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Fogorvosi szemle2007Oct01Vol.100issue(5)

牛乳のフッ素化による虫歯予防レビュー

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PMID:18078140DOI:
文献タイプ:
  • Historical Article
  • Journal Article
  • Portrait
  • Review
概要
Abstract

このレビューの目的は、牛乳フッ素化の50年の経験の概要を示し、方法の適用性について結論を導き出すことです。フッ素化牛乳は、1950年代初頭に最初に調査され、ほぼ同時にスイス、米国、日本で調査されました。これらの初期の研究から得られた好ましい結果に刺激されたため、イギリスにあるボローデンタルミルク財団(その後の借入財団)の設立は、臨床的および非臨床的および非臨床的、世界の健康との生産的な協力のためのさらなる研究のための素晴らしい機会を与えました。1980年代初頭以降の組織。国際ジャーナルの多数のピアレビューされた出版物は、牛乳中のフッ化物のバイオアベイラビリティと、唾液、歯科用プラーク、歯科エナメル質と象牙質、および尿中のフッ化物の濃度の増加を、フッ素牛乳の消費後に示しました。臨床試験は1980年代に開始されました - これらのうちのいくつかはランダム化比較試験として分類できますが、臨床研究のほとんどはコミュニティ予防プログラムでした。これらの評価は、牛乳中のフッ化物の最適な毎日の摂取が歯虫の虫歯を防ぐのに効果的であることを明確に示しています。現在、牛乳のフッ素化プログラムは、世界の約10か国で継続的に運営されています。飲料水中のフッ化物濃度が最適であり、子供の虫歯の経験が重要であり、既存の学校の牛乳プログラムがある患者予防措置として、牛乳のフッ素化を推奨できます。このプログラムは、年間少なくとも200日間フッ素化牛乳を提供することを目的とし、子供が4歳になる前に開始する必要があります。

このレビューの目的は、牛乳フッ素化の50年の経験の概要を示し、方法の適用性について結論を導き出すことです。フッ素化牛乳は、1950年代初頭に最初に調査され、ほぼ同時にスイス、米国、日本で調査されました。これらの初期の研究から得られた好ましい結果に刺激されたため、イギリスにあるボローデンタルミルク財団(その後の借入財団)の設立は、臨床的および非臨床的および非臨床的、世界の健康との生産的な協力のためのさらなる研究のための素晴らしい機会を与えました。1980年代初頭以降の組織。国際ジャーナルの多数のピアレビューされた出版物は、牛乳中のフッ化物のバイオアベイラビリティと、唾液、歯科用プラーク、歯科エナメル質と象牙質、および尿中のフッ化物の濃度の増加を、フッ素牛乳の消費後に示しました。臨床試験は1980年代に開始されました - これらのうちのいくつかはランダム化比較試験として分類できますが、臨床研究のほとんどはコミュニティ予防プログラムでした。これらの評価は、牛乳中のフッ化物の最適な毎日の摂取が歯虫の虫歯を防ぐのに効果的であることを明確に示しています。現在、牛乳のフッ素化プログラムは、世界の約10か国で継続的に運営されています。飲料水中のフッ化物濃度が最適であり、子供の虫歯の経験が重要であり、既存の学校の牛乳プログラムがある患者予防措置として、牛乳のフッ素化を推奨できます。このプログラムは、年間少なくとも200日間フッ素化牛乳を提供することを目的とし、子供が4歳になる前に開始する必要があります。

The aim of this review is to give an overview of 50 years experience of milk fluoridation and draw conclusions about the applicability of the method. Fluoridated milk was first investigated in the early 1950s, almost simultaneously in Switzerland, the USA and Japan. Stimulated by the favourable results obtained from these early studies, the establishment of The Borrow Dental Milk Foundation (subsequently The Borrow Foundation) in England gave an excellent opportunity for further research, both clinical and non-clinical, and a productive collaboration with the World Health Organization from the early 1980s onwards. Numerous peer-reviewed publications in international journals showed clearly the bioavailability of fluoride in milk, and increased concentrations of fluoride in saliva, dental plaque, dental enamel and dentine, and urine, after consumption of fluoridated milk. Clinical trials were initiated in the 1980s--some of these can be classed as randomised controlled trials, while most of the clinical studies were community preventive programs. These evaluations showed clearly that the optimal daily intake of fluoride in milk is effective in preventing dental caries. At present, milk fluoridation programs are running continuously in about ten countries of the world. Fluoridation of milk can be recommended as a caries preventive measure where the fluoride concentration in drinking water is suboptimal, caries experience in children is significant, and there is an existing school milk program. The program should aim to provide fluoridated milk for at least 200 days per year and should commence before the children are 4 years of age.

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