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European journal of pharmacology2007Apr30Vol.561issue(1-3)

老化したニンニク抽出物とS-アリルシステインは、進行性糖化の末端生成の形成を防ぎます

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

高血糖はタンパク質の糖化の増加と、糖尿病や老化の合併症の基礎となる高度な糖化最終産物の形成を引き起こします。糖化は、グルコースおよびアマドリ生成物の金属触媒による酸化を伴い、タンパク質を断片化できるフリーラジカルを形成します。熟成ニンニク抽出物は強力な抗酸化物質であり、主に S-アリル システインと呼ばれる主要成分による脂質低下効果が確立されています。この研究では、熟成ニンニク抽出物と S-アリル システインが in vitro で進行した糖化を阻害する能力を調査しました。ウシ血清アルブミン (BSA) を Cu(2+) イオンとさまざまな濃度の熟成ニンニク抽出物の存在下で糖化し、ドデシル硫酸ナトリウム ポリアクリルアミドゲル電気泳動 (SDS-PAGE) によってタンパク質の断片化を調べました。リゾチームは、さまざまな濃度の熟成ニンニク抽出物または S-アリル システインの存在下でグルコースまたはメチルグリオキサールによって糖化され、その後 SDS-PAGE を使用して糖化由来の架橋を分析しました。アマドリに富むタンパク質は、リボースによって糖化されたリゾチームを 24 時間透析することによって調製されました。このリブ付きリゾチームを再インキュベートし、熟成ニンニク抽出物、S-アリル システイン、およびピリドキサミンの糖化誘導性架橋に対する効果をモニタリングしました。熟成ニンニク抽出物は、金属触媒によるタンパク質の断片化を阻害しました。熟成ニンニク抽出物と S-アリル システインはどちらも、グルコースとメチルグリオキサール由来の高度糖化最終産物の生成を阻害し、ピリドキサミンと比較した場合に強力なアマドリン活性を示しました。S-アリル システインは、酸化プロセスに由来する非架橋の高度な糖化最終生成物であるカルボキシメチルリシン (CML) の形成を阻害しました。熟成ニンニク抽出物とS-アリルシステインが糖尿病や老化における糖化やフリーラジカルの悪影響を防ぐことができるかどうかを評価するには、さらなる研究が必要です。

高血糖はタンパク質の糖化の増加と、糖尿病や老化の合併症の基礎となる高度な糖化最終産物の形成を引き起こします。糖化は、グルコースおよびアマドリ生成物の金属触媒による酸化を伴い、タンパク質を断片化できるフリーラジカルを形成します。熟成ニンニク抽出物は強力な抗酸化物質であり、主に S-アリル システインと呼ばれる主要成分による脂質低下効果が確立されています。この研究では、熟成ニンニク抽出物と S-アリル システインが in vitro で進行した糖化を阻害する能力を調査しました。ウシ血清アルブミン (BSA) を Cu(2+) イオンとさまざまな濃度の熟成ニンニク抽出物の存在下で糖化し、ドデシル硫酸ナトリウム ポリアクリルアミドゲル電気泳動 (SDS-PAGE) によってタンパク質の断片化を調べました。リゾチームは、さまざまな濃度の熟成ニンニク抽出物または S-アリル システインの存在下でグルコースまたはメチルグリオキサールによって糖化され、その後 SDS-PAGE を使用して糖化由来の架橋を分析しました。アマドリに富むタンパク質は、リボースによって糖化されたリゾチームを 24 時間透析することによって調製されました。このリブ付きリゾチームを再インキュベートし、熟成ニンニク抽出物、S-アリル システイン、およびピリドキサミンの糖化誘導性架橋に対する効果をモニタリングしました。熟成ニンニク抽出物は、金属触媒によるタンパク質の断片化を阻害しました。熟成ニンニク抽出物と S-アリル システインはどちらも、グルコースとメチルグリオキサール由来の高度糖化最終産物の生成を阻害し、ピリドキサミンと比較した場合に強力なアマドリン活性を示しました。S-アリル システインは、酸化プロセスに由来する非架橋の高度な糖化最終生成物であるカルボキシメチルリシン (CML) の形成を阻害しました。熟成ニンニク抽出物とS-アリルシステインが糖尿病や老化における糖化やフリーラジカルの悪影響を防ぐことができるかどうかを評価するには、さらなる研究が必要です。

Hyperglycaemia causes increased protein glycation and the formation of advanced glycation endproducts which underlie the complications of diabetes and ageing. Glycation is accompanied by metal-catalysed oxidation of glucose and Amadori products to form free radicals capable of protein fragmentation. Aged garlic extract is a potent antioxidant with established lipid-lowering effects attributed largely to a key ingredient called S-allyl cysteine. This study investigated the ability of aged garlic extract and S-allyl cysteine to inhibit advanced glycation in vitro. Bovine serum albumin (BSA) was glycated in the presence of Cu(2+) ions and different concentrations of aged garlic extract and protein fragmentation was examined by sodium dodecyl sulphate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). Lysozyme was glycated by glucose or methylglyoxal in the presence of different concentrations of aged garlic extract or S-allyl cysteine with subsequent analysis of glycation-derived crosslinking using SDS-PAGE. Amadori-rich protein was prepared by dialysing lysozyme that had been glycated by ribose for 24 h. This ribated lysozyme was reincubated and the effects of aged garlic extract, S-allyl cysteine and pyridoxamine on glycation-induced crosslinking was monitored. Aged garlic extract inhibited metal-catalysed protein fragmentation. Both aged garlic extract and S-allyl cysteine inhibited formation of glucose and methylglyoxal derived advanced glycation endproducts and showed potent Amadorin activity when compared to pyridoxamine. S-allyl cysteine inhibited formation of carboxymethyllysine (CML), a non-crosslinked advanced glycation endproduct derived from oxidative processes. Further studies are required to assess whether aged garlic extract and S-allyl cysteine can protect against the harmful effects of glycation and free radicals in diabetes and ageing.

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