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The British journal of nutrition2002Jun01Vol.87issue(6)

ヒト腸シミュレーションにおける遺伝子組み換え豆腐およびトウモロコシからのトランスジェニックDNAの分解

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

人間の食事に遺伝子組み換え(GM)食品を含めることは、かなりの議論を引き起こしました。植物由来のトランスジェンの居住腸内微生物叢への移動には、安全上の意味がある可能性があるという懸念があります。これらの遺伝子導入イベントが発生するには、核酸が胃腸管を通る通過を乗り切る必要があります。本研究の目的は、GM大豆とトウモロコシ内に含まれるトランスジェンが胃および小腸シミュレーションで分解される速度を評価することでした。データは、裸のGM大豆DNAの導入遺伝子の80%が胃シミュレーションで分解されたが、GM大豆およびトウモロコシ内に含まれる導入遺伝子の分解はこれらの酸性条件では観察されなかったことを示した。小腸シミュレーションでは、裸の大豆DNAのトランスジェンは、大豆タンパク質の材料と同様の速度で分解されました。30分間のインキュベーション後、大豆タンパク質と裸のDNAに残っているトランスゲンはそれぞれ52(SEM 13.1)%と34(SEM 17.5)%であり、実験の完了時(3時間)これらの値は5%および3でした。%、 それぞれ。大豆導入遺伝子とは対照的に、トウモロコシの核酸は、約85%が急速に分解された二相性プロセスで小腸シミュレーションで加水分解されましたが、残りのDNAは大豆物質と同様の速度で切断されました。消化酵素を阻害することが知られている分子は、大豆タンパク質の導入遺伝子分解の速度に影響を与えなかった。対照的に、グアーガムは初期段階で裸の大豆DNAの導入遺伝子分解の速度を低下させましたが、多糖は実験の終わりに残っている核酸の量に影響しませんでした。タンニン酸は、小腸シミュレーション全体でDNA分解の速度を低下させ、それぞれフェノール酸の存在下と非存在下に残っている裸の大豆DNAの21(SEM 5.4)と2(SEM 1.8)%(SEM 1.8)%をそれぞれ減少させました。これらのデータは、GM食品の一部のトランスジェンが小腸を通る通過を生き延びる可能性があることを示しています。

人間の食事に遺伝子組み換え(GM)食品を含めることは、かなりの議論を引き起こしました。植物由来のトランスジェンの居住腸内微生物叢への移動には、安全上の意味がある可能性があるという懸念があります。これらの遺伝子導入イベントが発生するには、核酸が胃腸管を通る通過を乗り切る必要があります。本研究の目的は、GM大豆とトウモロコシ内に含まれるトランスジェンが胃および小腸シミュレーションで分解される速度を評価することでした。データは、裸のGM大豆DNAの導入遺伝子の80%が胃シミュレーションで分解されたが、GM大豆およびトウモロコシ内に含まれる導入遺伝子の分解はこれらの酸性条件では観察されなかったことを示した。小腸シミュレーションでは、裸の大豆DNAのトランスジェンは、大豆タンパク質の材料と同様の速度で分解されました。30分間のインキュベーション後、大豆タンパク質と裸のDNAに残っているトランスゲンはそれぞれ52(SEM 13.1)%と34(SEM 17.5)%であり、実験の完了時(3時間)これらの値は5%および3でした。%、 それぞれ。大豆導入遺伝子とは対照的に、トウモロコシの核酸は、約85%が急速に分解された二相性プロセスで小腸シミュレーションで加水分解されましたが、残りのDNAは大豆物質と同様の速度で切断されました。消化酵素を阻害することが知られている分子は、大豆タンパク質の導入遺伝子分解の速度に影響を与えなかった。対照的に、グアーガムは初期段階で裸の大豆DNAの導入遺伝子分解の速度を低下させましたが、多糖は実験の終わりに残っている核酸の量に影響しませんでした。タンニン酸は、小腸シミュレーション全体でDNA分解の速度を低下させ、それぞれフェノール酸の存在下と非存在下に残っている裸の大豆DNAの21(SEM 5.4)と2(SEM 1.8)%(SEM 1.8)%をそれぞれ減少させました。これらのデータは、GM食品の一部のトランスジェンが小腸を通る通過を生き延びる可能性があることを示しています。

The inclusion of genetically modified (GM) foods in the human diet has caused considerable debate. There is concern that the transfer of plant-derived transgenes to the resident intestinal microflora could have safety implications. For these gene transfer events to occur, the nucleic acid would need to survive passage through the gastrointestinal tract. The aim of the present study was to evaluate the rate at which transgenes, contained within GM soya and maize, are degraded in gastric and small bowel simulations. The data showed that 80 % of the transgene in naked GM soya DNA was degraded in the gastric simulations, while no degradation of the transgenes contained within GM soya and maize were observed in these acidic conditions. In the small intestinal simulations, transgenes in naked soya DNA were degraded at a similar rate to the material in the soya protein. After incubation for 30 min, the transgenes remaining in soya protein and naked DNA were 52 (sem 13.1) % and 34 (sem 17.5) %, respectively, and at the completion of the experiment (3 h) these values were 5 % and 3 %, respectively. In contrast to the soya transgene, the maize nucleic acid was hydrolysed in the small intestinal simulations in a biphasic process in which approximately 85 % was rapidly degraded, while the rest of the DNA was cleaved at a rate similar to that in the soya material. Guar gum and tannic acid, molecules that are known to inhibit digestive enzymes, did not influence the rate of transgene degradation in soya protein. In contrast guar gum reduced the rate of transgene degradation in naked soya DNA in the initial stages, but the polysaccharide did not influence the amount of nucleic acid remaining at the end of the experiment. Tannic acid reduced the rate of DNA degradation throughout the small bowel simulations, with 21 (sem 5.4) % and 2 (sem 1.8) % of the naked soya DNA remaining in the presence and absence of the phenolic acid, respectively. These data indicate that some transgenes in GM foods may survive passage through the small intestine.

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