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Nutrition and cancer20060101Vol.55issue(2)

ウコンとカレー粉末のクルクミン含有量

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

Rhizome Curcuma longaに由来するクルクミンは、特にインド亜大陸で中東およびアジア諸国のスパイスとして使用されるウコンとカレーの粉末の主要な成分の1つです。最近では、臨床検査では、食事性クルクミンがさまざまな生物学的活性を示し、動物の結腸腫瘍形成と腫瘍サイズを著しく阻害することが実証されています。クルクミンは、抗炎症性と抗酸化特性の両方を示し、臨床研究におけるがん予防戦略と応用の開発において考慮される可能性を与えます。実験的研究により、化合物の生物学的活性が示されていますが、薬物動態、バイオアベイラビリティ、および食品含有量に関するより多くの情報が必要です。ターメリック粉とカレー粉末のクルクミンの量が生物学的活性やがんのリスクに影響を与えることを示唆するのに十分であるかどうかは不明です。いくつかのブランドのウコンとカレーパウダーに存在するクルクミンの定量的量を決定して比較するために、ターメリックまたはカレー粉末と2つのネガティブコントロールとして記述された28のスパイス製品を分析するために、高性能液体クロマトグラフィー技術を使用しました。純粋なウコンパウダーは、クルクミン濃度が最も高く、平均3.14%の重量でした。1つの例外を除いて、カレーパウダーサンプルには比較的少量のクルクミンが存在し、コンテンツの変動性は大きかった。食事の成分として消費されるこれらの調味料製品のクルクミン含有量は、ベースライン組織濃度と化学予防試験で研究中のクルクミン補給に対する反応を評価する際に考慮する必要があります。

Rhizome Curcuma longaに由来するクルクミンは、特にインド亜大陸で中東およびアジア諸国のスパイスとして使用されるウコンとカレーの粉末の主要な成分の1つです。最近では、臨床検査では、食事性クルクミンがさまざまな生物学的活性を示し、動物の結腸腫瘍形成と腫瘍サイズを著しく阻害することが実証されています。クルクミンは、抗炎症性と抗酸化特性の両方を示し、臨床研究におけるがん予防戦略と応用の開発において考慮される可能性を与えます。実験的研究により、化合物の生物学的活性が示されていますが、薬物動態、バイオアベイラビリティ、および食品含有量に関するより多くの情報が必要です。ターメリック粉とカレー粉末のクルクミンの量が生物学的活性やがんのリスクに影響を与えることを示唆するのに十分であるかどうかは不明です。いくつかのブランドのウコンとカレーパウダーに存在するクルクミンの定量的量を決定して比較するために、ターメリックまたはカレー粉末と2つのネガティブコントロールとして記述された28のスパイス製品を分析するために、高性能液体クロマトグラフィー技術を使用しました。純粋なウコンパウダーは、クルクミン濃度が最も高く、平均3.14%の重量でした。1つの例外を除いて、カレーパウダーサンプルには比較的少量のクルクミンが存在し、コンテンツの変動性は大きかった。食事の成分として消費されるこれらの調味料製品のクルクミン含有量は、ベースライン組織濃度と化学予防試験で研究中のクルクミン補給に対する反応を評価する際に考慮する必要があります。

Curcumin, derived from the rhizome curcuma longa, is one of the primary ingredients in turmeric and curry powders that are used as spices in Middle Eastern and Asian countries, especially on the Indian subcontinent. More recently, laboratory studies have demonstrated that dietary curcumin exhibits various biological activities and significantly inhibits colon tumorigenesis and tumor size in animals. Curcumin displays both anti-inflammatory and antioxidant properties, giving it the potential to be considered in the development of cancer preventive strategies and applications in clinical research. Experimental studies have shown the biological activities of the compound, but much more information on pharmacokinetics, bioavailability, and food content are needed. Whether the amount of curcumin in turmeric and curry powders is sufficient to suggest effects on biological activities and cancer risk is unknown. To determine and compare the quantitative amounts of curcumin that are present in several brands of turmeric and curry powders, a high performance liquid chromatography technique was used to analyze 28 spice products described as turmeric or curry powders and two negative controls. Pure turmeric powder had the highest curcumin concentration, averaging 3.14% by weight. The curry powder samples, with one exception, had relatively small amounts of curcumin present, and the variability in content was great. The curcumin content of these seasoning products that are consumed as a component of the diet should be considered in evaluating baseline tissue concentration and response to curcumin supplementation, which is under study in chemoprevention trials.

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