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Nutrition and cancer20000101Vol.38issue(2)

低脂肪の高繊維食と運動を組み合わせた、閉経後女性の性ホルモン結合グロブリン、インスリン、および血清脂質の変化

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

脂肪や繊維を含む食事因子は、エストラジオールの変化によって媒介される可能性がある乳がんの発症に役割を果たすことが報告されています。食事と運動は、性ホルモン結合グロブリン(SHBG)のレベルに影響を与えることが示されており、エストラジオールの生物学的利用能を調節します。食事と運動は、SHBGの合成に役割を果たすインスリンレベルにも影響し、ホルモン自体は多くの癌細胞株の強力なマイトジェンです。この研究は、ホルモン補充療法(HRT)の有無にかかわらず、閉経後の女性におけるSHBG、インスリン、および血清脂質のレベルに対する通常の好気性運動と通常の好気性運動と組み合わせた低脂肪の高繊維食の効果を測定するように設計されました。閉経後の女性の2つのグループ、HRTで11人、HRTでは11人で、3週間、低脂肪(1 o%脂肪カロリー)、高繊維(65-70 g/日)の食事と運動介入を受けました。血清SHBG、インスリン、および脂質は、レジメンの前後に測定されました。介入後、SHBGレベルはHRT(44.5 +/- 3.4対62 +/- 6.4 nmol/l)およびHRTにない女性(32.1 +/- 4.6対45.5 +/- 6.1の女性で有意に増加しました。nmol/l、両方の変更p <0.01)。また、介入後、HRTの女性(196 +/- 44.4対119.8 +/- 28.7 pmol/l)およびHRT(144.2 +/- 17.9対115.5 +/--ではない女性のインスリンレベルが大幅に低下しました。20.8 pmol/l、両方の変化p <0.01)。ボディマス指数と総コレステロールは、両方の女性グループで大幅に減少しました(すべての変化p <0.01)。SHBGの変化の正確なメカニズムは不明ですが、このライフスタイル介入の結果としてのSHBGの増加とインスリンの減少は、閉経後の女性の乳がんのリスクを減らすはずです。

脂肪や繊維を含む食事因子は、エストラジオールの変化によって媒介される可能性がある乳がんの発症に役割を果たすことが報告されています。食事と運動は、性ホルモン結合グロブリン(SHBG)のレベルに影響を与えることが示されており、エストラジオールの生物学的利用能を調節します。食事と運動は、SHBGの合成に役割を果たすインスリンレベルにも影響し、ホルモン自体は多くの癌細胞株の強力なマイトジェンです。この研究は、ホルモン補充療法(HRT)の有無にかかわらず、閉経後の女性におけるSHBG、インスリン、および血清脂質のレベルに対する通常の好気性運動と通常の好気性運動と組み合わせた低脂肪の高繊維食の効果を測定するように設計されました。閉経後の女性の2つのグループ、HRTで11人、HRTでは11人で、3週間、低脂肪(1 o%脂肪カロリー)、高繊維(65-70 g/日)の食事と運動介入を受けました。血清SHBG、インスリン、および脂質は、レジメンの前後に測定されました。介入後、SHBGレベルはHRT(44.5 +/- 3.4対62 +/- 6.4 nmol/l)およびHRTにない女性(32.1 +/- 4.6対45.5 +/- 6.1の女性で有意に増加しました。nmol/l、両方の変更p <0.01)。また、介入後、HRTの女性(196 +/- 44.4対119.8 +/- 28.7 pmol/l)およびHRT(144.2 +/- 17.9対115.5 +/--ではない女性のインスリンレベルが大幅に低下しました。20.8 pmol/l、両方の変化p <0.01)。ボディマス指数と総コレステロールは、両方の女性グループで大幅に減少しました(すべての変化p <0.01)。SHBGの変化の正確なメカニズムは不明ですが、このライフスタイル介入の結果としてのSHBGの増加とインスリンの減少は、閉経後の女性の乳がんのリスクを減らすはずです。

Dietary factors including fat and fiber have been reported to play a role in the development of breast cancer, possibly mediated by changes in estradiol. Diet and exercise have been shown to affect levels of sex hormone-binding globulin (SHBG), which in turn regulate the bioavailability of estradiol. Diet and exercise also affect insulin levels, which play a role in the synthesis of SHBG, and the hormone itself is a potent mitogen for many cancer cell lines. This study was designed to measure the effects of a low-fat, high-fiber diet, combined with regular aerobic exercise, on the levels of SHBG, insulin, and serum lipids in postmenopausal women with or without hormone replacement therapy (HRT). Two groups of postmenopausal women, 11 on HRT and 11 not on HRT, underwent a low-fat (1O% fat calories), high-fiber (65-70 g/day) diet-and-exercise intervention for three weeks. Serum SHBG, insulin, and lipids were measured before and after the regimen. After the intervention, SHBG levels were significantly increased for the women on HRT (44.5 +/- 3.4 vs. 62 +/- 6.4 nmol/l) and the women not on HRT (32.1 +/- 4.6 vs. 45.5 +/- 6.1 nmol/l, both changes p < 0.01). Also after the intervention, insulin levels were significantly reduced for the women on HRT (196 +/- 44.4 vs. 119.8 +/- 28.7 pmol/l) and the women not on HRT (144.2 +/- 17.9 vs. 115.5 +/- 20.8 pmol/l, both changes p < 0.01). Body mass index and total cholesterol were significantly reduced for both groups of women (all changes p < 0.01). Although the exact mechanism for the change in SHBG is not known, the increases in SHBG and reductions in insulin as a result of this lifestyle intervention should reduce the risk for breast cancer in postmenopausal women.

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