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疫学的所見は、卵巣癌のリスクとの食事脂肪、乳製品、および乳糖の関連性に関して一貫していません。著者は、カリフォルニア州ハワイとロサンゼルスで症例対照研究を実施し、幅広い食事摂取量を持つ集団における卵巣癌の病因に関するいくつかの食事仮説を調べました。1993年から1999年に診断された卵巣癌の合計558人の患者と607人のコントロールが、彼らの食事に関してインタビューを受けました。すべての乳製品、あらゆる種類の牛乳、および低脂肪乳の消費は、全乳の消費ではなく、卵巣癌のオッズに非常に反比例していました。これらの栄養素は非常に相関していたが、オッズ比の同様の逆勾配が乳糖とカルシウムの摂取について得られた(r = 0.77)。卵巣癌のオッズ比は、食事性カルシウム摂取量の最高四分位の女性の中で0.46(95%信頼区間:0.27、0.76)でした(トレンド= 0.0006のP)。重要な食事関係は、カルシウムの乳製品源に限定されていましたが(トレンド= 0.003の場合)、リスクの有意でない逆勾配もカルシウム補助金の摂取に関連して発見されました。これらの結果は、低脂肪乳、カルシウム、または乳糖の摂取が卵巣癌のリスクを減らす可能性があることを示唆しています。
疫学的所見は、卵巣癌のリスクとの食事脂肪、乳製品、および乳糖の関連性に関して一貫していません。著者は、カリフォルニア州ハワイとロサンゼルスで症例対照研究を実施し、幅広い食事摂取量を持つ集団における卵巣癌の病因に関するいくつかの食事仮説を調べました。1993年から1999年に診断された卵巣癌の合計558人の患者と607人のコントロールが、彼らの食事に関してインタビューを受けました。すべての乳製品、あらゆる種類の牛乳、および低脂肪乳の消費は、全乳の消費ではなく、卵巣癌のオッズに非常に反比例していました。これらの栄養素は非常に相関していたが、オッズ比の同様の逆勾配が乳糖とカルシウムの摂取について得られた(r = 0.77)。卵巣癌のオッズ比は、食事性カルシウム摂取量の最高四分位の女性の中で0.46(95%信頼区間:0.27、0.76)でした(トレンド= 0.0006のP)。重要な食事関係は、カルシウムの乳製品源に限定されていましたが(トレンド= 0.003の場合)、リスクの有意でない逆勾配もカルシウム補助金の摂取に関連して発見されました。これらの結果は、低脂肪乳、カルシウム、または乳糖の摂取が卵巣癌のリスクを減らす可能性があることを示唆しています。
Epidemiologic findings have been inconsistent regarding the association of dietary fat, dairy products, and lactose with risk of ovarian cancer. The authors conducted a case-control study in Hawaii and Los Angeles, California, to examine several dietary hypotheses regarding the etiology of ovarian cancer in a population with a broad range of dietary intakes. A total of 558 patients with ovarian cancer diagnosed in 1993-1999 and 607 controls were interviewed regarding their diet. Consumption of all dairy products, all types of milk, and low-fat milk, but not consumption of whole milk, was significantly inversely related to the odds of ovarian cancer. Similar inverse gradients in the odds ratios were obtained for intakes of lactose and calcium, although these nutrients were highly correlated (r = 0.77). The odds ratio for ovarian cancer was 0.46 (95% confidence interval: 0.27, 0.76) among women in the highest quartile of dietary calcium intake versus the lowest (p for trend = 0.0006). The significant dietary association was limited to dairy sources of calcium (p for trend = 0.003), although a nonsignificant inverse gradient in risk was also found in relation to calcium supplement intake. These results suggest that intake of low-fat milk, calcium, or lactose may reduce the risk of ovarian cancer.
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