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ヒトの葉酸状態の改善における追加の食物葉酸の有効性は、特にメチレンテトラヒドロ葉酸レダクターゼ(MTHFR)遺伝子における一般的な遺伝的変異体(677 C-> T)の人々では不明です。葉酸状態応答変数に対する食物葉酸消費量の倍増の影響を調べるために、MTHFR 677 ccまたはTT遺伝子型を使用して女性(n = 32; 18〜46年)を使用して400(n = 15; 7 ccおよび8 TT)を消費しました。または、12週間の自然発生食品葉酸からのみ由来する800(n = 17; 8 ccおよび9 tt)マイクログ/日の食事葉酸相当(DFE)。研究の最後の3週間中の食事治療、MTHFR C677T遺伝子型、および血清葉酸、RBC葉酸、および血漿総ホモシステイン(THCY)の効果を調べるために、反復測定2因子ANOVAを使用しました。800マイクログDFE/日の消費により、血清葉酸濃度は、400マイクログDFE/日(それぞれ18.6 +/- 2.9対31.0 +/- 2.7 nmol/L)の消費量よりも67%(P = .005)高くなりました。およびRBC葉酸濃度は33%(p = .001)高く(それぞれ1172 +/- 75対1559 +/- 70 nmol/L)。血清葉酸(P = .065)およびRBC葉酸(P = .022)濃度は低く、血漿THCYはCC遺伝子型と比較してMTHFR 677 TT遺伝子型を持つ女性の女性でより高かった(P = .039)。ただし、食事治療の相互作用による遺伝子型は検出されませんでした。これらのデータは、食物葉酸摂取量の倍増が、MTHFR 677 CCまたはTT遺伝子型を持つ女性の葉酸状態の著しい改善につながることを示唆しています。
ヒトの葉酸状態の改善における追加の食物葉酸の有効性は、特にメチレンテトラヒドロ葉酸レダクターゼ(MTHFR)遺伝子における一般的な遺伝的変異体(677 C-> T)の人々では不明です。葉酸状態応答変数に対する食物葉酸消費量の倍増の影響を調べるために、MTHFR 677 ccまたはTT遺伝子型を使用して女性(n = 32; 18〜46年)を使用して400(n = 15; 7 ccおよび8 TT)を消費しました。または、12週間の自然発生食品葉酸からのみ由来する800(n = 17; 8 ccおよび9 tt)マイクログ/日の食事葉酸相当(DFE)。研究の最後の3週間中の食事治療、MTHFR C677T遺伝子型、および血清葉酸、RBC葉酸、および血漿総ホモシステイン(THCY)の効果を調べるために、反復測定2因子ANOVAを使用しました。800マイクログDFE/日の消費により、血清葉酸濃度は、400マイクログDFE/日(それぞれ18.6 +/- 2.9対31.0 +/- 2.7 nmol/L)の消費量よりも67%(P = .005)高くなりました。およびRBC葉酸濃度は33%(p = .001)高く(それぞれ1172 +/- 75対1559 +/- 70 nmol/L)。血清葉酸(P = .065)およびRBC葉酸(P = .022)濃度は低く、血漿THCYはCC遺伝子型と比較してMTHFR 677 TT遺伝子型を持つ女性の女性でより高かった(P = .039)。ただし、食事治療の相互作用による遺伝子型は検出されませんでした。これらのデータは、食物葉酸摂取量の倍増が、MTHFR 677 CCまたはTT遺伝子型を持つ女性の葉酸状態の著しい改善につながることを示唆しています。
The effectiveness of additional food folate in improving folate status in humans is uncertain particularly in people with the common genetic variant (677 C-->T) in the methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR) gene. To examine the effect of a doubling of food folate consumption on folate status response variables, women (n=32; 18-46 years) with the MTHFR 677 CC or TT genotype consumed either 400 (n=15; 7 CC and 8 TT) or 800 (n=17; 8 CC and 9 TT) microg/day of dietary folate equivalents (DFE) derived exclusively from naturally occurring food folate for 12 weeks. A repeated measures two-factor ANOVA was used to examine the effect of the dietary treatment, the MTHFR C677T genotype and their interactions on serum folate, RBC folate and plasma total homocysteine (tHcy) during the last 3 weeks of the study. Consumption of 800 microg DFE/day resulted in serum folate concentrations that were 67% (P=.005) higher than consumption of 400 microg DFE/day (18.6+/-2.9 vs. 31.0+/-2.7 nmol/L, respectively) and RBC folate concentrations that were 33% (P=.001) higher (1172+/-75 vs. 1559+/-70 nmol/L, respectively). Serum folate (P=.065) and RBC folate (P=.022) concentrations were lower and plasma tHcy was higher (P=.039) in women with the MTHFR 677 TT genotype relative to the CC genotype. However, no genotype by dietary treatment interaction was detected. These data suggest that a doubling of food folate intake will lead to marked improvements in folate status in women with the MTHFR 677 CC or TT genotype.
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