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Nutrition (Burbank, Los Angeles County, Calif.)2006Sep01Vol.22issue(9)

グレープフルーツポリフェノールとイヌリンを単一サプリメントまたは組み合わせとして含む食事を与えられたラットのセカルパラメーター

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

目的:半繊細な食事に適応したラットのセカル発酵に対するグレープフルーツフラボノイドとイヌリンの効果を、単一の栄養成分または組み合わせとして比較しました。 方法:実験食には、0.3%フラボノイド抽出物と5%または10%のイヌリンと両方のサプリメントの組み合わせが含まれていました。大腸の代謝評価は、バルク効果、pH、微生物酵素活性、短鎖脂肪酸産生:盲腸パラメーターに基づいていました。 結果:両方のサプリメントが、セカル消化器の重量の有意な拡大を誘発しました。セカル消化器の酸性化はより顕著であり、食事へのイヌリン添加が高くなりました。セカルpHは、フラボノイドが豊富な食事で最も高く、フラボノイドとイヌリンの高い含有量を同時に添加する場合に最も低くなりました。単一の栄養補助食品として適用されたフラボノイド抽出物は、盲腸ダイジェスタの細菌ベータグルコシダーゼおよびベータおよびアルファガラクトシダーゼの活性を低下させるために観察されました。対照的に、グレープフルーツ抽出物をイヌリンを含む食事に添加すると、α-グルコシダーゼ、α-ガラクトシダーゼ、およびベータガラクトシダーゼの活性が増加しました。フラボノイド - ジエートを消費するラットのセカル消化器の大幅な蓄積により、主に酢酸が短鎖脂肪酸プールが大幅に増加しました。食事に添加されたイヌリンは、食事性フラボノイドによって引き起こされる消化物の過度の拡大を減少させました。フラボノイド - ジエトへのイヌリンの食事添加も、セカル消化器の水和を正常化し、消化器のpHを大幅に減少させました。イヌリンを含む食事中のポリフェノールの存在は、ラットのセカムにおける短鎖脂肪酸産生を変化させませんでした。 結論:我々の結果は、イヌリンとポリフェノールの同時摂取量がセカル発酵に対する後者の有害な影響を減少させる可能性があることを示唆した。

目的:半繊細な食事に適応したラットのセカル発酵に対するグレープフルーツフラボノイドとイヌリンの効果を、単一の栄養成分または組み合わせとして比較しました。 方法:実験食には、0.3%フラボノイド抽出物と5%または10%のイヌリンと両方のサプリメントの組み合わせが含まれていました。大腸の代謝評価は、バルク効果、pH、微生物酵素活性、短鎖脂肪酸産生:盲腸パラメーターに基づいていました。 結果:両方のサプリメントが、セカル消化器の重量の有意な拡大を誘発しました。セカル消化器の酸性化はより顕著であり、食事へのイヌリン添加が高くなりました。セカルpHは、フラボノイドが豊富な食事で最も高く、フラボノイドとイヌリンの高い含有量を同時に添加する場合に最も低くなりました。単一の栄養補助食品として適用されたフラボノイド抽出物は、盲腸ダイジェスタの細菌ベータグルコシダーゼおよびベータおよびアルファガラクトシダーゼの活性を低下させるために観察されました。対照的に、グレープフルーツ抽出物をイヌリンを含む食事に添加すると、α-グルコシダーゼ、α-ガラクトシダーゼ、およびベータガラクトシダーゼの活性が増加しました。フラボノイド - ジエートを消費するラットのセカル消化器の大幅な蓄積により、主に酢酸が短鎖脂肪酸プールが大幅に増加しました。食事に添加されたイヌリンは、食事性フラボノイドによって引き起こされる消化物の過度の拡大を減少させました。フラボノイド - ジエトへのイヌリンの食事添加も、セカル消化器の水和を正常化し、消化器のpHを大幅に減少させました。イヌリンを含む食事中のポリフェノールの存在は、ラットのセカムにおける短鎖脂肪酸産生を変化させませんでした。 結論:我々の結果は、イヌリンとポリフェノールの同時摂取量がセカル発酵に対する後者の有害な影響を減少させる可能性があることを示唆した。

OBJECTIVE: We compared the effects of grapefruit flavonoids and inulin, as single dietary components or in a combination, on cecal fermentation in rats adapted to a semipurified diet. METHODS: The experimental diets contained 0.3% flavonoid extract and 5% or 10% inulin and a combination of both supplements. The large bowel metabolism assessment was based on cecal parameters: bulk effect, pH, microbial enzymes activity, and short-chain fatty acid production. RESULTS: Both supplements induced significant enlargement of the cecal digesta weight. Acidification of cecal digesta was more pronounced, with a higher inulin addition to the diet. Cecal pH was the highest with the flavonoid-rich diets and lowest in the case of a simultaneous addition of flavonoids and a high content of inulin. The flavonoid extract applied as a single dietary supplement was observed to decrease the activity of bacterial beta-glucosidase and beta- and alpha-galactosidases in the cecal digesta. In contrast, addition of the grapefruit extract to inulin-containing diets increased the activity of alpha-glucosidase, alpha-galactosidase, and beta-galactosidase. Great accumulation of cecal digesta in rats consuming the flavonoid-diet caused a considerable increase in the short-chain fatty acid pool, mainly acetic acid. Inulin added to the diet decreased the excessive enlargement of digesta caused by dietary flavonoids. Dietary addition of inulin to the flavonoid-diet also normalized hydration of cecal digesta and significantly decreased the pH of digesta. The presence of polyphenols in the inulin-containing diets did not change total short-chain fatty acid production in the cecum of rats. CONCLUSION: Our results suggested that simultaneous intake of inulin and polyphenols can decrease the detrimental effects of the latter on cecal fermentation.

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