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Phytochemical analysis : PCA20020101Vol.13issue(3)

植物油の比較微分走査熱量分析:I加熱速度の変動の影響

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

11個の植物油の融解曲線が特徴付けられています。溶融物から一定の速度(5度c/min)で冷却された植物油サンプルは、微分で4つの異なる加熱速度(1、5、10、20度c/min)で加熱すると、1〜7つの溶融吸着剤を示しました。スキャン熱量計(DSC)。トリアシルグリセロール(TAG)プロファイルとヨウ素値分析を使用して、DSCデータを補完しました。一般に、融解遷移温度は、加熱速度が増加すると、より高い値にシフトしました。融解吸虫の幅と融解ピークの下の領域も、加熱速度の増加とともに増加しました。吸熱ピークの数は加熱速度に依存していましたが、オイルサンプルの融解曲線は、吸熱ピークの数と加熱速度の間に相関がなかったという点で簡単ではありませんでした。異なる加熱速度を使用したDSC実験における複数の融解挙動は、次のことで説明できます。(1)融点が異なるタグ集団の融解。(2)タグクリスタルの再編成効果。得られた結果の結果に基づいて、植物油と脂肪は、DSC融解曲線のオフセット温度(TOFF)値と区別される場合があります。結果は、すべてのオイルサンプルのTOFF値が、4つの異なるスキャン速度でスキャンされた融解曲線で有意に異なることを示しました。これらの熱量測定結果は、DSCが植物油を研究するための貴重な手法であることを示しています。

11個の植物油の融解曲線が特徴付けられています。溶融物から一定の速度(5度c/min)で冷却された植物油サンプルは、微分で4つの異なる加熱速度(1、5、10、20度c/min)で加熱すると、1〜7つの溶融吸着剤を示しました。スキャン熱量計(DSC)。トリアシルグリセロール(TAG)プロファイルとヨウ素値分析を使用して、DSCデータを補完しました。一般に、融解遷移温度は、加熱速度が増加すると、より高い値にシフトしました。融解吸虫の幅と融解ピークの下の領域も、加熱速度の増加とともに増加しました。吸熱ピークの数は加熱速度に依存していましたが、オイルサンプルの融解曲線は、吸熱ピークの数と加熱速度の間に相関がなかったという点で簡単ではありませんでした。異なる加熱速度を使用したDSC実験における複数の融解挙動は、次のことで説明できます。(1)融点が異なるタグ集団の融解。(2)タグクリスタルの再編成効果。得られた結果の結果に基づいて、植物油と脂肪は、DSC融解曲線のオフセット温度(TOFF)値と区別される場合があります。結果は、すべてのオイルサンプルのTOFF値が、4つの異なるスキャン速度でスキャンされた融解曲線で有意に異なることを示しました。これらの熱量測定結果は、DSCが植物油を研究するための貴重な手法であることを示しています。

The melting curves of 11 vegetable oils have been characterised. Vegetable oil samples that were cooled at a constant rate (5 degrees C/min) from the melt showed between one and seven melting endotherms upon heating at four different heating rates (1, 5, 10 and 20 degrees C/min) in a differential scanning calorimeter (DSC). Triacylglycerol (TAG) profiles and iodine value analyses were used to complement the DSC data. Generally, the melting transition temperature shifted to higher values with increased rates of heating. The breadth of the melting endotherm and the area under the melting peak also increased with increasing heating rate. Although the number of endothermic peaks was dependent on heating rate, the melting curves of the oil samples were not straightforward in that there was no correlation between the number of endothermic peaks and heating rates. Multiple melting behaviour in DSC experiments with different heating rates could be explained by: (1) the melting of TAG populations with different melting points; and (2) TAG crystal reorganisation effects. On the basis of the corollary results obtained, vegetable oils and fats may be distinguished from their offset-temperature (Toff) values in the DSC melting curves. The results showed that Toff values of all oil samples were significantly (p < 0.01) different in the melting curves scanned at four different scanning rates. These calorimetric results indicate that DSC is a valuable technique for studying vegetable oils.

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