著名医師による解説が無料で読めます
すると翻訳の精度が向上します
目的:この研究の目的は、ナノ粒子(NP)調製に使用される水相および有機相の物理化学的特性を、塩漬け、乳化拡散、およびナノ沈着によって生成されるNPの形成に関連付けることでした。 方法:メタクリル酸コポリマーとポリ(ビニルアルコール)(PVAL)をそれぞれNPポリマーおよび乳化剤として選択しました。塩化および乳化拡散NPバッチを準備して、水相のPVALコンテンツを変更しました。ナノ沈降のために、NPは、有機相のポリマー含有量と溶媒の種類の変動で生成されました。 結果:塩化と乳化拡散のために、NP形成について乳化理論の観点から議論されました。NP調製中に得られたナノエマルジョンは、走査型電子顕微鏡で視覚化されました。NP調製に使用される水相および有機相は、粘度と表面張力によって特徴付けられました。粒子平均サイズ、残留界面活性剤、凍結乾燥後の水の懸濁液、形態などのNP特性は、これらの特性の観点から説明されました。ナノ沈降のために、拡散に耐える現象を考慮して、NP形成を分析しました。 結論:塩漬けおよび乳化拡散によるNP形成は、液滴インターフェイス(例えば、界面張力、機械的安定化、および立体安定化の減少)およびバルク溶液(流体力学的安定化)でのPVAL鎖相互作用に関連していた。ナノ沈降の場合、有機相溶媒のカイ(溶媒水)とデルタ(デルタ溶媒水)は、NP特性によく関連していました。
目的:この研究の目的は、ナノ粒子(NP)調製に使用される水相および有機相の物理化学的特性を、塩漬け、乳化拡散、およびナノ沈着によって生成されるNPの形成に関連付けることでした。 方法:メタクリル酸コポリマーとポリ(ビニルアルコール)(PVAL)をそれぞれNPポリマーおよび乳化剤として選択しました。塩化および乳化拡散NPバッチを準備して、水相のPVALコンテンツを変更しました。ナノ沈降のために、NPは、有機相のポリマー含有量と溶媒の種類の変動で生成されました。 結果:塩化と乳化拡散のために、NP形成について乳化理論の観点から議論されました。NP調製中に得られたナノエマルジョンは、走査型電子顕微鏡で視覚化されました。NP調製に使用される水相および有機相は、粘度と表面張力によって特徴付けられました。粒子平均サイズ、残留界面活性剤、凍結乾燥後の水の懸濁液、形態などのNP特性は、これらの特性の観点から説明されました。ナノ沈降のために、拡散に耐える現象を考慮して、NP形成を分析しました。 結論:塩漬けおよび乳化拡散によるNP形成は、液滴インターフェイス(例えば、界面張力、機械的安定化、および立体安定化の減少)およびバルク溶液(流体力学的安定化)でのPVAL鎖相互作用に関連していた。ナノ沈降の場合、有機相溶媒のカイ(溶媒水)とデルタ(デルタ溶媒水)は、NP特性によく関連していました。
PURPOSE: The aim of this work was to relate the physicochemical properties of the aqueous and organic phases used for nanoparticle (NP) preparation to the formation of NP produced by salting-out, emulsification-diffusion, and nanoprecipitation. METHODS: Methacrylic acid copolymer and poly(vinyl alcohol) (PVAL) were selected as NP polymer and emulsifying agent, respectively. Salting-out and emulsification-diffusion NP batches were prepared modifying the PVAL content in the aqueous phase. For nanoprecipitation, NP were produced with variation of the polymer content and type of solvent in the organic phase. RESULTS: For salting-out and emulsification-diffusion, NP formation was discussed in terms of the emulsification theory. The nanoemulsion obtained during NP preparation was visualized by scanning electron microscopy. Aqueous and organic phases used for NP preparation were characterized by their viscosity and surface tension. NP characteristics such as particle mean size, residual surfactant, suspendability in water after freeze-drying, and morphology were explained in terms of these properties. For nanoprecipitation, NP formation was analyzed considering the diffusion-stranding phenomenon. CONCLUSIONS: NP formation by salting-out and emulsification-diffusion was related to PVAL chain interactions at the droplet interface (e.g., reduction in the interfacial tension, mechanical stabilization, and steric stabilization) and in the bulk solution (hydrodynamic stabilization). For nanoprecipitation, chi(solvent-water) and delta(delta solvent-water) of the organic phase solvents were well related to the NP characteristics.
医師のための臨床サポートサービス
ヒポクラ x マイナビのご紹介
無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。