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Journal of food protection2002Jan01Vol.65issue(1)

牛乳中の大腸菌数を決定するための薄いチューブ栽培方法の開発

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

薄いチューブ栽培(TTC)を使用した新しい急速な大腸菌監視方法が開発されました。100マイクロリットルの修飾された選択培地(1.5%寒天)と100マイクロールのサンプルを薄い栽培チューブに混合し、0.75%寒天の半固体混合物を生成しました。チューブを37度Cでインキュベートし、30分間隔で陽性反応(乳糖発酵からのガス生成と酸生成による色の変化)をチェックしました。TTCの正の反応時間を実際の大腸菌数と比較しました。最初の実験は、純粋な大腸菌培養を使用してTTCメソッドを検証するために実施されました(Escherichia coli Group、Enterobacter Cloacae Group。、およびKlebsiella pneumoniaeグループ)。結果は、TTCメソッドが、従来のメッキ法と比較して、インキュベーション時間の約10〜14時間を節約したことを示しました。1.5 log10 cfu/mlのようなIなどの大腸菌が少数で存在する場合、TTCメソッドは10時間以内に存在を検出しました。高度に汚染されたサンプルをアッセイした場合(6 Log10 CFU/mL)、TTCメソッドは4〜5時間以内に大腸菌の存在を検出しました。食品システムの実験では、Coliform菌混合物を接種した低温殺菌のスキムミルクにTTC法によってアッセイされました。牛乳中の大腸菌はすぐに検出され、従来のめっき方法と比較して11〜14時間の節約になりました。TTCシステムを評価するために、冷却された大腸菌群を研究しました。TTCメソッドによる負傷した大腸菌の回復と推定は、従来のめっき方法の回復と強く一致しています。TTCシステムも適用されて、非接続牛乳中の天然大腸菌のレベルを確認しました。TTCシステムは、従来のメッキ法と比較して、インキュベーションの時間を約11〜14時間減らしました。これらのデータによると、この方法は、牛乳中の総大腸菌群を監視および推定するための迅速で、シンプルで、正確で経済的な方法です。

薄いチューブ栽培(TTC)を使用した新しい急速な大腸菌監視方法が開発されました。100マイクロリットルの修飾された選択培地(1.5%寒天)と100マイクロールのサンプルを薄い栽培チューブに混合し、0.75%寒天の半固体混合物を生成しました。チューブを37度Cでインキュベートし、30分間隔で陽性反応(乳糖発酵からのガス生成と酸生成による色の変化)をチェックしました。TTCの正の反応時間を実際の大腸菌数と比較しました。最初の実験は、純粋な大腸菌培養を使用してTTCメソッドを検証するために実施されました(Escherichia coli Group、Enterobacter Cloacae Group。、およびKlebsiella pneumoniaeグループ)。結果は、TTCメソッドが、従来のメッキ法と比較して、インキュベーション時間の約10〜14時間を節約したことを示しました。1.5 log10 cfu/mlのようなIなどの大腸菌が少数で存在する場合、TTCメソッドは10時間以内に存在を検出しました。高度に汚染されたサンプルをアッセイした場合(6 Log10 CFU/mL)、TTCメソッドは4〜5時間以内に大腸菌の存在を検出しました。食品システムの実験では、Coliform菌混合物を接種した低温殺菌のスキムミルクにTTC法によってアッセイされました。牛乳中の大腸菌はすぐに検出され、従来のめっき方法と比較して11〜14時間の節約になりました。TTCシステムを評価するために、冷却された大腸菌群を研究しました。TTCメソッドによる負傷した大腸菌の回復と推定は、従来のめっき方法の回復と強く一致しています。TTCシステムも適用されて、非接続牛乳中の天然大腸菌のレベルを確認しました。TTCシステムは、従来のメッキ法と比較して、インキュベーションの時間を約11〜14時間減らしました。これらのデータによると、この方法は、牛乳中の総大腸菌群を監視および推定するための迅速で、シンプルで、正確で経済的な方法です。

A new rapid coliform-monitoring method using thin tube cultivation (TTC) was developed. One hundred microliters of modified selective medium (1.5% agar) and 100 microl of sample were mixed in thin cultivation tubes, yielding a semisolid mixture of 0.75% agar. The tubes were incubated at 37 degrees C and checked for a positive reaction (gas production from lactose fermentation and color changes from acid production) at 30-min intervals. The positive reaction times for TTC were compared with actual coliform numbers. The first experiment was performed to validate the TTC method using pure coliform cultures (the Escherichia coli group, the Enterobacter cloacae group. and the Klebsiella pneumoniae group). The results indicated that the TTC method saved about 10 to 14 h of incubation time compared with the conventional plating method. When coliforms were present in small numbers, such as I to 1.5 log10 CFU/ml, the TTC method detected their presence within 10 h. When highly contaminated samples were assayed (6 log10 CFU/ml), the TTC method detected the presence of coliforms within 4 to 5 h. In a food system experiment, pasteurized skim milk inoculated with a coliform mixture was assayed by the TTC method. The coliforms in the milk were quickly detected, resulting in a savings of 11 to 14 h compared with the conventional plating method. Cold-injured coliforms were studied to evaluate the TTC system. The recovery and estimation of injured coliforms by the TTC method strongly agree with those of the conventional plating method. The TTC system was also applied to ascertain the levels of natural coliforms in noninoculated milk. The TTC system reduced incubation times by about 11 to 14 h compared with the conventional plating method. According to these data, this method is a rapid, simple, accurate, and economical way to monitor and estimate total coliforms in milk.

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