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この研究は、6マメ科植物のグローブリン画分からのin vitro鉄と亜鉛の透析能を評価するために対処されました。白豆、斑点のある豆(テイラービーン)、ひよこ豆、レンズ豆、ルピン、およびG1画分のみで構成されるグローブリンを含む種子を取得するためにバッククロスすることで選択された修正された斑状の豆品種を含む5つのマメ科型が使用されました。グロブリン(G1 + G2)を種子から抽出し、in vitro鉄と亜鉛の透析能を分析しました。最高のグロブリン濃度はレンズ豆で検出されました(89%)。Taylor Bean(G1のみ)の修飾品種のグロブリンの割合は、市販の品種(G1 + G2)の割合よりも高かった。鉄の最高濃度は、テイラービーングロブリンで見つかりました。テイラービーンの修正品種には、種子全体よりも2.6倍高い鉄濃度が含まれており、市販の品種は1.8倍高い鉄のみでした。最高の亜鉛濃度は、レンズ豆のグロブリンで見つかりました。また、グロブリンからの鉄透析能は、それぞれの種子全体の透析能よりも著しく高かった。鉄透析能の最高の値は、レンズ豆で見られました(10.8%)。亜鉛透析能は一般に高かった(20%を超えていた)が、種子全体とグロブリンの間に有意差は検出されなかった。結果は、グロブリンが鉄を増強したが、亜鉛透析能を強化したことを示した。ルパンとテイラービーンの修正された多様性は、他のマメ科植物と比較して、ミネラル透析能の観点から異なる挙動を示しました。全種子とグロブリンの消化生成物のアミノ酸組成は、鉄と亜鉛の利用可能性に直接的な影響を与えることを証明できませんでした。
この研究は、6マメ科植物のグローブリン画分からのin vitro鉄と亜鉛の透析能を評価するために対処されました。白豆、斑点のある豆(テイラービーン)、ひよこ豆、レンズ豆、ルピン、およびG1画分のみで構成されるグローブリンを含む種子を取得するためにバッククロスすることで選択された修正された斑状の豆品種を含む5つのマメ科型が使用されました。グロブリン(G1 + G2)を種子から抽出し、in vitro鉄と亜鉛の透析能を分析しました。最高のグロブリン濃度はレンズ豆で検出されました(89%)。Taylor Bean(G1のみ)の修飾品種のグロブリンの割合は、市販の品種(G1 + G2)の割合よりも高かった。鉄の最高濃度は、テイラービーングロブリンで見つかりました。テイラービーンの修正品種には、種子全体よりも2.6倍高い鉄濃度が含まれており、市販の品種は1.8倍高い鉄のみでした。最高の亜鉛濃度は、レンズ豆のグロブリンで見つかりました。また、グロブリンからの鉄透析能は、それぞれの種子全体の透析能よりも著しく高かった。鉄透析能の最高の値は、レンズ豆で見られました(10.8%)。亜鉛透析能は一般に高かった(20%を超えていた)が、種子全体とグロブリンの間に有意差は検出されなかった。結果は、グロブリンが鉄を増強したが、亜鉛透析能を強化したことを示した。ルパンとテイラービーンの修正された多様性は、他のマメ科植物と比較して、ミネラル透析能の観点から異なる挙動を示しました。全種子とグロブリンの消化生成物のアミノ酸組成は、鉄と亜鉛の利用可能性に直接的な影響を与えることを証明できませんでした。
The study was addressed to evaluate the in vitro iron and zinc dialysability from the globulin fraction of six legumes. Five legume species including white bean, mottled bean (Taylor bean), chickpea, lentil, lupin, and a modified mottled bean variety, selected by back-crossing to obtain seeds with globulins composed by G1 fraction only, were used. Globulins (G1 + G2) were extracted from the seeds and analysed for their in vitro iron and zinc dialysability. The highest globulin concentration was detected in lentil (89%). The percentage of globulins in the modified variety of Taylor bean (G1 only) was higher than that of the commercial variety (G1 + G2). The highest concentration of iron was found in Taylor bean globulins. The modified variety of Taylor bean contained 2.6-fold higher iron concentration than the whole seed, and the commercial variety had 1.8-fold higher iron only. The highest zinc concentration was found in lentil globulins. Also iron dialysability from globulins was markedly higher than that of the respective whole seed. The highest value of iron dialysability was found in lentil (10.8%). Zinc dialysability was generally high (above 20%), but no significant differences between whole seed and globulins were detected. The results showed that globulins enhanced iron but not zinc dialysability. Lupin and the modified variety of Taylor bean showed a different behaviour in terms of mineral dialysability compared to the other legumes. The amino acid composition of the digestion products of whole seeds and globulins failed to evidence any direct influence on iron and zinc availability.
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