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Anesthesia and analgesia2002Dec01Vol.95issue(6)

アミノ酸注入は熱発生を誘発し、脊髄麻酔下での股関節増殖中の失血を減らします

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

非標識:アミノ酸の熱効果は全身麻酔下で増強され、低体温に対抗します。軽度の低体温症は、外科出血を増加させる可能性があります。アミノ酸が脊髄麻酔下で熱発生を誘発するかどうか、およびこの内因性熱産生が股関節増殖中の出血を減らすかどうかを研究しました。直腸温度、酸素摂取、および周術期出血は、IVアミノ酸混合物(バミン18)、240 kJ/h)を1時間前後に投与された22人の患者で測定しました。その後、脊椎麻酔中に、および脊髄麻酔を投与された24人の対照患者で測定しました。使用済みの生理食塩水の減算後に、スワブと吸引チューブの含有量を比較検討することにより、手術後に失血が計算されました。手術後、閉じた排水溝は24時間後に計量されました。アミノ酸グループでは、骨症の温度が0.4度C +/- 0.2度C(P <0.01)増加し、コントロールでは変更されませんでした。手術の終了時に、コントロール温度は、コントロールで0.9度C +/- 0.4度C、アミノ酸患者で0.4度C +/- 0.3度C減少しました(P <0.01)。酸素の取り込みは、アミノ酸患者のベースラインから26 +/- 7 ml/min、または16%+/- 5%(p <0.05)増加しましたが、コントロールでは変化しませんでした。手術中の失血は、アミノ酸患者(516 +/- 272 mL)よりも対照患者(702 +/- 344 mL)の方が有意に大きかった(P <0.05)。手術後、小屋の血液量に有意差はありませんでした。結論として、アミノ酸注入は脊髄麻酔下で熱生成反応を誘発しました。さらに、脊髄麻酔中の温度低下は、術中の失血にプラスの効果があるように思われました。 意味:脊髄麻酔中のアミノ酸のバランスの取れた混合物の注入により、体温のコア温度が低下しました。出血もそれほど顕著ではありませんでした。

非標識:アミノ酸の熱効果は全身麻酔下で増強され、低体温に対抗します。軽度の低体温症は、外科出血を増加させる可能性があります。アミノ酸が脊髄麻酔下で熱発生を誘発するかどうか、およびこの内因性熱産生が股関節増殖中の出血を減らすかどうかを研究しました。直腸温度、酸素摂取、および周術期出血は、IVアミノ酸混合物(バミン18)、240 kJ/h)を1時間前後に投与された22人の患者で測定しました。その後、脊椎麻酔中に、および脊髄麻酔を投与された24人の対照患者で測定しました。使用済みの生理食塩水の減算後に、スワブと吸引チューブの含有量を比較検討することにより、手術後に失血が計算されました。手術後、閉じた排水溝は24時間後に計量されました。アミノ酸グループでは、骨症の温度が0.4度C +/- 0.2度C(P <0.01)増加し、コントロールでは変更されませんでした。手術の終了時に、コントロール温度は、コントロールで0.9度C +/- 0.4度C、アミノ酸患者で0.4度C +/- 0.3度C減少しました(P <0.01)。酸素の取り込みは、アミノ酸患者のベースラインから26 +/- 7 ml/min、または16%+/- 5%(p <0.05)増加しましたが、コントロールでは変化しませんでした。手術中の失血は、アミノ酸患者(516 +/- 272 mL)よりも対照患者(702 +/- 344 mL)の方が有意に大きかった(P <0.05)。手術後、小屋の血液量に有意差はありませんでした。結論として、アミノ酸注入は脊髄麻酔下で熱生成反応を誘発しました。さらに、脊髄麻酔中の温度低下は、術中の失血にプラスの効果があるように思われました。 意味:脊髄麻酔中のアミノ酸のバランスの取れた混合物の注入により、体温のコア温度が低下しました。出血もそれほど顕著ではありませんでした。

UNLABELLED: The thermic effect of amino acids is augmented under general anesthesia and counteracts hypothermia. Mild hypothermia may increase surgical bleeding. We studied whether amino acids also induce thermogenesis under spinal anesthesia and whether this endogenous heat production reduces bleeding during hip arthroplasty. Rectal temperature, oxygen uptake, and perioperative bleeding were measured in 22 patients receiving an IV amino acid mixture (Vamin 18), 240 kJ/h) for 1 h before and then during spinal anesthesia and in 24 control patients receiving acetated Ringer's solution. Blood loss was calculated after surgery by weighing the swabs and the content of the suction tubes after subtraction of the saline used. After surgery, the closed drains were weighed after 24 h. In the amino acid group, the preanesthesia temperature increased by 0.4 degrees C +/- 0.2 degrees C (P < 0.01) and was unchanged in controls. At end of surgery, core temperature had decreased by 0.9 degrees C +/- 0.4 degrees C in controls and by 0.4 degrees C +/- 0.3 degrees C in the amino acid patients (P < 0.01). Oxygen uptake increased by 26 +/- 7 mL/min, or 16% +/- 5% (P < 0.05), from baseline in the amino acid patients, whereas it was unchanged in the controls. Blood loss during surgery was significantly larger in the control patients (702 +/- 344 mL) than in the amino acid patients (516 +/- 272 mL) (P < 0.05). After surgery, there were no significant differences in shed blood volume. In conclusion, amino acid infusion also induced a thermogenic response under spinal anesthesia. In addition, the prevention of temperature decrease during spinal anesthesia seemed to have a positive effect on intraoperative blood loss. IMPLICATIONS: Infusion of a balanced mixture of amino acids during spinal anesthesia prevented core body temperature decrease. Bleeding was also less pronounced.

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