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Food microbiology2008Jun01Vol.25issue(4)

テーブルオリーブからのネイティブ酵母カクテル上でのソービン酸とベンゾ酸の阻害のモデリング

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文献タイプ:
  • Journal Article
  • Research Support, Non-U.S. Gov't
概要
Abstract

選択されたpH値の合成培地で、酵母カクテル(Saccharomyces cerevisiae、Pichia anomala、Issatchenkia occidentalis、およびCandida Didensiaeがテーブルオリーブから隔離された)の合成媒体における単一および結合効果が研究されています。チェッカーボード法を適用すると、それぞれの個々の防腐剤(非組織酸として表される)で得られた最小阻害濃度(MIC)は、それぞれ4.5、4.0、および3.5のpHでソルビン酸、5.94、3.85、3.19 mmでした。同じpHレベルについて、それぞれ検出されない(合計20.5 mm)、10.40および6.83 mmは検出されませんでした。推定された分数阻害濃度(FIC)インデックスは、阻害剤間で相加効果を示しました。(拡張)ランバートとランバートによってモデル化された分数面積(FA)[2003。結合阻害剤の有効性のモデル。J. Appl。マイクロビオール。95、734-743]方程式(ELPM)も、両方の防腐剤の添加物を示しましたが、用量反応曲線には異なる形状が示されました。この方法から推定された個々のMIC(非関連酸として)は、それぞれ4.5、4.0、および3.5のpHでのソルビン酸の5.60、3.31、および3.26 mmでした。同じpHレベルでのベンゾ酸では、29.65(外挿)、10.00、および6.25 mm。各pHでの制限(MIC)を接続する曲線の上の混合も抑制されました。FICとELPMからのMIC値の間には一致がありましたが、最後のものは阻害挙動に関するさらなる情報を提供しました。I. occidentalisは、ソリビック酸とベンゾ酸に対するカクテルの最も耐性のある酵母でした。

選択されたpH値の合成培地で、酵母カクテル(Saccharomyces cerevisiae、Pichia anomala、Issatchenkia occidentalis、およびCandida Didensiaeがテーブルオリーブから隔離された)の合成媒体における単一および結合効果が研究されています。チェッカーボード法を適用すると、それぞれの個々の防腐剤(非組織酸として表される)で得られた最小阻害濃度(MIC)は、それぞれ4.5、4.0、および3.5のpHでソルビン酸、5.94、3.85、3.19 mmでした。同じpHレベルについて、それぞれ検出されない(合計20.5 mm)、10.40および6.83 mmは検出されませんでした。推定された分数阻害濃度(FIC)インデックスは、阻害剤間で相加効果を示しました。(拡張)ランバートとランバートによってモデル化された分数面積(FA)[2003。結合阻害剤の有効性のモデル。J. Appl。マイクロビオール。95、734-743]方程式(ELPM)も、両方の防腐剤の添加物を示しましたが、用量反応曲線には異なる形状が示されました。この方法から推定された個々のMIC(非関連酸として)は、それぞれ4.5、4.0、および3.5のpHでのソルビン酸の5.60、3.31、および3.26 mmでした。同じpHレベルでのベンゾ酸では、29.65(外挿)、10.00、および6.25 mm。各pHでの制限(MIC)を接続する曲線の上の混合も抑制されました。FICとELPMからのMIC値の間には一致がありましたが、最後のものは阻害挙動に関するさらなる情報を提供しました。I. occidentalisは、ソリビック酸とベンゾ酸に対するカクテルの最も耐性のある酵母でした。

The single and combined effects, in a synthetic medium at selected pH values, of sorbic and benzoic acids on a yeast cocktail (Saccharomyces cerevisiae, Pichia anomala, Issatchenkia occidentalis, and Candida diddensiae, isolated from table olives) have been studied. Applying the checkerboard method the minimum inhibitory concentration (MIC) obtained for the respective individual preservatives (expressed as undissociated acid) were: sorbic acid, 5.94, 3.85 and 3.19 mM at pH of 4.5, 4.0, and 3.5, respectively; and benzoic acid, not detected (at total 20.5 mM), 10.40 and 6.83 mM, respectively, for the same pH levels. The estimated fractional inhibitory concentrations (FIC) indexes showed additive effects between inhibitors. Fractional area (fa), modelled by the (extended) Lambert and Lambert [2003. A model for the efficacy of combined inhibitors. J. Appl. Microbiol. 95, 734-743] equation (ELPM), also showed additives of both preservatives but different shapes in the dose-response curves; the individual MIC (as undissociated acid) deduced from this method were: 5.60, 3.31, and 3.26 mM for sorbic acid at pH of 4.5, 4.0, and 3.5, respectively; and 29.65 (extrapolated), 10.00, and 6.25 mM for benzoic acid at the same pH levels. Mixtures above the curves connecting the limits (MIC) at each pH were also inhibitory. There was agreement between MIC values from FIC and ELPM, although the last one provided further information on the inhibition behaviour. I. occidentalis was the most resistant yeast of the cocktail to sorbic and benzoic acids.

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