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疫学的証拠は、果物と野菜の摂取は、潜在的にビタミンC、ビタミンE、フラボノイド、カロテノイドなどの成分の生物学的作用を介して、癌と心血管疾患の両方のリスクを減らすことを示唆しています。柑橘類種は、ビタミンCとフラバノンの非常に豊富なソースであり、フラボノイドファミリーに属する化合物のクラスです。フェノール組成、アスコルビン酸の含有量、および色素沈着(モロ、タロッコ、サンギネロ)とオレンジ(シトルスシネンシスL.オスベック)の非染色(オバレ、バレンシア、ネイベル)品種の新鮮なシチリアオレンジジュースの抗酸化活性の比較、実施されました。主要なフラバノン、アントシアニン、およびヒドロキシキナナム酸塩成分の同時特性と定量化は、ダイオードアレイ検出を備えたHPLCによって達成されました。フラバノングリコシド含有量、特にヘスペリジンの観点からの品種間の違いが観察され、タロッコジュースが最高の含有量を報告しました。さらに、シアニジン-3-グルコシドとシアニジン-3-(6 " - マロニル) - グルコシドはすべての色素性品種で優勢でしたが、モロ品種のジュースでは濃度が高かった。アスコルビン酸であり、その濃度はジュースの総抗酸化活性と有意に相関しており(r = 0.74、p <0.001)、ABTSラジカル陽イオン脱脱凍結アッセイを使用してin vitroで決定しました。アントシアニン(r = 0.98、p <0.001)含有量は、決定された抗酸化能力と良好な相関を示したため、オレンジジュース、特にアントシアニンが豊富なジュースは、フラボノイドの重要な食事源である可能性があります。
疫学的証拠は、果物と野菜の摂取は、潜在的にビタミンC、ビタミンE、フラボノイド、カロテノイドなどの成分の生物学的作用を介して、癌と心血管疾患の両方のリスクを減らすことを示唆しています。柑橘類種は、ビタミンCとフラバノンの非常に豊富なソースであり、フラボノイドファミリーに属する化合物のクラスです。フェノール組成、アスコルビン酸の含有量、および色素沈着(モロ、タロッコ、サンギネロ)とオレンジ(シトルスシネンシスL.オスベック)の非染色(オバレ、バレンシア、ネイベル)品種の新鮮なシチリアオレンジジュースの抗酸化活性の比較、実施されました。主要なフラバノン、アントシアニン、およびヒドロキシキナナム酸塩成分の同時特性と定量化は、ダイオードアレイ検出を備えたHPLCによって達成されました。フラバノングリコシド含有量、特にヘスペリジンの観点からの品種間の違いが観察され、タロッコジュースが最高の含有量を報告しました。さらに、シアニジン-3-グルコシドとシアニジン-3-(6 " - マロニル) - グルコシドはすべての色素性品種で優勢でしたが、モロ品種のジュースでは濃度が高かった。アスコルビン酸であり、その濃度はジュースの総抗酸化活性と有意に相関しており(r = 0.74、p <0.001)、ABTSラジカル陽イオン脱脱凍結アッセイを使用してin vitroで決定しました。アントシアニン(r = 0.98、p <0.001)含有量は、決定された抗酸化能力と良好な相関を示したため、オレンジジュース、特にアントシアニンが豊富なジュースは、フラボノイドの重要な食事源である可能性があります。
Epidemiological evidence has suggested that consumption of fruit and vegetables reduces the risk of both cancer and cardiovascular diseases, potentially through the biological actions of components such as vitamin C, vitamin E, flavonoids and carotenoids. Citrus species are extremely rich sources in vitamin C and flavanones, a class of compounds which belongs to the flavonoids family. A comparison of the phenolic compositions, the ascorbic acid contents and the antioxidant activities of fresh Sicilian orange juices from pigmented (Moro, Tarocco and Sanguinello) and non-pigmented (Ovale, Valencia and Navel) varieties of orange (Citrus sinensis L. Osbeck), was undertaken. The simultaneous characterisation and quantification of the major flavanone, anthocyanin and hydroxycinnamate components were attained by HPLC with diode array detection. Differences between varieties in terms of the flavanone glycoside content, particularly hesperidin, were observed, with the Tarocco juices reporting the highest content. Furthermore, cyanidin-3-glucoside and cyanidin-3-(6"-malonyl)-glucoside were predominant in all the pigmented varieties, but their concentration was higher in the juices of the Moro variety. Quantitatively, the major antioxidant component of all juices was ascorbic acid and its concentration was significantly correlated (r = 0.74, P < 0.001) with the total antioxidant activity of the juices, determined in vitro using the ABTS radical cation decolorization assay. Similarly, hydroxycinnamates (r = 0.73, P < 0.01) and anthocyanins (r = 0.98, P < 0.001) content showed a good correlation with the determined antioxidant capacity. Therefore orange juices, particularly those rich in anthocyanins, may represent a significant dietary source of flavonoids.
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