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Lipids2007Feb01Vol.42issue(1)

Olea Europaea Fruct Ontogeny全体のトリテルペノイドの形成

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文献タイプ:
  • Journal Article
概要
Abstract

一部の人は、開花後(WAF)と呼ばれる13の異なる果物発達の13の異なる段階で、オリーブ(Olea europaea L.)木、CV Chemlaliから厳選され、自由でエステル化されたステロールとトリテルペノイドの含有量を分析しました。これらの2つのクラスの化合物は、アセテート/メバルノート経路を介して合成され、オキシドスクレン(OS)までの共通の前駆体を共有します。シクロルテノールまたはベータアミリンのいずれかのOSの環化は、一次(ステロール経路)と二次(トリテルペノイド経路)代謝の間の分岐点を構成します。果物の発達の開始、つまり12〜18 WAFの発症時に、核層は、高量のアルファアミリンとベータアミリン、およびトリテルペニックジオール(エリロディオールおよびウバオール)や酸(オレオニック、酸などのより酸素化された化合物が含まれていることがわかりました。ウルソリック酸とマスリン酸)。同時に、ステロール前駆体はほとんど検出できませんでした。21 WAFから、オリーブフルーツが最終サイズに達し、緑から紫に変わり始めたとき、アルファアミリンとベータアミリンは存在しなくなり、4,4-ジメチルと4アルファメチルストロールが形成され始め、トリテルペノイド経路からステロール経路に向かう炭素フラックスのリダイレクト。主にシトステロールで表される21〜30のWAF、ステロール最終製品は、徐々に蓄積され、トリテルペニックジオールがトリテルペン酸、本質的にマスリン酸に置き換えられました。興味深いことに、発達中のオリーブフルーツは、エステルコンジュゲートとしてかなりの量のパルケールを蓄積することがわかっています。開発の段階が何であれ、トリテルペノイドはオリーブフルーツの主要なトリテルペン化合物を表します。

一部の人は、開花後(WAF)と呼ばれる13の異なる果物発達の13の異なる段階で、オリーブ(Olea europaea L.)木、CV Chemlaliから厳選され、自由でエステル化されたステロールとトリテルペノイドの含有量を分析しました。これらの2つのクラスの化合物は、アセテート/メバルノート経路を介して合成され、オキシドスクレン(OS)までの共通の前駆体を共有します。シクロルテノールまたはベータアミリンのいずれかのOSの環化は、一次(ステロール経路)と二次(トリテルペノイド経路)代謝の間の分岐点を構成します。果物の発達の開始、つまり12〜18 WAFの発症時に、核層は、高量のアルファアミリンとベータアミリン、およびトリテルペニックジオール(エリロディオールおよびウバオール)や酸(オレオニック、酸などのより酸素化された化合物が含まれていることがわかりました。ウルソリック酸とマスリン酸)。同時に、ステロール前駆体はほとんど検出できませんでした。21 WAFから、オリーブフルーツが最終サイズに達し、緑から紫に変わり始めたとき、アルファアミリンとベータアミリンは存在しなくなり、4,4-ジメチルと4アルファメチルストロールが形成され始め、トリテルペノイド経路からステロール経路に向かう炭素フラックスのリダイレクト。主にシトステロールで表される21〜30のWAF、ステロール最終製品は、徐々に蓄積され、トリテルペニックジオールがトリテルペン酸、本質的にマスリン酸に置き換えられました。興味深いことに、発達中のオリーブフルーツは、エステルコンジュゲートとしてかなりの量のパルケールを蓄積することがわかっています。開発の段階が何であれ、トリテルペノイドはオリーブフルーツの主要なトリテルペン化合物を表します。

Drupes were handpicked from olive (Olea europaea L.) trees, cv chemlali, at 13 distinct stages of fruit development, referred to as weeks after flowering (WAF), and analyzed for their free and esterified sterols and triterpenoids content. These two classes of compounds are synthesized via the acetate/mevalonate pathway and share common precursors up to oxidosqualene (OS). Cyclization of OS in either cycloartenol or beta-amyrin constitutes a branch point between primary (sterol pathway) and secondary (triterpenoid pathway) metabolisms. At the onset of fruit development, i.e., between 12 and 18 WAF, drupes were found to contain high amounts of alpha- and beta-amyrins as well as more-oxygenated compounds such as triterpenic diols (erythrodiol and uvaol) and acids (oleanolic, ursolic and maslinic acids). Concomitantly, sterol precursors were barely detectable. From 21 WAF, when the olive fruit reached its final size and began to turn from green to purple, alpha- and beta-amyrins were no longer present, while 4,4-dimethyl- and 4alpha-methylsterols started to be formed, indicating a redirection of the carbon flux from the triterpenoid pathway towards the sterol pathway. Between 21 and 30 WAF, sterol end products, mainly represented by sitosterol, progressively accumulated and triterpenic diols were replaced by triterpenic acids, essentially maslinic acid. Interestingly, the developing olive fruit was found to accumulate significant amounts of parkeol as an ester conjugate. Whatever the stage of development, triterpenoids represent the major triterpenic compounds of the olive fruit.

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