Loading...
Nutrition and cancer20060101Vol.56issue(1)

アルコールの使用と前立腺がんのリスク:重要なコホート研究の結果

,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, N.I.H., Extramural
概要
Abstract

アルコール消費と前立腺がんのリスクとの関連は不確実なままです。いくつかの研究では、大量のアルコール消費がリスクの増加に関連していることがわかっていますが、最近の研究では、赤ワインの消費量がリスクの低下に関連していることが報告されています。ワシントン州のビタミンとライフスタイル(重要な)コホートで、50〜76歳の34,565人の男性の間でアルコール使用と前立腺がんの関連性を調べました。アルコール消費は、2000年10月から2002年12月の間にベースラインアンケートによって確認されました。2004年12月31日現在の偶発性前立腺癌(n = 816)は、監視、疫学、および最終結果がん登録を通じて特定されました。月に複数の飲料を消費した男性は、前立腺がんのリスクがわずかに増加しました(ハザード比、HR = 1.20; 95%信頼区間、CI = 1.02-1.40)。。白ワインの消費量は、リスクの増加と関連していました(HRと白ワイン消費量なし= 1.27; CI = 1.08-1.49)。赤ワイン、酒、ビールは前立腺癌とは関連しておらず、18、30、および45歳で総アルコールが消費されませんでした。アルコール使用と前立腺癌との関連は控えめで複雑です。将来の研究では、特定のアルコール飲料のより詳細な評価が保証されています。

アルコール消費と前立腺がんのリスクとの関連は不確実なままです。いくつかの研究では、大量のアルコール消費がリスクの増加に関連していることがわかっていますが、最近の研究では、赤ワインの消費量がリスクの低下に関連していることが報告されています。ワシントン州のビタミンとライフスタイル(重要な)コホートで、50〜76歳の34,565人の男性の間でアルコール使用と前立腺がんの関連性を調べました。アルコール消費は、2000年10月から2002年12月の間にベースラインアンケートによって確認されました。2004年12月31日現在の偶発性前立腺癌(n = 816)は、監視、疫学、および最終結果がん登録を通じて特定されました。月に複数の飲料を消費した男性は、前立腺がんのリスクがわずかに増加しました(ハザード比、HR = 1.20; 95%信頼区間、CI = 1.02-1.40)。。白ワインの消費量は、リスクの増加と関連していました(HRと白ワイン消費量なし= 1.27; CI = 1.08-1.49)。赤ワイン、酒、ビールは前立腺癌とは関連しておらず、18、30、および45歳で総アルコールが消費されませんでした。アルコール使用と前立腺癌との関連は控えめで複雑です。将来の研究では、特定のアルコール飲料のより詳細な評価が保証されています。

An association between alcohol consumption and prostate cancer risk remains uncertain. Although some studies have found that heavy alcohol consumption is associated with increased risk, a recent study reported that red wine consumption is associated with reduced risk. We examined the association between alcohol use and prostate cancer among 34,565 men, 50-76 yr old, in the Vitamins and Lifestyle (VITAL) cohort in Washington State. Alcohol consumption was ascertained by baseline questionnaire between October 2000 and December 2002. Incident prostate cancers (n = 816) as of December 31, 2004, were identified through the Surveillance, Epidemiology, and End Results cancer registry. Men who consumed more than one drink per month had a small increased risk of prostate cancer (hazard ratio, HR = 1.20; 95% confidence interval, CI = 1.02-1.40) compared with men who drank no alcohol or less than one drink per month. White wine consumption was associated with increased risk (HR for any vs. no white wine consumption = 1.27; CI = 1.08-1.49). Red wine, liquor, and beer were not associated with prostate cancer nor was total alcohol consumed at ages 18, 30, and 45. Associations of alcohol use with prostate cancer are modest and complex. More detailed assessment of specific alcoholic beverages is warranted in future studies.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google