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Journal of agricultural and food chemistry2003Jan29Vol.51issue(3)

冷蔵貯蔵中の高圧オレンジジュースのビタミンC、プロビタミンAカロテノイド、およびその他のカロテノイド

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ビタミンC、プロビタミンAカロテノイド、およびその他のカロテノイドは、高圧(HP)治療を受けたオレンジ(Citrus sinensis L.var。valencialate)の絞りたてのジュースで測定されました。また、これらの化合物の安定性は、4度Cでの冷蔵貯蔵中に研究されました。HP処理は、食品の熱保存方法に代わるものです。したがって、HPの生物活性化合物に対する影響を評価することが不可欠です。HP治療とさまざまな期間の熱治療を組み合わせたいくつかのプロセスをアッセイしました。T0、新鮮なジュース(治療なし)。T1、100 MPa/60度C/5分;T2、350 MPa/30度C/2.5分。T3、400 MPa/40度C/1分新鮮で処理されたサンプルを10日間で冷蔵(4度C)に保ちました。HPの適用後および冷凍期間中、ビタミンC、プロビタミンAカロテノイド(ベータおよびアルファカロチン、ベータおよびα-クリプトキサンチン)の定性的および定量的測定、およびキサントフィルゼアキサンチンとルテインは高性能によって達成されました。液体クロマトグラフィー。T1およびT3ジュースは、T0ジュースと比較して、HP治療直後(D0)直後にアスコルビン酸と総ビタミンCの減少を示しました。それどころか、T2ジュースは、HP処理(D0)の直後に、未処理ジュースと比較して同じレベルの両方の化合物を持っていました。T1、T2、およびT3治療は、カロテノイドとプロビタミンAカロテノイドの抽出の増加をもたらしました。10日間の冷蔵貯蔵期間後の総カロテノイド含有量は、T1ジュースに有意な定量的変化をもたらしませんでしたが、T2およびT3ジュースでは、貯蔵期間の終わりに少量が見られました(それぞれ20.56および9.16%)。これらの損失は、同じ期間中のカロテノイド酸化に対するビタミンCの枯渇した保護の影響を受ける可能性があります。同様の傾向が、さまざまな処理ジュースのプロビタミンAカロテノイドで見つかりました。

ビタミンC、プロビタミンAカロテノイド、およびその他のカロテノイドは、高圧(HP)治療を受けたオレンジ(Citrus sinensis L.var。valencialate)の絞りたてのジュースで測定されました。また、これらの化合物の安定性は、4度Cでの冷蔵貯蔵中に研究されました。HP処理は、食品の熱保存方法に代わるものです。したがって、HPの生物活性化合物に対する影響を評価することが不可欠です。HP治療とさまざまな期間の熱治療を組み合わせたいくつかのプロセスをアッセイしました。T0、新鮮なジュース(治療なし)。T1、100 MPa/60度C/5分;T2、350 MPa/30度C/2.5分。T3、400 MPa/40度C/1分新鮮で処理されたサンプルを10日間で冷蔵(4度C)に保ちました。HPの適用後および冷凍期間中、ビタミンC、プロビタミンAカロテノイド(ベータおよびアルファカロチン、ベータおよびα-クリプトキサンチン)の定性的および定量的測定、およびキサントフィルゼアキサンチンとルテインは高性能によって達成されました。液体クロマトグラフィー。T1およびT3ジュースは、T0ジュースと比較して、HP治療直後(D0)直後にアスコルビン酸と総ビタミンCの減少を示しました。それどころか、T2ジュースは、HP処理(D0)の直後に、未処理ジュースと比較して同じレベルの両方の化合物を持っていました。T1、T2、およびT3治療は、カロテノイドとプロビタミンAカロテノイドの抽出の増加をもたらしました。10日間の冷蔵貯蔵期間後の総カロテノイド含有量は、T1ジュースに有意な定量的変化をもたらしませんでしたが、T2およびT3ジュースでは、貯蔵期間の終わりに少量が見られました(それぞれ20.56および9.16%)。これらの損失は、同じ期間中のカロテノイド酸化に対するビタミンCの枯渇した保護の影響を受ける可能性があります。同様の傾向が、さまざまな処理ジュースのプロビタミンAカロテノイドで見つかりました。

Vitamin C, provitamin A carotenoids, and other carotenoids were measured in freshly squeezed juices from oranges (Citrus sinensis L. var. Valencia late) that were subjected to high-pressure (HP) treatment. Also, the stability of these compounds was studied during refrigerated storage at 4 degrees C. HP treatment is an alternative to heat preservation methods for foods; therefore, it is essential to assess the impact of HP on bioactive compounds. Several processes that combine HP treatment with heat treatment for various time periods were assayed: T0, fresh juice (without treatment); T1, 100 MPa/60 degrees C/5 min; T2, 350 MPa/30 degrees C/2.5 min; T3, 400 MPa/40 degrees C/1 min. Fresh and treated samples were kept refrigerated (4 degrees C) over 10 days. After application of HP and during the refrigeration period, the qualitative and quantitative determination of vitamin C, provitamin A carotenoids (beta- and alpha-carotene; beta- and alpha-cryptoxanthin), and the xanthophylls zeaxanthin and lutein was achieved by high-performance liquid chromatography. T1 and T3 juices showed a decrease in ascorbic acid and total vitamin C just after HP treatment (D0) compared with T0 juices. On the contrary, T2 juices, just after HP treatment (D0), had the same levels of both compounds compared to untreated juices. T1, T2, and T3 treatments led to an increase in the extraction of carotenoids and provitamin A carotenoids. Total carotenoid content after the 10-day refrigerated storage period resulted in no significant quantitative changes in T1 juices, whereas in T2 and T3 juices small losses were found at the end of the storage period (20.56 and 9.16%, respectively). These losses could be influenced by the depleted protection of vitamin C toward carotenoid oxidation during the same period. A similar trend was found in provitamin A carotenoids for the different treated juices.

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