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Journal of the National Cancer Institute2005Oct05Vol.97issue(19)

膵臓癌の危険因子としての肉と脂肪摂取:多民族コホート研究

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, U.S. Gov't, P.H.S.
概要
Abstract

背景:肉の摂取量は外分泌膵臓癌のリスクに関連していますが、以前の発見は一貫していませんでした。この関連は、肉の脂肪とコレステロールの含有量の両方と、食品の準備方法に起因しています。前向き多民族コホート研究のデータを分析して、肉の摂取、他の動物製品、脂肪、コレステロールおよび膵臓癌のリスクとの関連を調査しました。 方法:7年間の追跡期間中に、190,545人のコホートメンバーで482のインシデント膵臓がんが発生しました。食事摂取量は、定量的な食物頻度アンケートを使用して評価されました。総エネルギー摂取に関連する食品および栄養素の関連は、性別と研究の時間、年齢、喫煙状況、糖尿病の歴史、家族膵臓癌、民族、およびエネルギー摂取量のために層別化されたコックス比例ハザードモデルによって決定されました。統計テストは両側でした。 結果:最強の関連は加工肉とのものでした。毎日の摂取量(g/1000 kcal)の5番目の五分位患者は、最低の五分位(相対リスク= 1.68、95%信頼区間= 1.35〜2.07; Ptrend <.01)と比較してリスクが68%増加しました。それぞれの五分位の100,000人あたりの年齢調整された年間発生率は、41.3および20.2でした。豚肉と総赤身肉の摂取量は、両方ともリスクの50%の増加と関連しており、最高の五分位と比較しています(両方ともptrend <.01)。鶏肉、魚、乳製品、卵、総脂肪、飽和脂肪、またはコレステロールの摂取と膵臓癌リスクとの関連はありませんでした。肉からの総脂肪と飽和脂肪の摂取は、膵臓癌リスクの統計的に有意な増加と関連していたが、乳製品からの統計的に有意な増加と関連していた。 結論:赤と加工された肉の摂取量は、膵臓癌のリスクの増加と関連していた。脂肪と飽和脂肪は、肉と乳製品からの脂肪の所見が異なるため、基礎となる発がん性メカニズムに寄与する可能性が低いです。肉の調製方法に関連する発がん性物質は、肯定的な関連の原因である可能性があります。

背景:肉の摂取量は外分泌膵臓癌のリスクに関連していますが、以前の発見は一貫していませんでした。この関連は、肉の脂肪とコレステロールの含有量の両方と、食品の準備方法に起因しています。前向き多民族コホート研究のデータを分析して、肉の摂取、他の動物製品、脂肪、コレステロールおよび膵臓癌のリスクとの関連を調査しました。 方法:7年間の追跡期間中に、190,545人のコホートメンバーで482のインシデント膵臓がんが発生しました。食事摂取量は、定量的な食物頻度アンケートを使用して評価されました。総エネルギー摂取に関連する食品および栄養素の関連は、性別と研究の時間、年齢、喫煙状況、糖尿病の歴史、家族膵臓癌、民族、およびエネルギー摂取量のために層別化されたコックス比例ハザードモデルによって決定されました。統計テストは両側でした。 結果:最強の関連は加工肉とのものでした。毎日の摂取量(g/1000 kcal)の5番目の五分位患者は、最低の五分位(相対リスク= 1.68、95%信頼区間= 1.35〜2.07; Ptrend <.01)と比較してリスクが68%増加しました。それぞれの五分位の100,000人あたりの年齢調整された年間発生率は、41.3および20.2でした。豚肉と総赤身肉の摂取量は、両方ともリスクの50%の増加と関連しており、最高の五分位と比較しています(両方ともptrend <.01)。鶏肉、魚、乳製品、卵、総脂肪、飽和脂肪、またはコレステロールの摂取と膵臓癌リスクとの関連はありませんでした。肉からの総脂肪と飽和脂肪の摂取は、膵臓癌リスクの統計的に有意な増加と関連していたが、乳製品からの統計的に有意な増加と関連していた。 結論:赤と加工された肉の摂取量は、膵臓癌のリスクの増加と関連していた。脂肪と飽和脂肪は、肉と乳製品からの脂肪の所見が異なるため、基礎となる発がん性メカニズムに寄与する可能性が低いです。肉の調製方法に関連する発がん性物質は、肯定的な関連の原因である可能性があります。

BACKGROUND: Meat intake has been associated with risk of exocrine pancreatic cancer, but previous findings have been inconsistent. This association has been attributed to both the fat and cholesterol content of meats and to food preparation methods. We analyzed data from the prospective Multiethnic Cohort Study to investigate associations between intake of meat, other animal products, fat, and cholesterol and pancreatic cancer risk. METHODS: During 7 years of follow-up, 482 incident pancreatic cancers occurred in 190,545 cohort members. Dietary intake was assessed using a quantitative food frequency questionnaire. Associations for foods and nutrients relative to total energy intake were determined by Cox proportional hazards models stratified by gender and time on study and adjusted for age, smoking status, history of diabetes mellitus and familial pancreatic cancer, ethnicity, and energy intake. Statistical tests were two-sided. RESULTS: The strongest association was with processed meat; those in the fifth quintile of daily intake (g/1000 kcal) had a 68% increased risk compared with those in the lowest quintile (relative risk = 1.68, 95% confidence interval = 1.35 to 2.07; Ptrend < .01). The age-adjusted yearly incidence rates per 100,000 persons for the respective quintiles were 41.3 and 20.2. Intakes of pork and of total red meat were both associated with 50% increases in risk, comparing the highest with the lowest quintiles (both Ptrend < .01). There were no associations of pancreatic cancer risk with intake of poultry, fish, dairy products, eggs, total fat, saturated fat, or cholesterol. Intake of total and saturated fat from meat was associated with statistically significant increases in pancreatic cancer risk but that from dairy products was not. CONCLUSION: Red and processed meat intakes were associated with an increased risk of pancreatic cancer. Fat and saturated fat are not likely to contribute to the underlying carcinogenic mechanism because the findings for fat from meat and dairy products differed. Carcinogenic substances related to meat preparation methods might be responsible for the positive association.

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