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Medical principles and practice : international journal of the Kuwait University, Health Science Centre20060101Vol.15issue(4)

マンゴスティーンの果実船体からの抽出物の抗酸化および神経保護活性(Garcinia Mangostana Linn)

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:この研究の目的は、マンゴスチンの果実船体からのさまざまな抽出物の抗酸化および神経保護活性を調査することでした(Garcinia Mangostana Linn。、GM)。 材料と方法:4つの抽出物:水、50%エタノール、95%エタノール、酢酸エチルが使用されました。抗酸化活性は、1、10、50、および100マイクログ/mlの抽出濃度での2,2-ジフェニル-1-ピクリルヒドラジル遊離 - ラジカル除去アッセイを使用して評価されました。抽出物のフリーラジカル除去活性に基づいて、H(2)O(2)誘導酸化ストレスに対するNG108-15神経芽細胞腫細胞の保護活性と、3を使用した細胞生存率のために、2つ(水と50%エタノール)が選択されました。- (4,5-ジメチルチアゾール-2-イル)-2,5-ジフェニルテトラゾリウム臭化アッセイ。 結果:すべての抽出物は抗酸化活性を示しました。水と50%のエタノール抽出物は、それぞれ34.98 +/- 2.24および30.76 +/- 1.66マイクログ/mlのIC(50)値で高い自由radicalの除去活性を示しました。水と50%のエタノール抽出物の両方が、NG108-15細胞で神経保護活性を示しました。最も高い活性は、水と50%のエタノール抽出物の両方で50マイクログ/mLの濃度で観察されました。細胞毒性試験の場合、100マイクログ/mlの高濃度を除いて、細胞に対して抽出物は毒性はありませんでした。 結論:これらの結果は、GMの果実船体からの水と50%のエタノール抽出物が強力な神経保護剤である可能性があることを示唆しています。

目的:この研究の目的は、マンゴスチンの果実船体からのさまざまな抽出物の抗酸化および神経保護活性を調査することでした(Garcinia Mangostana Linn。、GM)。 材料と方法:4つの抽出物:水、50%エタノール、95%エタノール、酢酸エチルが使用されました。抗酸化活性は、1、10、50、および100マイクログ/mlの抽出濃度での2,2-ジフェニル-1-ピクリルヒドラジル遊離 - ラジカル除去アッセイを使用して評価されました。抽出物のフリーラジカル除去活性に基づいて、H(2)O(2)誘導酸化ストレスに対するNG108-15神経芽細胞腫細胞の保護活性と、3を使用した細胞生存率のために、2つ(水と50%エタノール)が選択されました。- (4,5-ジメチルチアゾール-2-イル)-2,5-ジフェニルテトラゾリウム臭化アッセイ。 結果:すべての抽出物は抗酸化活性を示しました。水と50%のエタノール抽出物は、それぞれ34.98 +/- 2.24および30.76 +/- 1.66マイクログ/mlのIC(50)値で高い自由radicalの除去活性を示しました。水と50%のエタノール抽出物の両方が、NG108-15細胞で神経保護活性を示しました。最も高い活性は、水と50%のエタノール抽出物の両方で50マイクログ/mLの濃度で観察されました。細胞毒性試験の場合、100マイクログ/mlの高濃度を除いて、細胞に対して抽出物は毒性はありませんでした。 結論:これらの結果は、GMの果実船体からの水と50%のエタノール抽出物が強力な神経保護剤である可能性があることを示唆しています。

OBJECTIVE: The aim of this study was to investigate the antioxidative and neuroprotective activities of various extracts from the fruit hull of mangosteen (Garcinia mangostana Linn., GM). MATERIALS AND METHODS: Four extracts: water, 50% ethanol, 95% ethanol and ethyl acetate, were used. The antioxidative activity was evaluated using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl free-radical scavenging assay at extract concentrations of 1, 10, 50 and 100 microg/ml. Based on the free radical scavenging activity of the extracts, two (water and 50% ethanol) were selected for their protective activity in NG108-15 neuroblastoma cells against H(2)O(2)-induced oxidative stress and for cell viability using 3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide assay. RESULTS: All extracts exhibited antioxidative activity. The water and 50% ethanol extracts showed high free-radical scavenging activity with IC(50) values of 34.98 +/- 2.24 and 30.76 +/- 1.66 microg/ml, respectively. Both water and 50% ethanol extracts exhibited neuroprotective activity on NG108-15 cells. The highest activity was observed at the concentration of 50 microg/ml for both the water and 50% ethanol extracts. For cytotoxicity test, none of the extracts was toxic to the cells except at the high concentration of 100 microg/ml. CONCLUSIONS: These results suggest that the water and 50% ethanol extracts from the fruit hull of GM may be potent neuroprotectants.

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