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2種類の日本の緑茶(YabukitaとSaemidori)、中国の緑茶(Longjing)、および2つの日本の黒茶(BenifuukiとBenihikari)の2種類のヌクレオチドレベルのプロファイルが決定され、新鮮な茶葉のそれと比較されました。緑茶中の5'ヌクレオチドの濃度は、紅茶よりもはるかに高かった。ヌクレオシド二リン酸塩は、製造された緑と黒の茶のヌクレオシド三リン酸よりも大量に存在していましたが、三リン酸は新鮮な茶葉で優勢でした。低レベルの3'ヌクレオチドは、緑と黒の茶で見つかりました。調味料成分として利用されるイノシン5'-モノリン酸は、50〜200 nmol/gの乾燥重量の範囲の濃度のすべての製造されたお茶で見つかりました。イノシン5'-モノリン酸とグアノシン5'-モノリン酸の両方のレベルは、中国のロングジング緑茶で高かった。製造されたお茶におけるヌクレオチドのユニークなプロファイルは、若い葉の市販処理中のリボヌクレアーゼ、アピラーゼ、ホスファターゼ、ヌクレオチダーゼ、アデノシン5'-モノフスフェートデアミナーゼなどの分解酵素の作用の結果である可能性があります。
2種類の日本の緑茶(YabukitaとSaemidori)、中国の緑茶(Longjing)、および2つの日本の黒茶(BenifuukiとBenihikari)の2種類のヌクレオチドレベルのプロファイルが決定され、新鮮な茶葉のそれと比較されました。緑茶中の5'ヌクレオチドの濃度は、紅茶よりもはるかに高かった。ヌクレオシド二リン酸塩は、製造された緑と黒の茶のヌクレオシド三リン酸よりも大量に存在していましたが、三リン酸は新鮮な茶葉で優勢でした。低レベルの3'ヌクレオチドは、緑と黒の茶で見つかりました。調味料成分として利用されるイノシン5'-モノリン酸は、50〜200 nmol/gの乾燥重量の範囲の濃度のすべての製造されたお茶で見つかりました。イノシン5'-モノリン酸とグアノシン5'-モノリン酸の両方のレベルは、中国のロングジング緑茶で高かった。製造されたお茶におけるヌクレオチドのユニークなプロファイルは、若い葉の市販処理中のリボヌクレアーゼ、アピラーゼ、ホスファターゼ、ヌクレオチダーゼ、アデノシン5'-モノフスフェートデアミナーゼなどの分解酵素の作用の結果である可能性があります。
Profiles of nucleotide levels in two varieties of Japanese green teas (cv. Yabukita and Saemidori), a Chinese green tea (Longjing), and two Japanese black teas (cv. Benifuuki and Benihikari) were determined and compared with that of fresh tea leaves. The concentration of 5'-nucleotides in green tea was much higher than in black tea. Nucleoside diphosphates were present in larger amounts than nucleoside triphosphates in manufactured green and black teas, whereas the triphosphates predominated in fresh tea leaves. Low levels of 3'-nucleotides were found in green and black teas. Inosine 5'-monophosphate, which is utilized as a seasoning component, was found in all manufactured teas in concentrations ranging from 50 to 200 nmol/g of dry weight. The levels of both inosine 5'-monophosphate and guanosine 5'-monophosphate were high in Chinese Longjing green tea. The unique profiles of nucleotides in manufactured teas may be a consequence of the action of degradation enzymes, such as ribonuclease, apyrase, phosphatase, nucleotidase, and adenosine 5'-monophsphate deaminase during the commercial processing of the young leaves.
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