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Journal of food protection2005Dec01Vol.68issue(12)

メキシコオレガノの抗真菌活動(リッピアバーランディエリシャウアー)

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

スパイスの抗真菌性および感覚的特性は何年も認識されてきました。抗真菌性化合物は植物の二次代謝の産物であり、これらの化合物の作用を使用して、食物中の腐敗および病原性微生物の成長を阻害することができます。メキシコのオレガノ(Lippia berlandieri)はメキシコの砂漠地帯で大きく成長し、通常は地域の食品に追加されます。この研究の目標は、メキシコのオレガノと食物汚染菌の抗真菌活性を評価することでした。菌類は腐った果物や野菜から分離され、形態学的特性に従って特定されました。オレガノの抗真菌活性は、乾燥オレガノ(0.25〜4.0%)で加えられたジャガイモデキストロース寒天上の放射状成長測定によって評価されました。オレガノのエッセンシャルオイル抗真菌活性も、拡散ウェルテストによって評価されました。21の真菌株が分離され、ペニシリウム、ジオトリヒム、アスペルギルス、双極性株が含まれていました。21系統のうち7つでは、オレガノのどちらの濃度でも阻害効果は観察されませんでした。コントロールと比較した場合、オレガノのより低い濃度または高濃度での成長の増加が、2つの真菌株で観察されました。12系統では、オレガノの強い阻害効果が明らかでした。オレガノのエッセンシャルオイルは、すべての真菌株に対して抑制性がありましたが、効果の程度に違いがありました。オレガノの抗真菌効果は強く確立されていますが、研究された真菌株に異なる効果がありました。病原性の真菌と細菌に加えて、食物保存のためのスパイスの追加が提案されている場合、微生物の腐敗の植物相を考慮する必要があります。

スパイスの抗真菌性および感覚的特性は何年も認識されてきました。抗真菌性化合物は植物の二次代謝の産物であり、これらの化合物の作用を使用して、食物中の腐敗および病原性微生物の成長を阻害することができます。メキシコのオレガノ(Lippia berlandieri)はメキシコの砂漠地帯で大きく成長し、通常は地域の食品に追加されます。この研究の目標は、メキシコのオレガノと食物汚染菌の抗真菌活性を評価することでした。菌類は腐った果物や野菜から分離され、形態学的特性に従って特定されました。オレガノの抗真菌活性は、乾燥オレガノ(0.25〜4.0%)で加えられたジャガイモデキストロース寒天上の放射状成長測定によって評価されました。オレガノのエッセンシャルオイル抗真菌活性も、拡散ウェルテストによって評価されました。21の真菌株が分離され、ペニシリウム、ジオトリヒム、アスペルギルス、双極性株が含まれていました。21系統のうち7つでは、オレガノのどちらの濃度でも阻害効果は観察されませんでした。コントロールと比較した場合、オレガノのより低い濃度または高濃度での成長の増加が、2つの真菌株で観察されました。12系統では、オレガノの強い阻害効果が明らかでした。オレガノのエッセンシャルオイルは、すべての真菌株に対して抑制性がありましたが、効果の程度に違いがありました。オレガノの抗真菌効果は強く確立されていますが、研究された真菌株に異なる効果がありました。病原性の真菌と細菌に加えて、食物保存のためのスパイスの追加が提案されている場合、微生物の腐敗の植物相を考慮する必要があります。

Antifungal and sensorial properties of spices have been recognized for years. The antifungal compounds are products of the plant's secondary metabolism, and the action of those compounds could be used to inhibit the growth of spoilage and pathogenic microorganisms in food. Mexican oregano (Lippia berlandieri) grows wildly in the desert zone of Mexico and is usually added to regional foods. The goal of this study was to evaluate the antifungal activity of Mexican oregano versus food-contaminant fungi. Fungi were isolated from spoiled fruit and vegetables and identified according to morphological characteristics. The antifungal activity of oregano was evaluated by radial growth measurement on potato dextrose agar added with dried oregano (0.25 to 4.0%). The essential oil antifungal activity of oregano was also evaluated by the diffusion well test. Twenty-one fungal strains were isolated, which included Penicillium, Geotrichum, Aspergillus, and Bipolaris. In seven of the 21 strains, no inhibitory effect was observed at either concentration of oregano. An increase in growth at the lower or higher concentrations of oregano, when compared to the control, was observed in two fungal strains; in 12 strains, a strong inhibitory effect of oregano was evident. The oregano essential oil was inhibitory to all fungal strains, but there were differences in the extent of the effect. Although the antifungal effect of oregano is strongly established, there was a differential effect with the fungal strains studied. Besides pathogenic fungi and bacteria, microbial spoilage flora should be considered when the addition of spices for food preservation is proposed.

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