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Journal of agricultural and food chemistry2004Feb25Vol.52issue(4)

ニンニクにおけるアリシンの定量的決定:超臨界流体抽出とアリインの標準添加

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

ニンニク中のアリシン(2-プロペン-1-スルフィノチオ酸S-2-プロペニルエステル)の測定に関する定量的方法は、超クリティカルと結合したアリイン(+) - s-アリルシスタイン硫酸化)の標準的な添加を使用して説明されています。液体抽出(SFE)およびUV-VIS吸光度検出による高性能液体クロマトグラフィ分析。Optimum Co(2)-SFE条件は、リピートサンプルの3%(RSD)の精度でアリシンの96%の回復を提供しました。SFEステップに内部標準(Allylフェニルスルホン)を組み込むと、回復(99%)と精密(2%RSD)がわずかに改善されました。アリインの標準添加は、内因性アリナーゼ(L-(+)-S-alk(EN)Ylcysteine Sulfoxide Lyase、EC 4.4.1.4)によりアリシンにその場で変換されました。スパイクされたアリインのアリシンへの完全な変換は、自然に発生するシステインスルホキシドのチオ硫酸塩への均質化誘導変換の後に添加することにより達成され、競合する反応の可能性が排除されました。新鮮なニンニク(Allium sativum L. and Allium Ampeloprasum)および市販のニンニク粉末(Allium sativum L.)のサンプルで測定されたアリシンの濃度値は、すべての場合に統計的一致(95%信頼できる間隔であることが見つかりました。)二次アリシン標準を使用して決定された値(公開された絶滅係数を使用して決定される濃度)。この方法は、アリインはアリシンよりもはるかに安定した商業的に一般的な化合物であり、日常的な分析の標準として使用できるようになっているため、新鮮で粉末ニンニクに存在するアリシンの量を評価するための便利な代替品を提供します。

ニンニク中のアリシン(2-プロペン-1-スルフィノチオ酸S-2-プロペニルエステル)の測定に関する定量的方法は、超クリティカルと結合したアリイン(+) - s-アリルシスタイン硫酸化)の標準的な添加を使用して説明されています。液体抽出(SFE)およびUV-VIS吸光度検出による高性能液体クロマトグラフィ分析。Optimum Co(2)-SFE条件は、リピートサンプルの3%(RSD)の精度でアリシンの96%の回復を提供しました。SFEステップに内部標準(Allylフェニルスルホン)を組み込むと、回復(99%)と精密(2%RSD)がわずかに改善されました。アリインの標準添加は、内因性アリナーゼ(L-(+)-S-alk(EN)Ylcysteine Sulfoxide Lyase、EC 4.4.1.4)によりアリシンにその場で変換されました。スパイクされたアリインのアリシンへの完全な変換は、自然に発生するシステインスルホキシドのチオ硫酸塩への均質化誘導変換の後に添加することにより達成され、競合する反応の可能性が排除されました。新鮮なニンニク(Allium sativum L. and Allium Ampeloprasum)および市販のニンニク粉末(Allium sativum L.)のサンプルで測定されたアリシンの濃度値は、すべての場合に統計的一致(95%信頼できる間隔であることが見つかりました。)二次アリシン標準を使用して決定された値(公開された絶滅係数を使用して決定される濃度)。この方法は、アリインはアリシンよりもはるかに安定した商業的に一般的な化合物であり、日常的な分析の標準として使用できるようになっているため、新鮮で粉末ニンニクに存在するアリシンの量を評価するための便利な代替品を提供します。

A quantitative method is described for the determination of allicin (2-propene-1-sulfinothioic acid S-2-propenyl ester) in garlic, using standard additions of alliin (l-(+)-S-allylcysteine sulfoxide) in conjunction with supercritical fluid extraction (SFE) and high performance liquid chromatography analysis with UV-vis absorbance detection. Optimum CO(2)-SFE conditions provided 96% recovery for allicin with precision of 3% (RSD) for repeat samples. The incorporation of an internal standard (allyl phenyl sulfone) in the SFE step resulted in a modest improvement in recovery (99%) and precision (2% RSD). Standard additions of alliin were converted to allicin in situ by endogenous alliinase (l-(+)-S-alk(en)ylcysteine sulfoxide lyase, EC 4.4.1.4). Complete conversion of the spiked alliin to allicin was achieved by making additions after homogenization-induced conversion of the naturally occurring cysteine sulfoxides to thiosulfinates had taken place, thus eliminating the likelihood of competing reactions. Concentration values for allicin determined in samples of fresh garlic (Allium sativum L. and Allium ampeloprasum) and commercially available garlic powders (Allium sativum L.) by standard addition of alliin were found in all cases to be in statistical agreement (95% confidence interval) with values determined using a secondary allicin standard (concentration determined using published extinction coefficients). This method provides a convenient alternative for assessing the amount of allicin present in fresh and powdered garlic, as alliin is a far more stable and commercially prevalent compound than allicin and is thus more amenable for use as a standard for routine analysis.

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