Loading...
Public health nutrition2008Oct01Vol.11issue(10)

断食と非一週間のギリシャ正教会のキリスト教僧のカルシウム、栄養素、食物摂取量

,
,
,
,
文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

目的:通常の食事と比較して、ベジタリアン型の断食週間のギリシャ正教会のキリスト教僧のCA、栄養素、食物摂取を評価する。 設計:食事データの収集(7日間の食物記録を使用)、人体測定および血圧測定、血清グルコースおよび脂質分析は、パームサンデーウィーク(断食)およびペンテコステサンデー(非味)の翌週に実施されました。平均毎日の栄養素と食品(G/D)摂取量は、食品記録から計算されました。 設定:この研究は、クレタ島のヘラクリオン市の2つの修道院で行われました。 被験者:この研究には、25〜65歳の10人の健康な僧ksが関与し、BMI> 30 kg/m2で、過去24.4年(SD 10.4)年の断食をし、2005年4月〜6月にクレタ島の修道院に住んでいました。 結果:栄養と食物の摂取プロファイルは、参加者が総脂肪および飽和酸の摂取量が少なく、食物繊維、Fe、葉酸、マメ科植物、魚/魚介類の摂取量が少ない断食週間に好ましいものでした。参加者が断食するとCAの摂取量は低くなりましたが、乳製品、肉、卵の消費は、一週間以内に大幅に増加しました。収縮期血圧は有意に高かったのに対し、断食週間は血液脂質レベルはより好ましいものでした。 結論:ギリシャ正教会教会が推奨する定期的な菜食主義は、この僧ksのサンプルの中でいくつかの健康のバイオマーカーの好ましいプロファイルに貢献しています。説明されている断食の儀式は、クレタ島の伝統的な食事の重要な要素であり、この地中海の食事パターンを促進する栄養教育プログラムで強調されるべきです。

目的:通常の食事と比較して、ベジタリアン型の断食週間のギリシャ正教会のキリスト教僧のCA、栄養素、食物摂取を評価する。 設計:食事データの収集(7日間の食物記録を使用)、人体測定および血圧測定、血清グルコースおよび脂質分析は、パームサンデーウィーク(断食)およびペンテコステサンデー(非味)の翌週に実施されました。平均毎日の栄養素と食品(G/D)摂取量は、食品記録から計算されました。 設定:この研究は、クレタ島のヘラクリオン市の2つの修道院で行われました。 被験者:この研究には、25〜65歳の10人の健康な僧ksが関与し、BMI> 30 kg/m2で、過去24.4年(SD 10.4)年の断食をし、2005年4月〜6月にクレタ島の修道院に住んでいました。 結果:栄養と食物の摂取プロファイルは、参加者が総脂肪および飽和酸の摂取量が少なく、食物繊維、Fe、葉酸、マメ科植物、魚/魚介類の摂取量が少ない断食週間に好ましいものでした。参加者が断食するとCAの摂取量は低くなりましたが、乳製品、肉、卵の消費は、一週間以内に大幅に増加しました。収縮期血圧は有意に高かったのに対し、断食週間は血液脂質レベルはより好ましいものでした。 結論:ギリシャ正教会教会が推奨する定期的な菜食主義は、この僧ksのサンプルの中でいくつかの健康のバイオマーカーの好ましいプロファイルに貢献しています。説明されている断食の儀式は、クレタ島の伝統的な食事の重要な要素であり、この地中海の食事パターンを促進する栄養教育プログラムで強調されるべきです。

OBJECTIVE: To assess the Ca, nutrient and food intake of Greek Orthodox Christian monks during a vegetarian-type fasting week, compared with their normal diet. DESIGN: Dietary data collection (using 7 d weighed food records), anthropometric and blood pressure measurements, as well as serum glucose and lipid analyses, were performed during Palm Sunday week (fasting) and the week following Pentecost Sunday (non-fasting). Mean daily nutrient and food (g/d) intakes were calculated from the food records. SETTING: The study took place in two monasteries in the Municipality of Heraklion, Crete. SUBJECTS: The study involved ten healthy monks aged 25-65 years, with BMI > 30 kg/m2, who had been performing fasts for the last 24.4 (SD 10.4) years and lived in monasteries in Crete during April-June 2005. RESULTS: Nutrient and food intake profiles were more favourable during the fasting week, when participants had lower intakes of total and saturated fat and trans-fatty acids, and higher intakes of dietary fibre, Fe, folate, legumes and fish/seafood. Ca intake was lower when participants fasted, whereas consumption of dairy products, meat and eggs increased significantly in the non-fasting week. Systolic blood pressure was significantly higher, whereas blood lipid levels were more favourable during the fasting week. CONCLUSIONS: The periodic vegetarianism recommended by the Greek Orthodox Church contributes to the favourable profiles of several biomarkers of health among this sample of monks. The fasting rituals described are an important component of the traditional diet of Crete and should be emphasised in nutrition education programmes promoting this Mediterranean eating pattern.

医師のための臨床サポートサービス

ヒポクラ x マイナビのご紹介

無料会員登録していただくと、さらに便利で効率的な検索が可能になります。

Translated by Google