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トマト(Lycopersicon esculentum L.Cv。Beefstake)の処理(0.01 mM)メチルジャスモン酸メチル(MEJA)またはサリチル酸メチル(MESA)のフルーツは、冷却温度に対する耐性を大幅に増強し、低テンペル酸貯蔵貯蔵中の減衰の発生率を低下させました。。病因に関連する(PR)タンパク質遺伝子の発現を研究している間、トマト果実におけるPRタンパク質mRNAの異なる蓄積パターンが観察されました。MEJAは、細胞内ベータ-1,3-グルカナーゼをコードするPR-2B転写産物の蓄積を大幅に増加させ、それぞれ細胞外ベータ-1,3-グルカナーゼと細胞内キチナーゼをコードするPR-2AおよびPR-3BのmRNAレベルを増強しました。MESAは、PR-2BおよびPR-3A mRNAの蓄積を大幅に増加させ、PR-3B mRNAの蓄積をわずかに増加させました。冷えた温度では、未処理の果実におけるPRタンパク質mRNAの蓄積がそれほど強化されませんでした。ただし、メサ治療された果実におけるPR-3B mRNAの蓄積は、低温貯蔵後に強化されました。カタラーゼ遺伝子の転写産物の存在量も、異なる前処理されたトマトで調査されました。Cat1 mRNAの蓄積はMejaによって大幅に増加しましたが、MESA治療によって減少しました。これらの結果は、メサまたはメジャによるトマトフルーツの前処理が、PRタンパク質などのいくつかのストレスタンパク質の合成を誘導することを示唆しています。
トマト(Lycopersicon esculentum L.Cv。Beefstake)の処理(0.01 mM)メチルジャスモン酸メチル(MEJA)またはサリチル酸メチル(MESA)のフルーツは、冷却温度に対する耐性を大幅に増強し、低テンペル酸貯蔵貯蔵中の減衰の発生率を低下させました。。病因に関連する(PR)タンパク質遺伝子の発現を研究している間、トマト果実におけるPRタンパク質mRNAの異なる蓄積パターンが観察されました。MEJAは、細胞内ベータ-1,3-グルカナーゼをコードするPR-2B転写産物の蓄積を大幅に増加させ、それぞれ細胞外ベータ-1,3-グルカナーゼと細胞内キチナーゼをコードするPR-2AおよびPR-3BのmRNAレベルを増強しました。MESAは、PR-2BおよびPR-3A mRNAの蓄積を大幅に増加させ、PR-3B mRNAの蓄積をわずかに増加させました。冷えた温度では、未処理の果実におけるPRタンパク質mRNAの蓄積がそれほど強化されませんでした。ただし、メサ治療された果実におけるPR-3B mRNAの蓄積は、低温貯蔵後に強化されました。カタラーゼ遺伝子の転写産物の存在量も、異なる前処理されたトマトで調査されました。Cat1 mRNAの蓄積はMejaによって大幅に増加しましたが、MESA治療によって減少しました。これらの結果は、メサまたはメジャによるトマトフルーツの前処理が、PRタンパク質などのいくつかのストレスタンパク質の合成を誘導することを示唆しています。
Treatment of tomato (Lycopersicon esculentum L. cv. Beefstake) fruit with low concentrations of (0.01 mM) methyl jasmonate (MeJA) or methyl salicylate (MeSA) substantially enhanced their resistance to chilling temperature and decreased the incidence of decay during low-temperature storage. While studying the expression of pathogenesis-related (PR) protein genes, different accumulation patterns of PR-protein mRNAs in tomato fruit were observed. MeJA substantially increased the accumulation of PR-2b transcripts encoding intracellular beta-1,3-glucanase and enhanced the mRNA levels of PR-2a and PR-3b encoding extracellular beta-1,3-glucanase and intracellular chitinase, respectively. MeSA substantially increased accumulation of PR-2b and PR-3a mRNAs and slightly increased PR-3b mRNA accumulation. Chilling temperature did not appreciably enhance the accumulation of PR-protein mRNAs in untreated fruit. However, the accumulation of PR-3b mRNAs in MeSA-treated fruit was enhanced following low-temperature storage. Transcript abundance of catalase genes also was investigated in different pretreated tomatoes. The accumulation of cat1 mRNA was increased substantially by MeJA, while it was reduced by MeSA treatment. These results suggest that the pre-treatment of tomato fruit with MeSA or MeJA induces the synthesis of some stress proteins, such as PR proteins, which leads to increased chilling tolerance and resistance to pathogens, thereby decreasing the incidence of decay.
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