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in vitroでのラミセ科ハーブの有望な抗酸化作用にもかかわらず、これらの潜在的な食事性抗酸化物質に関する人間の研究は希少なままです。この作業では、オリジナムオリタン抽出物の単一の摂取の後、ヒト尿で回収されたフェノール酸を分析しました。排泄は、それぞれフォローアップの0〜24および24-48時間で4倍および2倍増加しました。フェノール化合物の排泄の平均増加は、同定されたフェノール酸の摂取量を超えました。結果は、抽出物の主な同定されたフェノール成分であるロスマリン酸と、少量のフラボノイドであるフラボノイドによって部分的に説明できます。さらに、抽出物中の未確認のフェノール成分は、排泄の増加に部分的に寄与します。主な代謝物であるp-ヒドロキシベンゾ酸は、急速に排泄されました。結果は、オレガノ抽出物の成分、特にその代謝産物がフェノール抗酸化物質の食事摂取に寄与する可能性があることを示しています。
in vitroでのラミセ科ハーブの有望な抗酸化作用にもかかわらず、これらの潜在的な食事性抗酸化物質に関する人間の研究は希少なままです。この作業では、オリジナムオリタン抽出物の単一の摂取の後、ヒト尿で回収されたフェノール酸を分析しました。排泄は、それぞれフォローアップの0〜24および24-48時間で4倍および2倍増加しました。フェノール化合物の排泄の平均増加は、同定されたフェノール酸の摂取量を超えました。結果は、抽出物の主な同定されたフェノール成分であるロスマリン酸と、少量のフラボノイドであるフラボノイドによって部分的に説明できます。さらに、抽出物中の未確認のフェノール成分は、排泄の増加に部分的に寄与します。主な代謝物であるp-ヒドロキシベンゾ酸は、急速に排泄されました。結果は、オレガノ抽出物の成分、特にその代謝産物がフェノール抗酸化物質の食事摂取に寄与する可能性があることを示しています。
Despite the promising antioxidant action of Lamiaceae herbs in vitro, human studies on these potential sources of dietary antioxidants have remained scarce. In this work, the phenolic acids recovered in human urine after single ingestion of Origanum onites extract were analyzed. The excretion was increased 4- and 2-fold during 0-24 and 24-48 h of the follow-up, respectively. The mean increase in the excretion of phenolic compounds exceeded the ingested amount of identified phenolic acids. The result can be partly explained by rosmarinic acid, the main identified phenolic constituent in the extract, as well as flavonoids present in minor amounts, presumably being metabolized into a double amount of simple phenolic metabolites. Furthermore, unidentified phenolic constituents in the extract partly contribute to the excretory increase. The main metabolite, p-hydroxybenzoic acid, was excreted rapidly. The results show that constituents of oregano extract and, in particular, their metabolites may contribute to the dietary intake of phenolic antioxidants.
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