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Journal of agricultural and food chemistry2003Dec03Vol.51issue(25)

未発酵ルイボスティー:HPLC-UVによるフラボノイドの定量的特性と総抗酸化活性の測定

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

発酵されていないルイボスは、南アフリカの先住民族の植物であるAspalathus linearisの葉と茎に由来し、発酵ルオイボと比較してフラボノイドの含有量が高いことが報告されています。発酵ルイボスの分析のために私たちの研究室で開発されたHPLC/UV法は、発酵されていないルイボスに存在する主要なフラボノイドの定量的特性評価に適用されました。決定された主な化合物は、アスパラシン(49.92 +/- 0.80 mg/g)、アイスオリエンティン(3.57 +/- 0.18 mg/g)、オリエンティン(2.336 +/- 0. 049 mg/g)、およびルティン(1.69 +/- 0.14でした。mg/g)、イソヴィテキシン、ヴィテキシン、イソケルシトリンおよびヒルペルシド、ケルセチン、ルテオリン、クリセリオールが続いた。検出されたフラボノイドのアイデンティティは、保持時間とUVスペクトルを対応する標準のスペクトルと比較することで確認されました。茶注入の総抗酸化活性(TAA)は、ABTS*+ラジカル陽イオン脱ラー化アッセイによって測定されました。発酵されていないルイボス(0.8トロロックスMEQ/g)のTAAは、発酵ルイボスのTAAよりも2倍高くなりました。Camellia Sinensis(緑茶および紅茶)の異なる水注入と比較すると、このTAA値は約50%低かった。

発酵されていないルイボスは、南アフリカの先住民族の植物であるAspalathus linearisの葉と茎に由来し、発酵ルオイボと比較してフラボノイドの含有量が高いことが報告されています。発酵ルイボスの分析のために私たちの研究室で開発されたHPLC/UV法は、発酵されていないルイボスに存在する主要なフラボノイドの定量的特性評価に適用されました。決定された主な化合物は、アスパラシン(49.92 +/- 0.80 mg/g)、アイスオリエンティン(3.57 +/- 0.18 mg/g)、オリエンティン(2.336 +/- 0. 049 mg/g)、およびルティン(1.69 +/- 0.14でした。mg/g)、イソヴィテキシン、ヴィテキシン、イソケルシトリンおよびヒルペルシド、ケルセチン、ルテオリン、クリセリオールが続いた。検出されたフラボノイドのアイデンティティは、保持時間とUVスペクトルを対応する標準のスペクトルと比較することで確認されました。茶注入の総抗酸化活性(TAA)は、ABTS*+ラジカル陽イオン脱ラー化アッセイによって測定されました。発酵されていないルイボス(0.8トロロックスMEQ/g)のTAAは、発酵ルイボスのTAAよりも2倍高くなりました。Camellia Sinensis(緑茶および紅茶)の異なる水注入と比較すると、このTAA値は約50%低かった。

Unfermented rooibos originates from the leaves and the stems of the indigenous South African plant, Aspalathus linearis, and it has been reported to have a higher content of flavonoids compared to that of fermented rooibos. The HPLC/UV method developed in our laboratory for the analysis of the fermented rooibos was applied to the quantitative characterization of the major flavonoids present in the unfermented rooibos. Main compounds determined were aspalathin (49.92 +/- 0.80 mg/g), isoorientin (3.57 +/- 0.18 mg/g), orientin (2.336 +/- 0. 049 mg/g), and rutin (1.69 +/- 0.14 mg/g), followed in order by isovitexin, vitexin, isoquercitrin and hyperoside, quercetin, luteolin and chrysoeryol. The identity of detected flavonoids was confirmed by comparing their retention times and UV spectra with those of corresponding standards. The total antioxidant activity (TAA) of the tea infusions was measured by the ABTS*+ radical cation decolorization assay. The TAA of unfermented rooibos (0.8 Trolox meq/g) resulted 2-fold higher than that of the fermented rooibos. When compared with different water infusions of Camellia sinensis (green and black tea), this TAA value was about 50% lower.

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