン含有量は有意に高く、プラズマコルチコステロン濃度は、ニンニク粉末のない同じ食事を与えられたものよりも、ニンニク粉末で40および25%のカゼイン食を与えられたラットで有意に低かった。17-ケトステロイド(テストステロンの指標)、窒素バランス、および肝臓アルギナーゼ活性の尿中排泄は、40%のカゼインコントロールよりも40%のカゼイン食をガーリック粉末に与えたラットで有意に高かった。実験2では、精巣のテストステロン産生を調節する下垂体産生からの黄体化ホルモン(LH)の分泌に対するジアルドリスルフィド(ニンニク中の主要な揮発性硫黄含有化合物)の効果が麻酔されたラットで調査されました。血漿LH濃度は、ジラルドスルフィドの投与後に依存して用量を増加させました(P <0.01、r = 0.558)。これらの結果は、0.8 g/100 gのガーリックによる食事補給は、高タンパク質食を与えられたラットの精巣テストステロンを増加させ、血漿コルチコステロンを減少させることにより、タンパク質単ボリズムに関連するホルモンを変化させることを示唆しています。
タンパク質代謝に対するニンニク補給の効果は、異なるタンパク質レベルの食事を与えたラットにおける精巣テストステロンと血漿コルチコステロンを測定することにより調査されました。実験1では、ラットを、0.8 g/100 gのニンニク粉末の有無にかかわらず、異なるタンパク質レベル(40、25または10 g/100 gのカゼイン)で実験食を与えました。28日間の摂食後、精巣のテストステロン含有量は有意に高く、プラズマコルチコステロン濃度は、ニンニク粉末のない同じ食事を与えられたものよりも、ニンニク粉末で40および25%のカゼイン食を与えられたラットで有意に低かった。17-ケトステロイド(テストステロンの指標)、窒素バランス、および肝臓アルギナーゼ活性の尿中排泄は、40%のカゼインコントロールよりも40%のカゼイン食をガーリック粉末に与えたラットで有意に高かった。実験2では、精巣のテストステロン産生を調節する下垂体産生からの黄体化ホルモン(LH)の分泌に対するジアルドリスルフィド(ニンニク中の主要な揮発性硫黄含有化合物)の効果が麻酔されたラットで調査されました。血漿LH濃度は、ジラルドスルフィドの投与後に依存して用量を増加させました(P <0.01、r = 0.558)。これらの結果は、0.8 g/100 gのガーリックによる食事補給は、高タンパク質食を与えられたラットの精巣テストステロンを増加させ、血漿コルチコステロンを減少させることにより、タンパク質単ボリズムに関連するホルモンを変化させることを示唆しています。
The effects of garlic supplementation on protein metabolism were investigated by measuring testis testosterone and plasma corticosterone in rats fed diets with different protein levels. In Experiment 1, rats were fed experimental diets with different protein levels (40, 25 or 10 g/100 g casein) with or without 0.8 g/100 g garlic powder. After 28 d of feeding, testosterone contents in the testis were significantly higher and plasma corticosterone concentrations were significantly lower in rats fed 40 and 25% casein diets with garlic powder than in those fed the same diets without garlic powder. Urinary excretion of 17-ketosteroid (an index of testosterone), nitrogen balance and hepatic arginase activity were significantly higher in rats fed the 40% casein diet with garlic powder than in the 40% casein controls. In Experiment 2, the effect of diallyldisulfide (a major volatile sulfur-containing compound in garlic) on the secretion of luteinizing hormone (LH) from the pituitary gland, which regulates testosterone production in the testis, was investigated in anesthetized rats. Plasma LH concentration increased dose dependently after administration of diallyldisulfide (P < 0.01, r = 0.558). These results suggest that dietary supplementation with 0.8 g/100 g garlic alters hormones associated with protein anabolism by increasing testicular testosterone and decreasing plasma corticosterone in rats fed a high protein diet.
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