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BJU international2002Nov01Vol.90issue(7)

良性前立腺過形成:アルコールとコーヒーの摂取の逆の影響

,
文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:良性前立腺拡大に影響を与えるいくつかのライフスタイル要因、したがって良性前立腺過形成(BPH)の重症度を評価する。 主題と方法:882人の男性(65、70、75歳、80歳)の人口ベースのランダムサンプルからの年齢層のコホートでは、各参加者は、体重、身長、社会経済的地位、タバコの使用など、標準化されたアンケートに記入しました。アルコールとコーヒーの消費。また、このアンケートは、前立腺および(過去1か月間)より低い尿路症状の病歴に関する詳細な情報を引き出し、アメリカ泌尿器科協会の機器からすべての質問を適用しました。ライフスタイル変数は、複数のロジスティック回帰による交絡のために評価され、年齢、相対的な体重、専門的教育を制御し、BPHを従属変数として分析したものとして分類されたものを分類しました。 結果:BPHの手術の有病率は、65歳の15%から80歳で41%に年齢とともに増加しました。アルコール摂取と、BPHのために外科的に治療された男性との間には、外科的介入のために「注意深い待機」で治療された男性との間には強い逆の関連がありましたが、コーヒー消費とは正の相関がありましたが、それは有意ではありませんが、タバコの数が喫煙されました。それにもかかわらず、一度も喫煙したことがない人は、現在の喫煙者よりもBPHのリスクがわずかに大きくなっています。ボディマス指数と専門教育は、BPHのリスクに関連していませんでした。 結論:コーヒーと中程度のアルコール消費の反対の効果を考えると、冠動脈性心臓病の男性の臨床BPHのリスクの増加、コーヒー成分は、低密度リポタンパク質コレステロールの血清濃度を増加させる可能性がありますが、病態生理に関与する可能性があります。BPH。コーヒーの摂取を避けることでBPHのリスクが低下するかどうかを評価するには、さらなる疫学的研究が必要です。

目的:良性前立腺拡大に影響を与えるいくつかのライフスタイル要因、したがって良性前立腺過形成(BPH)の重症度を評価する。 主題と方法:882人の男性(65、70、75歳、80歳)の人口ベースのランダムサンプルからの年齢層のコホートでは、各参加者は、体重、身長、社会経済的地位、タバコの使用など、標準化されたアンケートに記入しました。アルコールとコーヒーの消費。また、このアンケートは、前立腺および(過去1か月間)より低い尿路症状の病歴に関する詳細な情報を引き出し、アメリカ泌尿器科協会の機器からすべての質問を適用しました。ライフスタイル変数は、複数のロジスティック回帰による交絡のために評価され、年齢、相対的な体重、専門的教育を制御し、BPHを従属変数として分析したものとして分類されたものを分類しました。 結果:BPHの手術の有病率は、65歳の15%から80歳で41%に年齢とともに増加しました。アルコール摂取と、BPHのために外科的に治療された男性との間には、外科的介入のために「注意深い待機」で治療された男性との間には強い逆の関連がありましたが、コーヒー消費とは正の相関がありましたが、それは有意ではありませんが、タバコの数が喫煙されました。それにもかかわらず、一度も喫煙したことがない人は、現在の喫煙者よりもBPHのリスクがわずかに大きくなっています。ボディマス指数と専門教育は、BPHのリスクに関連していませんでした。 結論:コーヒーと中程度のアルコール消費の反対の効果を考えると、冠動脈性心臓病の男性の臨床BPHのリスクの増加、コーヒー成分は、低密度リポタンパク質コレステロールの血清濃度を増加させる可能性がありますが、病態生理に関与する可能性があります。BPH。コーヒーの摂取を避けることでBPHのリスクが低下するかどうかを評価するには、さらなる疫学的研究が必要です。

OBJECTIVE: To assess several lifestyle factors influencing benign prostatic enlargement and therefore the severity of benign prostatic hyperplasia (BPH). SUBJECTS AND METHODS: In age-stratified cohorts from population-based random samples of 882 men (aged 65, 70, 75 and 80 years) each participant completed a standardized questionnaire, including weight, height, socio-economic status, use of cigarettes, alcohol and coffee consumption. The questionnaire also elicited detailed information on the medical history of prostatic and (over the past month) lower urinary tract symptoms, applying all questions from the American Urology Association instrument. The lifestyle variables were evaluated for confounding by multiple logistic regression, controlling for age, relative weight and professional education, with those classified as having BPH analysed as the dependent variable. RESULTS: The prevalence of surgery for BPH increased with age from 15% at 65 years to 41% at 80 years. There was a strong inverse association between alcohol intake and men treated surgically for BPH or in 'watchful waiting' for surgical intervention, but a positive correlation with coffee consumption, and although not significantly, with the number of cigarettes smoked. Nevertheless, those who had never smoked have a slightly greater risk of BPH than current smokers. The body mass index and professional education were not associated with the risk of BPH. CONCLUSIONS: Given the opposite effects of coffee and moderate alcohol consumption, together with the increased risk for clinical BPH in men with coronary heart disease, coffee constituents, which increase the serum concentration of low-density lipoprotein cholesterol, may be involved in the pathophysiology of BPH. Further epidemiological studies are needed to evaluate whether avoiding coffee intake reduces the risk of BPH.

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