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Journal of animal science2006Oct01Vol.84issue(10)

ペットフードの潜在的な成分としての魚の食事、魚の成分、魚タンパク質加水分解物

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文献タイプ:
  • Comparative Study
  • Journal Article
概要
Abstract

13の魚の化学組成とタンパク質の品質を決定する実験(ポロック副産物、n = 5;魚タンパク質加水分解物、n = 5;および魚の食事、n = 3)を実施しました。これらの基質のうち2つ、サーモンタンパク質加水分解物(SPH)と砕いた骨(SMB)を備えたサーモンミールを使用して、犬の食事の成分としてその味を決定しました。ポロックの副産物は、それぞれCP、粗脂肪、および総AAの濃度がそれぞれ71、79、71%、GEは4.1 kcal/gで異なりました。魚タンパク質の加水分解物と魚の食事は、それぞれ異常が少なかった(それぞれ約18、14、および17%、および1.4 kcal/g)。生物原性アミン濃度は、ポロックの副産物や魚の食事と比較して、魚タンパク質の加水分解物ではるかに高かった。ポロック肝臓と内臓は、総脂肪酸濃度が最も高かった。ただし、レッドサーモン加水分解物とSMBの総PUFA濃度は最高でした(それぞれ49.63および48.60 mg/g)。サーモンタンパク質加水分解物は、0.2%KOHで最も高いタンパク質溶解度を示しました。固定化された消化酵素アッセイ値を使用した計算に基づいて、魚の食事基板のリジン消化率は、in vivoセクセクトミングされたルースターアッセイ値に匹敵し、平均約90.3%でした。また、Pollock Milt、Pollock Biscera、Red Salmon Hydololyzate、およびSole Hostololyzateは、固定化された消化酵素アッセイとRoosterアッセイによって評価されたように、同等の値を持っていました。ひよこタンパク質効率比(PER)アッセイは、SMBとSPHを卵の食事制御全体と比較し、SMBのタンパク質の品質が高いことを示しました(PER = 3.5)。ただし、卵全体の食事を参照タンパク質として使用すると、両方の魚の基質がそれぞれSMBとSPHの1.0と0.9の必須AA指数を持つ良好なタンパク質源であることがわかりました。犬の味付け性実験では、鶏ベースの対照食とSPHまたはSMBの10%を含む2つの食事をテストしました。犬は、コントロールと比較してSPHダイエットをより多く消費し、SMBとコントロールの食事の同様の量を消費しました。それぞれの吸気率は、それぞれ0.73と0.52でした。サーモンタンパク質加水分解物は、犬にとって特に味が良かった。これらのデータは、魚の基質の化学組成と栄養品質が大きく異なり、魚の食事と魚タンパク質の加水分解物の準備に使用される魚の特定の部分の影響を受けることを示唆しています。

13の魚の化学組成とタンパク質の品質を決定する実験(ポロック副産物、n = 5;魚タンパク質加水分解物、n = 5;および魚の食事、n = 3)を実施しました。これらの基質のうち2つ、サーモンタンパク質加水分解物(SPH)と砕いた骨(SMB)を備えたサーモンミールを使用して、犬の食事の成分としてその味を決定しました。ポロックの副産物は、それぞれCP、粗脂肪、および総AAの濃度がそれぞれ71、79、71%、GEは4.1 kcal/gで異なりました。魚タンパク質の加水分解物と魚の食事は、それぞれ異常が少なかった(それぞれ約18、14、および17%、および1.4 kcal/g)。生物原性アミン濃度は、ポロックの副産物や魚の食事と比較して、魚タンパク質の加水分解物ではるかに高かった。ポロック肝臓と内臓は、総脂肪酸濃度が最も高かった。ただし、レッドサーモン加水分解物とSMBの総PUFA濃度は最高でした(それぞれ49.63および48.60 mg/g)。サーモンタンパク質加水分解物は、0.2%KOHで最も高いタンパク質溶解度を示しました。固定化された消化酵素アッセイ値を使用した計算に基づいて、魚の食事基板のリジン消化率は、in vivoセクセクトミングされたルースターアッセイ値に匹敵し、平均約90.3%でした。また、Pollock Milt、Pollock Biscera、Red Salmon Hydololyzate、およびSole Hostololyzateは、固定化された消化酵素アッセイとRoosterアッセイによって評価されたように、同等の値を持っていました。ひよこタンパク質効率比(PER)アッセイは、SMBとSPHを卵の食事制御全体と比較し、SMBのタンパク質の品質が高いことを示しました(PER = 3.5)。ただし、卵全体の食事を参照タンパク質として使用すると、両方の魚の基質がそれぞれSMBとSPHの1.0と0.9の必須AA指数を持つ良好なタンパク質源であることがわかりました。犬の味付け性実験では、鶏ベースの対照食とSPHまたはSMBの10%を含む2つの食事をテストしました。犬は、コントロールと比較してSPHダイエットをより多く消費し、SMBとコントロールの食事の同様の量を消費しました。それぞれの吸気率は、それぞれ0.73と0.52でした。サーモンタンパク質加水分解物は、犬にとって特に味が良かった。これらのデータは、魚の基質の化学組成と栄養品質が大きく異なり、魚の食事と魚タンパク質の加水分解物の準備に使用される魚の特定の部分の影響を受けることを示唆しています。

An experiment to determine the chemical composition and protein quality of 13 fish substrates (pollock by-products, n = 5; fish protein hydrolysates, n = 5; and fish meals, n = 3) was conducted. Two of these substrates, salmon protein hydrolysate (SPH) and salmon meal with crushed bones (SMB), were used to determine their palatability as components of dog diets. Pollock by-products differed in concentrations of CP, crude fat, and total AA by 71, 79, and 71%, respectively, and GE by 4.1 kcal/g. Fish protein hydrolysates and fish meals were less variable (approximately 18, 14, and 17%, and 1.4 kcal/g, respectively). Biogenic amine concentrations were much higher in fish protein hydrolysates as compared with pollock by-products and fish meals. Pollock liver and viscera had the highest total fatty acid concentrations; however, red salmon hydrolysate and SMB had the highest total PUFA concentrations (49.63 and 48.60 mg/g, respectively). Salmon protein hydrolysate had the highest protein solubility in 0.2% KOH. Based on calculations using immobilized digestive enzyme assay values, lysine digestibility of fish meal substrates was comparable to in vivo cecectomized rooster assay values and averaged approximately 90.3%. Also, pollock milt, pollock viscera, red salmon hydrolysate, and sole hydrolysate had comparable values as assessed by immobilized digestive enzyme assay and rooster assays. A chick protein efficiency ratio (PER) assay compared SMB and SPH to a whole egg meal control and showed that SMB had high protein quality (PER = 3.5), whereas SPH had poor protein quality (PER value less than 1.5). However, using whole egg meal as the reference protein, both fish substrates were found to be good protein sources with an essential AA index of 1.0 and 0.9 for SMB and SPH, respectively. In the dog palatability experiments, a chicken-based control diet and 2 diets containing 10% of either SPH or SMB were tested. Dogs consumed more of the SPH diet compared with the control, and similar amounts of the SMB and control diets. The intake ratios for each were 0.73 and 0.52, respectively. Salmon protein hydrolysate was especially palatable to dogs. These data suggest that chemical composition and nutritional quality of fish substrates differ greatly and are affected by the specific part of the fish used to prepare fish meals and fish protein hydrolysates.

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