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AAPS pharmSci20030101Vol.5issue(1)

スパン83およびトゥイーン80を含む水中油中の水中の複数のエマルジョンのレオロジーと安定性

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

多くの場合、疎水性と疎水性の界面活性剤の組み合わせを使用して、複数のエマルジョンが安定化されます。これらの界面活性剤の比率は、安定した複数のエマルジョンを達成する上で重要です。この研究の目的は、スパン83およびトゥイーン80の濃度に関して、水中水中の水(w/o/w)の複数のエマルジョンの長期的な安定性を評価することでした。エマルジョンバルクレオロジー特性に対する界面活性剤と電解質濃度が調査されました。エマルジョンの安定性を評価するために、光学顕微鏡、クリームボリューム、およびレオロジー特性を使用しました。w/o/wエマルジョンの長期安定性の最適な界面活性剤濃度は、油相で20%WT/Volスパン83、連続相で0.1%WT/VOL Tween 80であることが観察されました。Tween 80の高濃度は、w/o/wのエマルジョン安定性に破壊的な影響を及ぼし、これは、トゥイーン80濃度が増加するにつれて、オイル/水界面での界面膜強度が減少するという観察と相関していました。高スパン83濃度は、貯蔵弾性率G '(固体)値を増加させ、したがって複数のエマルジョン安定性を高めました。ただし、30%WT/Vol Span 83が組み込まれた場合、プライマリW/Oエマルジョンの粘度はかなり増加し、エマルジョン液滴が形状を失いました。内側の水相に添加された塩は、浸透圧を及ぼし、それが内部の水相への水の拡散を引き起こし、原発性のw/oエマルジョンの体積分率の増加を通じてw/o/wエマルジョン粘度を増加させました。このタイプの粘度の増加は、内側と複数の液滴が破裂する可能性があるため、不安定化効果を課しました。

多くの場合、疎水性と疎水性の界面活性剤の組み合わせを使用して、複数のエマルジョンが安定化されます。これらの界面活性剤の比率は、安定した複数のエマルジョンを達成する上で重要です。この研究の目的は、スパン83およびトゥイーン80の濃度に関して、水中水中の水(w/o/w)の複数のエマルジョンの長期的な安定性を評価することでした。エマルジョンバルクレオロジー特性に対する界面活性剤と電解質濃度が調査されました。エマルジョンの安定性を評価するために、光学顕微鏡、クリームボリューム、およびレオロジー特性を使用しました。w/o/wエマルジョンの長期安定性の最適な界面活性剤濃度は、油相で20%WT/Volスパン83、連続相で0.1%WT/VOL Tween 80であることが観察されました。Tween 80の高濃度は、w/o/wのエマルジョン安定性に破壊的な影響を及ぼし、これは、トゥイーン80濃度が増加するにつれて、オイル/水界面での界面膜強度が減少するという観察と相関していました。高スパン83濃度は、貯蔵弾性率G '(固体)値を増加させ、したがって複数のエマルジョン安定性を高めました。ただし、30%WT/Vol Span 83が組み込まれた場合、プライマリW/Oエマルジョンの粘度はかなり増加し、エマルジョン液滴が形状を失いました。内側の水相に添加された塩は、浸透圧を及ぼし、それが内部の水相への水の拡散を引き起こし、原発性のw/oエマルジョンの体積分率の増加を通じてw/o/wエマルジョン粘度を増加させました。このタイプの粘度の増加は、内側と複数の液滴が破裂する可能性があるため、不安定化効果を課しました。

Multiple emulsions are often stabilized using a combination of hydrophilic and hydrophobic surfactants. The ratio of these surfactants is important in achieving stable multiple emulsions. The objective of this study was to evaluate the long-term stability of water-in-oil-in-water (W/O/W) multiple emulsions with respect to the concentrations of Span 83 and Tween 80. In addition, the effect of surfactant and electrolyte concentration on emulsion bulk rheological properties was investigated. Light microscopy, creaming volume, and rheological properties were used to assess emulsion stability. It was observed that the optimal surfactant concentrations for W/O/W emulsion long-term stability were 20% wt/vol Span 83 in the oil phase and 0.1% wt/vol Tween 80 in the continuous phase. Higher concentrations of Tween 80 had a destructive effect on W/O/W emulsion stability, which correlated with the observation that interfacial film strength at the oil/water interface decreased as the Tween 80 concentration increased. High Span 83 concentrations increased the storage modulus G' (solidlike) values and hence enhanced multiple emulsion stability. However, when 30% wt/vol Span 83 was incorporated, the viscosity of the primary W/O emulsion increased considerably and the emulsion droplets lost their shape. Salt added to the inner aqueous phase exerted an osmotic pressure that caused diffusion of water into the inner aqueous phase and increased W/O/W emulsion viscosity through an increase in the volume fraction of the primary W/O emulsion. This type of viscosity increase imposed a destabilizing effect because of the likelihood of rupture of the inner and multiple droplets.

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