Loading...
Nitric oxide : biology and chemistry2005Mar01Vol.12issue(2)

ポリフェノール化合物のブレンドは、ヒト内皮NOシンターゼに対する赤ワインの刺激効果を説明しています

,
,
,
,
,
文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

ポリフェノール化合物の多量摂取は、心血管系に有益な効果をもたらす可能性があります。特に赤ワインはポリフェノールの豊富な供給源であり、フランスの赤ワインが心血管系の保護酵素である eNOS を上方制御することを以前に示しました。今回の研究では、赤ワインの(ポリ)フェノール成分が、ヒトEA.hy 926内皮細胞におけるeNOS発現(および3.5kbのヒトeNOSプロモーターの活性)を増強する能力について試験した。テストした化合物の中で、3,4',5-トリヒドロキシ-トランス-スチルベン (トランス-レスベラトロール) が eNOS 発現 (および eNOS 転写) の最も効果的な刺激剤であることがわかりましたが、この化合物だけでは全体的な刺激効果を説明できませんでした。赤ワインの。フラバノールのカテキンとエピカテキン、フラボノールのフィセチン、ミリセチン、イソクエルシトリン、ヒペロシド、アントシアニンのデルフィニジン、マルビジン、ペオニジン、没食子酸、ヒドロキシ桂皮酸のフェルラ酸とシナピン酸は、eNOS発現やeNOSプロモーター活性に実質的な変化を与えませんでした。。フラボノールのケルセチンは eNOS 発現を阻害しました (eNOS プロモーター活性には影響しませんでした)。桂皮酸はかなり強力な eNOS 発現エンハンサーですが、その有効性はわずか 170% でした。驚くべきことに、それは eNOS プロモーター活性を低下させました。アントシアニンのシアニジン、ヒドロキシ桂皮酸のp-クマリン酸とカフェ酸、フェノール酸の安息香酸とバニリン酸も、eNOS発現を適度に増強しました(eNOSプロモーター活性には影響しません)。したがって、赤ワインに反応した eNOS の増加には、トランス レスベラトロールが主な寄与を持ち、桂皮酸、ヒドロキシ桂皮酸、シアニジン、一部のフェノール酸からの寄与は少ない、いくつかのポリフェノール化合物が関与しています。

ポリフェノール化合物の多量摂取は、心血管系に有益な効果をもたらす可能性があります。特に赤ワインはポリフェノールの豊富な供給源であり、フランスの赤ワインが心血管系の保護酵素である eNOS を上方制御することを以前に示しました。今回の研究では、赤ワインの(ポリ)フェノール成分が、ヒトEA.hy 926内皮細胞におけるeNOS発現(および3.5kbのヒトeNOSプロモーターの活性)を増強する能力について試験した。テストした化合物の中で、3,4',5-トリヒドロキシ-トランス-スチルベン (トランス-レスベラトロール) が eNOS 発現 (および eNOS 転写) の最も効果的な刺激剤であることがわかりましたが、この化合物だけでは全体的な刺激効果を説明できませんでした。赤ワインの。フラバノールのカテキンとエピカテキン、フラボノールのフィセチン、ミリセチン、イソクエルシトリン、ヒペロシド、アントシアニンのデルフィニジン、マルビジン、ペオニジン、没食子酸、ヒドロキシ桂皮酸のフェルラ酸とシナピン酸は、eNOS発現やeNOSプロモーター活性に実質的な変化を与えませんでした。。フラボノールのケルセチンは eNOS 発現を阻害しました (eNOS プロモーター活性には影響しませんでした)。桂皮酸はかなり強力な eNOS 発現エンハンサーですが、その有効性はわずか 170% でした。驚くべきことに、それは eNOS プロモーター活性を低下させました。アントシアニンのシアニジン、ヒドロキシ桂皮酸のp-クマリン酸とカフェ酸、フェノール酸の安息香酸とバニリン酸も、eNOS発現を適度に増強しました(eNOSプロモーター活性には影響しません)。したがって、赤ワインに反応した eNOS の増加には、トランス レスベラトロールが主な寄与を持ち、桂皮酸、ヒドロキシ桂皮酸、シアニジン、一部のフェノール酸からの寄与は少ない、いくつかのポリフェノール化合物が関与しています。

A high intake of polyphenolic compounds is likely to have beneficial effects on the cardiovascular system. Especially red wine is a rich source of polyphenols, and we have previously shown that French red wine upregulates eNOS, a protective enzyme in the cardiovascular system. The current study tested (poly)phenolic constituents of red wine for their ability to enhance eNOS expression (and the activity of a 3.5-kb human eNOS promoter) in human EA.hy 926 endothelial cells. Of the compounds tested, we found 3,4',5-trihydroxy-trans-stilbene (trans-resveratrol) to be the most efficacious stimulator of eNOS expression (and eNOS transcription), but this compound alone could not explain the total stimulatory effect of red wine. The flavanols catechin and epicatechin, the flavonols fisetin, myricetin, isoquercitrin and hyperoside, the anthocyanins delphinidin, malvidin, and paeonidin, gallic acid, and the hydroxycinnamic acids ferulic acid and sinapinic acid did not change eNOS expression or eNOS promoter activity in any substantial way. The flavonol quercetin inhibited eNOS expression (with no effect on eNOS promoter activity). Cinnamic acid was a rather potent enhancer of eNOS expression, however with an efficacy of only 170%. Surprisingly, it reduced eNOS promoter activity. The anthocyanins cyanidin, the hydroxycinnamic acids p-coumaric acid and caffeic acid, and the phenolic acids benzoic acid and vanillic acid also enhanced eNOS expression moderately (with no effect on eNOS promoter activity). Thus, the increase in eNOS in response to red wine involves several polyphenolic compounds with a major contribution from trans-resveratrol and lesser contributions from cinnamic and hydroxycinnamic acids, cyanidin, and some phenolic acids.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google