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Cancer letters2005Sep28Vol.227issue(2)

テストステロンに及ぼす紅茶抽出物の保護効果は、前立腺における酸化的損傷を誘発する

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

古代以来、茶の抗肥大、抗炎症、抗菌性、抗酸化特性が認識されています。紅茶(Camellia sinensis)には、シーフラビン(TF)、テアビギン(TG)、カテキンなど、さまざまなポリフェノール成分が含まれています。紅茶からの成分は、変異体と発がん物質によって生成されたフリーラジカルの清掃に重要な役割を果たすために説明されています。アンドロゲンは、酸化ストレスを誘導することにより、前立腺癌(PCA)の開始または進行のいずれかの重要な要因です。現在の一連の調査では、オスのウィスターラットのアンドロゲン媒介酸化ストレスに対する紅茶抽出物の抗酸化能力が研究されています。テストステロンは、5 mg/kg B.W.の用量で投与されました。皮下で、5日間連続して。アンドロゲン投与の前に、動物を0.5、1.0、および1.5%の水性抽出物(ATE)で15日間飲酒液の唯一の供給源として保持しました。前立腺組織は、抗酸化酵素の生化学分析のために解剖されました。カタラーゼ(CAT)、スーパーオキシドジスムターゼ(SOD)、脂質過酸化(LPO)、グルタチオン-S-トランスフェラーゼ(GST)およびグルタチオンレダクターゼ(GR)。結果は、テストステロンの投与がラット前立腺の酸化ストレスを誘発したことを明らかにしましたが、0.5、1.0、および1.5%で補足群をATしたことが明らかになりました。これは、テストステロン誘導酸化障害に対する紅茶の有意な保護効果が記録されました。したがって、この研究は、紅茶に存在する成分がアンドロゲン誘発性酸化損傷に対する保護を与え、前立腺癌の発症をもたらす可能性があることを明らかにしています。

古代以来、茶の抗肥大、抗炎症、抗菌性、抗酸化特性が認識されています。紅茶(Camellia sinensis)には、シーフラビン(TF)、テアビギン(TG)、カテキンなど、さまざまなポリフェノール成分が含まれています。紅茶からの成分は、変異体と発がん物質によって生成されたフリーラジカルの清掃に重要な役割を果たすために説明されています。アンドロゲンは、酸化ストレスを誘導することにより、前立腺癌(PCA)の開始または進行のいずれかの重要な要因です。現在の一連の調査では、オスのウィスターラットのアンドロゲン媒介酸化ストレスに対する紅茶抽出物の抗酸化能力が研究されています。テストステロンは、5 mg/kg B.W.の用量で投与されました。皮下で、5日間連続して。アンドロゲン投与の前に、動物を0.5、1.0、および1.5%の水性抽出物(ATE)で15日間飲酒液の唯一の供給源として保持しました。前立腺組織は、抗酸化酵素の生化学分析のために解剖されました。カタラーゼ(CAT)、スーパーオキシドジスムターゼ(SOD)、脂質過酸化(LPO)、グルタチオン-S-トランスフェラーゼ(GST)およびグルタチオンレダクターゼ(GR)。結果は、テストステロンの投与がラット前立腺の酸化ストレスを誘発したことを明らかにしましたが、0.5、1.0、および1.5%で補足群をATしたことが明らかになりました。これは、テストステロン誘導酸化障害に対する紅茶の有意な保護効果が記録されました。したがって、この研究は、紅茶に存在する成分がアンドロゲン誘発性酸化損傷に対する保護を与え、前立腺癌の発症をもたらす可能性があることを明らかにしています。

Since ancient times, antipyretic, anti-inflammatory, antimicrobial and antioxidative properties of tea have been recognized. Black tea (Camellia sinensis) contains a variety of polyphenolic ingredients including the theaflavins (TF), thearubigins (TG) and catechins. Components from black tea have been accounted to play an important role in scavenging free radicals generated by mutagens and carcinogens. Androgens are the key factors in either the initiation or progression of prostate cancer (PCA) by inducing oxidative stress. In the present set of investigations, the antioxidative potential of black tea extract against androgen mediated oxidative stress in male Wistar rats has been studied. Testosterone was given at a dose of 5 mg/kg b.w. subcutaneously, consecutively for 5 days. Prior to androgen administration, animals were kept on 0.5, 1.0 and 1.5% aqueous tea extract (ATE) as sole source of drinking fluid for 15 days. The prostate tissue was dissected out for biochemical analysis for antioxidant enzymes viz. catalase (CAT), superoxide dismutase (SOD), lipid peroxidation (LPO), glutathione-s-transferase (GST) and glutathione reductase (GR). The results revealed that testosterone administration induced the oxidative stress in rat prostate, however, in 0.5, 1.0 and 1.5% ATE supplemented groups, a significant protective effect of black tea against testosterone induced oxidative injury was recorded. Hence, the study reveals that constituents present in black tea impart protection against androgen induced oxidative injury that may result in development of prostate cancer.

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