Loading...
The American journal of clinical nutrition2004Jun01Vol.79issue(6)

小麦ブランと耐性澱粉を組み合わせることで、小麦ブランだけよりも糞便指数に有益な効果があります

,
,
,
,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Clinical Trial
  • Journal Article
  • Randomized Controlled Trial
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

背景:小麦ブラン(WB)は糞便のバルクを増加させ、結腸輸送を早めますが、耐性澱粉(RS)は、酪酸濃度の増加を含む結腸発酵に影響を及ぼします。 目的:WBとRSを組み合わせた食事は、WB単独よりも糞便変数(糞便のバルク、急速な通過時間、低いpH、およびより高い酪酸)により好ましい変化をもたらすと仮定しました。 設計:これは、結腸直腸癌の家族歴史を持つ20人のボランティアが募集されたランダム化されたクロスオーバーブロック設計研究でした。この研究には、コントロール、WB(12 gファイバー/D)、およびWBR(12 g Wb繊維/Dと22 g Rs/d)の3つの食事が含まれており、それぞれが3週間続きました。それぞれの食事では、タンパク質の主な供給源は赤身の赤身の肉でした。各食事期間の5日間(15〜19日目)に、被験者は分析のために糞便総出力を収集しました。 結果:WBダイエットは、対照飼料よりも糞便の出力(それぞれ23%および21%)および輸送時間(-11時間)が大きくなりましたが、発酵変数に大きな影響はありませんでした。対照食と比較して、WBRS食は糞便産物(56%)とより短い輸送時間(-10 h)、糞便pH(-0.15単位)、糞便濃度が高い(14%)、排泄が増加しました。(101%)アセテートの101%、糞便濃度が高く(79%)、酪酸塩の1日の排泄(162%)、酪酸と総短鎖脂肪酸(45%)の糞便比が高く、濃度の低い濃度の濃度が高い総フェノール(-34%)およびアンモニア(-27%)。 結論:WBとRSを組み合わせると、WBだけよりも多くの利点がありました。この発見は、特に遠位結腸(腫瘍形成の最も一般的な部位)で、管腔内含有量の食事変調に重要な意味を持つ可能性があります。

背景:小麦ブラン(WB)は糞便のバルクを増加させ、結腸輸送を早めますが、耐性澱粉(RS)は、酪酸濃度の増加を含む結腸発酵に影響を及ぼします。 目的:WBとRSを組み合わせた食事は、WB単独よりも糞便変数(糞便のバルク、急速な通過時間、低いpH、およびより高い酪酸)により好ましい変化をもたらすと仮定しました。 設計:これは、結腸直腸癌の家族歴史を持つ20人のボランティアが募集されたランダム化されたクロスオーバーブロック設計研究でした。この研究には、コントロール、WB(12 gファイバー/D)、およびWBR(12 g Wb繊維/Dと22 g Rs/d)の3つの食事が含まれており、それぞれが3週間続きました。それぞれの食事では、タンパク質の主な供給源は赤身の赤身の肉でした。各食事期間の5日間(15〜19日目)に、被験者は分析のために糞便総出力を収集しました。 結果:WBダイエットは、対照飼料よりも糞便の出力(それぞれ23%および21%)および輸送時間(-11時間)が大きくなりましたが、発酵変数に大きな影響はありませんでした。対照食と比較して、WBRS食は糞便産物(56%)とより短い輸送時間(-10 h)、糞便pH(-0.15単位)、糞便濃度が高い(14%)、排泄が増加しました。(101%)アセテートの101%、糞便濃度が高く(79%)、酪酸塩の1日の排泄(162%)、酪酸と総短鎖脂肪酸(45%)の糞便比が高く、濃度の低い濃度の濃度が高い総フェノール(-34%)およびアンモニア(-27%)。 結論:WBとRSを組み合わせると、WBだけよりも多くの利点がありました。この発見は、特に遠位結腸(腫瘍形成の最も一般的な部位)で、管腔内含有量の食事変調に重要な意味を持つ可能性があります。

BACKGROUND: Wheat bran (WB) increases fecal bulk and hastens colonic transit, whereas resistant starch (RS) has effects on colonic fermentation, including increasing concentrations of butyrate. OBJECTIVE: We hypothesized that a diet combining WB with RS would produce more favorable changes in fecal variables (eg, fecal bulk, rapid transit time, lower pH, and higher butyrate) than would WB alone. DESIGN: This was a randomized crossover block-design study for which 20 volunteers with a family history of colorectal cancer were recruited. The study included 3 diets: control, WB (12 g fiber/d), and WBRS (12 g WB fiber/d plus 22 g RS/d), each continued for 3 wk. In each diet, the major source of protein was lean red meat. During 5 consecutive days (days 15-19) of each dietary period, the subjects collected their total fecal output for analysis. RESULTS: The WB diet resulted in greater fecal output (by 23% and 21% for wet and dry weights, respectively) and a lesser transit time (-11 h) than did the control diet but did not have major effects on fermentation variables. Compared with the control diet, the WBRS diet resulted in greater fecal output (by 56%) and a shorter transit time (-10 h), lower fecal pH (-0.15 units), higher fecal concentration (by 14%) and daily excretion (by 101%) of acetate, higher fecal concentration (by 79%) and daily excretion (by 162%) of butyrate, a higher fecal ratio of butyrate to total short-chain fatty acids (by 45%), and lower concentrations of total phenols (-34%) and ammonia (-27%). CONCLUSIONS: Combining WB with RS had more benefits than did WB alone. This finding may have important implications for the dietary modulation of luminal contents, especially in the distal colon (the most common site of tumor formation).

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google