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食品中の抗酸化活性の異なるメカニズムに対する 3 つのプローブを含むアッセイが改良され、抗酸化能力 (AOC) に対するさまざまなメカニズムの寄与をより適切に比較できるようになりました。96 ウェルマイクロプレートを使用した酸素ラジカル吸収能 (ORAC)、第二鉄還元抗酸化力 (FRAP)、および鉄(II) キレート活性 (ICA) アッセイの共通形式を組み込むことで、抗酸化能の包括的かつハイスループットな評価が可能になります。食品エキスのこと。このメソッドは水性抽出物用に最適化されており、定量限界 (LoQ)、直線性、精度 (再現性と中間再現性) の点で検証されています。さらに、FRAP および ORAC アッセイは、親油性抽出物の AOC を評価するために検証されています。メソッドの再現性の相対標準偏差は 1.2 ~ 6.9% の範囲であり、これは一般に in vitro メソッドによる AOC の分析測定に許容できると考えられています。オリーブ工場廃水 (OMWW)、オレガノ、およびパセリのラジカル消去能力、還元能力、および鉄キレート特性が、検証された方法を使用して評価されました。ORAC アッセイと FRAP アッセイで測定したところ、OMWW が最も高いラジカル消去能力と還元能力を示し、次にオレガノとパセリが続きました。Fe (2+) をキレートする能力は、活性の降順で (p > 0.05) パセリとオレガノが一致 > OMWW でした。Folin-Ciocalteu 法によって測定された総フェノール含有量は、サンプルのラジカル消去および還元能力と相関していましたが、キレート特性とは相関していませんでした。結果は、最適化されたハイスループット法により、in vitro で親油性および親水性食品抽出物の AOC を包括的かつ正確に測定できることが示されました。
食品中の抗酸化活性の異なるメカニズムに対する 3 つのプローブを含むアッセイが改良され、抗酸化能力 (AOC) に対するさまざまなメカニズムの寄与をより適切に比較できるようになりました。96 ウェルマイクロプレートを使用した酸素ラジカル吸収能 (ORAC)、第二鉄還元抗酸化力 (FRAP)、および鉄(II) キレート活性 (ICA) アッセイの共通形式を組み込むことで、抗酸化能の包括的かつハイスループットな評価が可能になります。食品エキスのこと。このメソッドは水性抽出物用に最適化されており、定量限界 (LoQ)、直線性、精度 (再現性と中間再現性) の点で検証されています。さらに、FRAP および ORAC アッセイは、親油性抽出物の AOC を評価するために検証されています。メソッドの再現性の相対標準偏差は 1.2 ~ 6.9% の範囲であり、これは一般に in vitro メソッドによる AOC の分析測定に許容できると考えられています。オリーブ工場廃水 (OMWW)、オレガノ、およびパセリのラジカル消去能力、還元能力、および鉄キレート特性が、検証された方法を使用して評価されました。ORAC アッセイと FRAP アッセイで測定したところ、OMWW が最も高いラジカル消去能力と還元能力を示し、次にオレガノとパセリが続きました。Fe (2+) をキレートする能力は、活性の降順で (p > 0.05) パセリとオレガノが一致 > OMWW でした。Folin-Ciocalteu 法によって測定された総フェノール含有量は、サンプルのラジカル消去および還元能力と相関していましたが、キレート特性とは相関していませんでした。結果は、最適化されたハイスループット法により、in vitro で親油性および親水性食品抽出物の AOC を包括的かつ正確に測定できることが示されました。
Assays comprising three probes for different mechanisms of antioxidant activity in food products have been modified to allow better comparison of the contributions of the different mechanisms to antioxidant capacity (AOC). Incorporation of a common format for oxygen radical absorbance capacity (ORAC), ferric reducing antioxidant power (FRAP), and iron(II) chelating activity (ICA) assays using 96-well microplates provides a comprehensive and high-throughput assessment of the antioxidant capacity of food extracts. The methods have been optimized for aqueous extracts and validated in terms of limit of quantification (LoQ), linearity, and precision (repeatability and intermediate reproducibility). In addition, FRAP and ORAC assays have been validated to assess AOC for lipophilic extracts. The relative standard deviation of repeatability of the methods ranges from 1.2 to 6.9%, which is generally considered to be acceptable for analytical measurement of AOC by in vitro methods. Radical scavenging capacity, reducing capacity, and iron chelating properties of olive mill wastewaters (OMWW), oregano, and parsley were assessed using the validated methods. OMWW showed the highest radical scavenging and reducing capacities, determined by ORAC and FRAP assays, respectively, followed by oregano and parsley. The ability to chelate Fe (2+) was, in decreasing order of activity ( p > 0.05) parsley congruent with oregano > OMWW. Total phenol content, determined by the Folin-Ciocalteu method, correlated to the radical scavenging and reducing capacities of the samples but not to their chelating properties. Results showed that the optimized high-throughput methods provided a comprehensive and precise determination of the AOC of lipophilic and hydrophilic food extracts in vitro.
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