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目的:最近の報告では、コーヒーやカフェイン入りのコーヒーの消費と関節リウマチ(RA)のリスクとの関連が示唆されていますが、データはまばらで矛盾しています。さらに、既存の研究では、ベースラインでのみ食事曝露と潜在的な交絡因子を測定し、追跡期間中の食事やライフスタイルの変化の可能性を考慮しませんでした。コーヒー、カフェインしたコーヒー、トータルコーヒー、紅茶、または全体的なカフェイン消費がRAのリスクと関連しているかどうかを研究しました。これは、121,701人の女性の縦断的コホート研究である看護師の健康調査を使用しています。 方法:飲料消費に関する情報は、1980年のベースラインから1998年に4年ごとに完了した食品頻度アンケート(FFQ)で評価されました。2000)は、480人の女性で、アメリカのリウマチ学の基準のための結合組織疾患スクリーニングアンケートと医療記録レビューによって確認されました。さまざまな飲料の摂取量とRAのリスクとの関係は、年齢調整モデルおよび多変量COX比例ハザードモデルで評価されました。さらに、以前のレポートとの直接的な比較のために、ベースライン飲料情報のみを使用して多変量分析を繰り返しました。 結果:調整された多変量モデル(相対リスク[RR] 1.1、のいずれかで、>/= 4カップ/日(カフェイン入りのコーヒー消費なし)とその後のインシデントRAのリスクのカフェインしたコーヒー消費量とその後のリスクとの間に有意な関連性は見つかりませんでした。95%信頼区間[95%CI] 0.5-2.2)またはカフェインしたコーヒー消費のベースラインレポートのみを使用した多変量モデル(RR 1.0、95%CI 0.6-1.7)。同様に、累積カフェイン入りのコーヒー消費とRAリスクの間に関係はありませんでした(1日あたり>/= 4カップの場合はRR 1.1、95%CI 0.8-1.6)またはTEA消費とRAリスク(RR 1.1、95%CI 0.7-1.8> 3カップ/日となし)。総コーヒーと総カフェインの消費もRAのリスクとは関連していませんでした。 結論:この大規模な前向き研究では、コーヒー、カフェイン入りのコーヒー、またはお茶の消費と女性のRAのリスクとの関連性の証拠はほとんど見つかりません。
目的:最近の報告では、コーヒーやカフェイン入りのコーヒーの消費と関節リウマチ(RA)のリスクとの関連が示唆されていますが、データはまばらで矛盾しています。さらに、既存の研究では、ベースラインでのみ食事曝露と潜在的な交絡因子を測定し、追跡期間中の食事やライフスタイルの変化の可能性を考慮しませんでした。コーヒー、カフェインしたコーヒー、トータルコーヒー、紅茶、または全体的なカフェイン消費がRAのリスクと関連しているかどうかを研究しました。これは、121,701人の女性の縦断的コホート研究である看護師の健康調査を使用しています。 方法:飲料消費に関する情報は、1980年のベースラインから1998年に4年ごとに完了した食品頻度アンケート(FFQ)で評価されました。2000)は、480人の女性で、アメリカのリウマチ学の基準のための結合組織疾患スクリーニングアンケートと医療記録レビューによって確認されました。さまざまな飲料の摂取量とRAのリスクとの関係は、年齢調整モデルおよび多変量COX比例ハザードモデルで評価されました。さらに、以前のレポートとの直接的な比較のために、ベースライン飲料情報のみを使用して多変量分析を繰り返しました。 結果:調整された多変量モデル(相対リスク[RR] 1.1、のいずれかで、>/= 4カップ/日(カフェイン入りのコーヒー消費なし)とその後のインシデントRAのリスクのカフェインしたコーヒー消費量とその後のリスクとの間に有意な関連性は見つかりませんでした。95%信頼区間[95%CI] 0.5-2.2)またはカフェインしたコーヒー消費のベースラインレポートのみを使用した多変量モデル(RR 1.0、95%CI 0.6-1.7)。同様に、累積カフェイン入りのコーヒー消費とRAリスクの間に関係はありませんでした(1日あたり>/= 4カップの場合はRR 1.1、95%CI 0.8-1.6)またはTEA消費とRAリスク(RR 1.1、95%CI 0.7-1.8> 3カップ/日となし)。総コーヒーと総カフェインの消費もRAのリスクとは関連していませんでした。 結論:この大規模な前向き研究では、コーヒー、カフェイン入りのコーヒー、またはお茶の消費と女性のRAのリスクとの関連性の証拠はほとんど見つかりません。
OBJECTIVE: Recent reports have suggested an association between consumption of coffee or decaffeinated coffee and the risk of rheumatoid arthritis (RA), although data are sparse and somewhat inconsistent. Furthermore, existing studies measured dietary exposures and potential confounders only at baseline and did not consider possible changes in diet or lifestyle over the followup period. We studied whether coffee, decaffeinated coffee, total coffee, tea, or overall caffeine consumption was associated with the risk of RA, using the Nurses' Health Study, a longitudinal cohort study of 121,701 women. METHODS: Information on beverage consumption was assessed with a food frequency questionnaire (FFQ) that was completed every 4 years, from baseline in 1980 through 1998. Among the 83,124 women who completed the FFQ at baseline, the diagnosis of incident RA (between 1980 and 2000) was confirmed in 480 women by a connective tissue disease screening questionnaire and medical record review for American College of Rheumatology criteria. Relationships between intake of various beverages and the risk of RA were assessed in age-adjusted models and in multivariate Cox proportional hazards models including the cumulative average intake of each beverage during the followup period, adjusted for numerous potential confounders. In addition, for direct comparisons with prior reports, multivariate analyses were repeated using only baseline beverage information. RESULTS: We did not find a significant association between decaffeinated coffee consumption of >/=4 cups/day (compared with no decaffeinated coffee consumption) and subsequent risk of incident RA, in either an adjusted multivariate model (relative risk [RR] 1.1, 95% confidence interval [95% CI] 0.5-2.2) or a multivariate model using only baseline reports of decaffeinated coffee consumption (RR 1.0, 95% CI 0.6-1.7). Similarly, there was no relationship between cumulative caffeinated coffee consumption and RA risk (RR 1.1, 95% CI 0.8-1.6 for >/=4 cups per day versus none) or between tea consumption and RA risk (RR 1.1, 95% CI 0.7-1.8 for >3 cups/day versus none). Total coffee and total caffeine consumption were also not associated with the risk of RA. CONCLUSION: In this large, prospective study, we find little evidence of an association between coffee, decaffeinated coffee, or tea consumption and the risk of RA among women.
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