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タバコ喫煙者の間でのパーキンソン病(PD)のリスクの低下は、過去30年間に一貫して観察されてきました。最近の証拠は、カフェインも保護している可能性があることを示唆しています。1992年から2000年にワシントン州西部で実施された症例対照研究からの喫煙、カフェイン摂取、およびアルコール消費とのPDとの関連に関する調査結果が提示されています。インシデントPDの症例(n = 210)およびコントロール(n = 347)、性別と年齢に一致する頻度は、グループヘルス協同組合保健維持組織の登録者から特定されました。露出データは、対面アンケートによって取得されました。タバコを吸うことは、PDのリスクの低下と関連していた(オッズ比(OR)= 0.5、95%信頼区間(CI):0.4、0.8)。現在の喫煙者(OR = 0.3、95%CI:0.1、0.7)の間で元喫煙者(OR = 0.6、95%CI:0.4、0.9)の間でより強い関係が見つかり、パック年の逆勾配がありましたスモーク(トレンドP <0.001)。コーヒー消費やカフェインの総摂取量、またはアルコール消費のための関連性は検出されませんでした。ただし、2カップ/日以上のお茶(OR = 0.4、95%CI:0.2、0.9)と2つ以上のコーラドリンク/日(OR = 0.6、95%CI:0.3、1.4の消費量が減少したリスクの減少が観察されました。)。お茶とコーラの飲み物の関連は、喫煙やコーヒーの消費によって混乱していませんでした。
タバコ喫煙者の間でのパーキンソン病(PD)のリスクの低下は、過去30年間に一貫して観察されてきました。最近の証拠は、カフェインも保護している可能性があることを示唆しています。1992年から2000年にワシントン州西部で実施された症例対照研究からの喫煙、カフェイン摂取、およびアルコール消費とのPDとの関連に関する調査結果が提示されています。インシデントPDの症例(n = 210)およびコントロール(n = 347)、性別と年齢に一致する頻度は、グループヘルス協同組合保健維持組織の登録者から特定されました。露出データは、対面アンケートによって取得されました。タバコを吸うことは、PDのリスクの低下と関連していた(オッズ比(OR)= 0.5、95%信頼区間(CI):0.4、0.8)。現在の喫煙者(OR = 0.3、95%CI:0.1、0.7)の間で元喫煙者(OR = 0.6、95%CI:0.4、0.9)の間でより強い関係が見つかり、パック年の逆勾配がありましたスモーク(トレンドP <0.001)。コーヒー消費やカフェインの総摂取量、またはアルコール消費のための関連性は検出されませんでした。ただし、2カップ/日以上のお茶(OR = 0.4、95%CI:0.2、0.9)と2つ以上のコーラドリンク/日(OR = 0.6、95%CI:0.3、1.4の消費量が減少したリスクの減少が観察されました。)。お茶とコーラの飲み物の関連は、喫煙やコーヒーの消費によって混乱していませんでした。
A reduced risk for Parkinson's disease (PD) among cigarette smokers has been observed consistently during the past 30 years. Recent evidence suggests that caffeine may also be protective. Findings are presented regarding associations of PD with smoking, caffeine intake, and alcohol consumption from a case-control study conducted in western Washington State in 1992-2000. Incident PD cases (n = 210) and controls (n = 347), frequency matched on gender and age were identified from enrollees of the Group Health Cooperative health maintenance organization. Exposure data were obtained by in-person questionnaires. Ever having smoked cigarettes was associated with a reduced risk of PD (odds ratio (OR) = 0.5, 95% confidence interval (CI): 0.4, 0.8). A stronger relation was found among current smokers (OR = 0.3, 95% CI: 0.1, 0.7) than among ex-smokers (OR = 0.6, 95% CI: 0.4, 0.9), and there was an inverse gradient with pack-years smoked (trend p < 0.001). No associations were detected for coffee consumption or total caffeine intake or for alcohol consumption. However, reduced risks were observed for consumption of 2 cups/day or more of tea (OR = 0.4, 95% CI: 0.2, 0.9) and two or more cola drinks/day (OR = 0.6, 95% CI: 0.3, 1.4). The associations for tea and cola drinks were not confounded by smoking or coffee consumption.
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