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Chemical senses2005May01Vol.30issue(4)

味覚芽の味覚細胞の分化と細胞系統関係中のNCAM免疫反応性の時間的変化

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

神経細胞接着分子(NCAM)は、味budのタイプIII細胞マーカーです。味budの細胞タイプのMash1発現細胞を明確にするために、NCAM免疫組織化学とin situの組み合わせを使用して、Gustducin-およびT1R3発現細胞と比較して、成体マウスのMash1発現味細胞でNCAMの発現を調べました。ハイブリダイゼーション。MASH1発現細胞の約98%はNCAM免疫陽性(IP)であり、MASH1発現細胞をタイプIII細胞に分類する必要があることを示唆しています。予想外に、GustducinおよびT1R3発現細胞の小さなサブセットもNCAM-IPであることがわかり、ラットの以前の免疫組織化学的研究と矛盾しており、Gustducin-IP細胞がNCAM免疫反応性を持たないII型細胞で特異的に観察されました。発達中の味覚芽の検査では、GustducinおよびT1R3発現細胞におけるNCAM-IP細胞の比率の時間的変化が示されました。これらの遺伝子発現細胞におけるNCAM-IP細胞の比率は、出生後0.5日で約90%であり、発達中に著しく減少しました。対照的に、MASH1発現細胞の大部分は、発達全体で一定のNCAM免疫反応性を示しました。さらに、BRDU標識実験により、MASH1発現細胞の分化は、成体マウスの味budにおけるGustducinおよびT1R3発現細胞の分化に先行することが示されました。これらの結果は、T1R3およびGustducinを発現する細胞が細胞分化の開始時にNCAM-IPであり、Gustducin-およびT1R3発現細胞におけるNCAM免疫反応性がMASH1を発現する以前の発達段階にとどまる可能性があることを示唆しています。

神経細胞接着分子(NCAM)は、味budのタイプIII細胞マーカーです。味budの細胞タイプのMash1発現細胞を明確にするために、NCAM免疫組織化学とin situの組み合わせを使用して、Gustducin-およびT1R3発現細胞と比較して、成体マウスのMash1発現味細胞でNCAMの発現を調べました。ハイブリダイゼーション。MASH1発現細胞の約98%はNCAM免疫陽性(IP)であり、MASH1発現細胞をタイプIII細胞に分類する必要があることを示唆しています。予想外に、GustducinおよびT1R3発現細胞の小さなサブセットもNCAM-IPであることがわかり、ラットの以前の免疫組織化学的研究と矛盾しており、Gustducin-IP細胞がNCAM免疫反応性を持たないII型細胞で特異的に観察されました。発達中の味覚芽の検査では、GustducinおよびT1R3発現細胞におけるNCAM-IP細胞の比率の時間的変化が示されました。これらの遺伝子発現細胞におけるNCAM-IP細胞の比率は、出生後0.5日で約90%であり、発達中に著しく減少しました。対照的に、MASH1発現細胞の大部分は、発達全体で一定のNCAM免疫反応性を示しました。さらに、BRDU標識実験により、MASH1発現細胞の分化は、成体マウスの味budにおけるGustducinおよびT1R3発現細胞の分化に先行することが示されました。これらの結果は、T1R3およびGustducinを発現する細胞が細胞分化の開始時にNCAM-IPであり、Gustducin-およびT1R3発現細胞におけるNCAM免疫反応性がMASH1を発現する以前の発達段階にとどまる可能性があることを示唆しています。

Neural cell adhesion molecule (NCAM) is a type III cell marker in the taste buds. In order to clarify the cell type of Mash1-expressing cells in taste buds, expression of NCAM was examined in Mash1-expressing taste cells of adult mice in comparison with gustducin- and T1r3-expressing cells, using a combination of NCAM immunohistochemistry and in situ hybridization. About 98% of Mash1-expressing cells were NCAM immunopositive (IP), suggesting that Mash1-expressing cells should be categorized as type III cells. Unexpectedly, small subsets of gustducin- and T1r3-expressing cells were also found to be NCAM-IP, contradicting previous immunohistochemical studies in rats, in which gustducin-IP cells were observed specifically in type II cells, which do not have NCAM immunoreactivity. Examinations of developing taste buds showed temporal changes in the ratio of NCAM-IP cells in gustducin- and T1r3-expressing cells; the ratio of NCAM-IP cells in these gene-expressing cells were approximately 90% at 0.5 days after birth and decreased markedly during development. In contrast, the majority of Mash1-expressing cells showed constant NCAM immunoreactivity throughout development. In addition, BrdU-labeling experiments showed that the differentiation of Mash1-expressing cells precedes those of gustducin- and T1r3-expressing cells in taste buds of adult mice. These results suggest that T1r3- and gustducin-expressing cells are NCAM-IP at the beginning of cell differentiation, and that NCAM immunoreactivity in gustducin- and T1r3-expressing cells might remain from the previous developmental stage expressing Mash1.

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