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Experimental and clinical psychopharmacology2006Nov01Vol.14issue(4)

クラブ参加者とその流行のカクテル:情報処理と中毒の主観的な報告に関するカフェインをアルコールに混ぜることの意味

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

大学生のアルコール飲料の好みは最近興味深い変化を見せており、消費傾向はさまざまな形のカフェイン入りアルコール(例:レッドブルやウォッカ、またはアンハイザー・ブッシュのB-to-the-Eなどのカフェイン入りビール)に傾いています。これらの飲料の人気は劇的に高まっているにもかかわらず、アルコールとカフェインの複合的な影響を調査した研究はほとんどなく、これらの飲料のリスクやその欠乏について国民に適切に情報を提供するのに問題があります。この研究の目的は、社交飲酒者の認知能力と主観的酩酊の十分に検証された尺度に対する、アルコールとカフェインの単独および組み合わせの急性影響を直接調査することでした。参加者 (N = 12) は、時間的に近い順序で実行される 2 つのタスクのうち 2 番目を完了するまでの反応時間の延長として二重タスクの干渉を測定する心理的不応期タスクを実行しました。パフォーマンスは、カフェインの 2 つの活性用量と 1 つのプラセボ用量 (0.0 mg/kg、2.0 mg/kg、および 4.0 mg/kg) と、1 つの活性用量と 1 つのプラセボ用量のアルコール (0.0 g/kg および 0.65 g) の組み合わせでテストされました。/kg)。予想通り、アルコールは二重課題への干渉を増加させ、エラーを増加させることにより、課題のパフォーマンスを低下させました。カフェインの同時摂取は、干渉に対するアルコールの影響を打ち消しましたが、アルコールがエラーを増加させる程度には影響を与えませんでした。酩酊の主観的な測定では、アルコールとカフェインの併用は、アルコール単独の投与と比較して、参加者のアルコール酩酊の認識が低下することが示されました。この結果は、アルコールとカフェインの間の薬物相互作用の複雑さを浮き彫りにしました。

大学生のアルコール飲料の好みは最近興味深い変化を見せており、消費傾向はさまざまな形のカフェイン入りアルコール(例:レッドブルやウォッカ、またはアンハイザー・ブッシュのB-to-the-Eなどのカフェイン入りビール)に傾いています。これらの飲料の人気は劇的に高まっているにもかかわらず、アルコールとカフェインの複合的な影響を調査した研究はほとんどなく、これらの飲料のリスクやその欠乏について国民に適切に情報を提供するのに問題があります。この研究の目的は、社交飲酒者の認知能力と主観的酩酊の十分に検証された尺度に対する、アルコールとカフェインの単独および組み合わせの急性影響を直接調査することでした。参加者 (N = 12) は、時間的に近い順序で実行される 2 つのタスクのうち 2 番目を完了するまでの反応時間の延長として二重タスクの干渉を測定する心理的不応期タスクを実行しました。パフォーマンスは、カフェインの 2 つの活性用量と 1 つのプラセボ用量 (0.0 mg/kg、2.0 mg/kg、および 4.0 mg/kg) と、1 つの活性用量と 1 つのプラセボ用量のアルコール (0.0 g/kg および 0.65 g) の組み合わせでテストされました。/kg)。予想通り、アルコールは二重課題への干渉を増加させ、エラーを増加させることにより、課題のパフォーマンスを低下させました。カフェインの同時摂取は、干渉に対するアルコールの影響を打ち消しましたが、アルコールがエラーを増加させる程度には影響を与えませんでした。酩酊の主観的な測定では、アルコールとカフェインの併用は、アルコール単独の投与と比較して、参加者のアルコール酩酊の認識が低下することが示されました。この結果は、アルコールとカフェインの間の薬物相互作用の複雑さを浮き彫りにしました。

Alcoholic drink preferences in college students have made an interesting shift recently, with trends in consumption leaning toward caffeinated alcohol in various forms (e.g., Red Bull and vodka or caffeinated beers such as Anheuser-Busch's B-to-the-E). Despite the dramatic rise in popularity of these beverages, little research has examined the combined effects of alcohol and caffeine, which is problematic for adequately informing the public about the risk or lack thereof of these drinks. The purpose of this study was to directly investigate the acute effects of alcohol and caffeine, alone and in combination, on well-validated measures of cognitive performance and subjective intoxication in social drinkers. Participants (N = 12) performed a psychological refractory period task that measured dual-task interference as the prolonged reaction time to complete the 2nd of 2 tasks performed in close temporal sequence. Performance was tested under 2 active doses and 1 placebo dose of caffeine (0.0 mg/kg, 2.0 mg/kg, and 4.0 mg/kg) in combination with 1 active dose and 1 placebo dose of alcohol (0.0 g/kg and 0.65 g/kg). As expected, alcohol impaired task performance by increasing dual-task interference and increasing errors. The coadministration of caffeine counteracted the effects of alcohol on interference but had no effect on the degree to which alcohol increased errors. Subjective measures of intoxication showed that coadministration of caffeine with alcohol reduced participants' perceptions of alcohol intoxication compared with administration of alcohol alone. The results highlight the complexity of drug interactions between alcohol and caffeine.

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